خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سایه تحریم بر سر «هلال احمر»

ایسنا | اجتماعی و حوادث، استان‌ها، تصویری | چهارشنبه، 18 اردیبهشت 1398 - 01:48
احمر،هلال،ايران،تجهيزات،صليب،سرخ،اقلام،سيل،نقدي

سایه تحریم بر سر «هلال احمر»
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۱:۴۵
فروردین ۱۳۹۸ سیل گریبان بسیاری از نقاط ایران شد.
فارغ از تمام مشکلاتی که رفع این بحران برای دولت و سازمان‌های امدادی داشت، یک موضع توجه زیادی در فضای سیاسی جهان و افکار عمومی ایران به خود جلب کرد و آن هم کمک‌های بین‌المللی به سیل زدگان بود.
علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر ایران در نشست خبری ۲۴ فروردین ۹۸ اعلام کرد، به دنبال بسته بودن حساب سوئیفت و حساب ارزی هلال احمر در اثر تحریم‌ها، مبلغی به حساب هلال احمر واریز نشده، با این وجود کمک‌های غیر نقدی شامل اقلام و تجهیزات امداد و نجات از کشورهای مختلف به ایران ارسال شده است.
تاکنون کشورها و سازمان‌هایی که قصد کمک به سیل زدگان را داشته‌اند، این کمک‌ها را به طور اقلام مورد نیاز به ایران رسانده‌اند و نتوانسته‌اند هیچ کمک نقدی به حساب‌های دولت یا هلال احمر ایران واریز کنند.
این در حالی است که اگر این مبالغ در اختیار مسئولین ایرانی باشد، قطعاً تصمیم‌گیری بهتری بابت نوع خرید اقلام و تجهیزات امداد و نجات انجام خواهد شد.
۸ می (۱۸ اردیبهشت) زادروز «ژان هانری دونان» مؤسس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و اولین برنده جایزه صلح نوبل است.
نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر به مناسبت زادروز وی، ۸ می را روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نامگذاری کرده است.
تحریم‌های مالی و ممانعت از رسیدن کمک نقدی و یا مبادلات بانکی با هلال احمر ایران در تضاد کامل با اصول و اهداف نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر است.
این گزارش شامل عکس‌هایی از تجهیزات مرکز عملیات اضطراری و اتاق آماده عملیات هلال احمر خراسان رضوی است که با توجه به وابستگی زیاد عملیات‌های جستجو و نجات به تجهیزات مدرن و استاندارد ممکن است با ادامه یافتن تحریم‌های مالی، تهیه این تجهیزات در آینده دچار مشکل شود.