هشدار جهاد کشاورزی برای مبارزه با آفت فوزاریوم گندم در گلستان
گرگان- مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: کشاورزان برای مبارزه با بیماری فوزاریوم خوشه در مرحله گلدهی از سموم قارچ کش موثر برابر دستورالعمل سازمان حفظ نباتات کشور استفاده کنند.

کیانوش حق نما در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به مساعد شدن شرایط محیطی برای آلودگی و توسعه بیماریهای قارچی در مزارع گندم به ویژه بیماری فوزاریوم، مبارزه با این بیماری در مزارع گندم ضروری است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان افزود: بیماری بلایت (فوزاریوم) موجب سفید شدن خوشه پیش از رسیدن دانه، کاهش محصول و قوه نامیه بذر و کاهش کیفیت آرد گندم میشود.
حق نما اضافه کرد: در صورت وجود رطوبت میسلیوم قارچ به رنگ صورتی ظاهر میشوند و علائم بیماری در سایر قسمتهای بوته به صورت پوسیدگی ریشه و طوقه، قهوهای شدن پای ساقه و سیاه شدن گرهها است.
وی هشدار داد: بذر تولید شده توسط بوتههای آلوده به فوزاریوم خوشه حاوی زهرابههای خاصی هستند که مصرف آنها برای انسان و دام زیانآور است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: تناوب کشت، از بین بردن بقایای محصول، شخم عمیق و به موقع و استفاده از ارقام متحمل و رعایت اصول زراعی برای تهویه و تابش نور بیشتر به داخل مزرعه توصیه میشود.
حق نما ادامه داد: برای مبارزه با بیماری فوزاریوم خوشه در مرحله گلدهی از سموم قارچ کش موثر برابر دستورالعمل سازمان حفظ نباتات کشور استفاده کنند.
وی مثلث رطوبت هوا، میزبان و وجود عامل بیماری در منطقه را عامل بروز آفت در محصول کشاورزان دانست و افزود: اگر کشاورزان تعادل کود پتاس و ازت مصرفی خود را متعادل کنند خسارت بیماری کمتر خواهد شد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: به دلیل آنکه سمپاش ها و کیفیت آب سمپاشی متفاوت است امکان دارد محصولات نیاز به سمپاشی مجدد داشته باشند بنابراین کشاورزان بعد از پنج روز که از سمپاشی گذشت دوباره به مزارع خود سرکشی و در صورت لزوم سمپاشی را تکرار کنند.