خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برداشت گندم در استان بوشهر آغاز شد

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 17 فروردین 1401 - 10:41
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برداشت محصول گندم از سطح مزارع شهرستان‌های جنوبی این استان آغاز شد.
گندم،استان،بوشهر،خريد،مزارع،هكتار،آبي،برداشت،سطح،سازمان،ديم، ...

ایسنا/بوشهر سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برداشت محصول گندم از سطح مزارع شهرستان‌های جنوبی این استان آغاز شد.
کبری توکلی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: درسال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ مطابق ابلاغیه معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ۱۴هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی و ۹۰ هزار هکتار گندم دیم در سطح استان کشت شد، اما با وجود انجام تمام برنامه‌های حمایتی، پشتیبانی و آموزشی ترویجی شامل فراهم کردن به موقع نهاده‌ها (بذر، کود، سم و مکانیزاسیون) و آموزش توصیه‌های فنی کارشناسان ومحققان، به دلیل تاخیر ۴۰ روزه بارندگی ابتدای فصل زراعی، نداشتن بارش در ماه‌های پایانی سال (بهمن و اسفند) و تنش دمایی اسفند ماه عملکرد مزرعه‌های گندم تحت الشعاع قرار گرفت.
وی اضافه کرد: بر این اساس مزرعه‌های گندم دیم استان بوشهر در سال زراعی جاری با خسارت ۹۰ درصدی و مزرعه‌های آبی نیز با افت ۱۵ تا ۲۰ درصدی عملکرد برداشت گندم روبه‌رو هستند.
توکلی تصریح کرد: کارگروه رصد وپایش مزارع گندم مرکب از کارشناسان مراکز، شهرستان‌ها و ستاد سازمان به صورت مرتب و هفتگی مزارع را از نظر آفت‌ها و بیماری‌ها پایش کرده و وتوصیه‌های لازم به بهره برداران استان بوشهر ارائه می‌شود.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اضافه کرد: مطابق گزارش‌های گرفته شده از کارگروه رصد وپایش تاکنون هیچگونه گزارش بروز بیماری خسارت زا ویا آفت دریافت نشده و انتظار می‌رود که حدود ۲۵ تا ۳۰ هزارتن گندم از سطح مزارع استان برداشت و تحویل مراکز خرید شود.
توکلی یادآور شد: با تدابیر سازمان و اداره کل غله و خدمات بازرگانی و همکاری مدیریت تعاونی روستایی۱۳ مرکز خرید شامل پنج مرکز خرید اصلی و هشت مرکز خرید مباشری در سطح شهرستان‌ها و بخش‌های این استان ایجاد و آمادگی خرید محموله‌های گندم کشاورزان را دارند.
به گزارش ایسنا، در سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ کشاورزان بوشهری خود را برای تولید ۱۱۴ هزار تن محصول گندم آماده کرده بودند برهمین اساس ۹۲ هزار هکتار از مزرعه‌های استان بوشهر به زیر کشت گندم دیم و ۱۵هزار و۴۵۰ هکتار نیز به صورت آبی کشت شد، اما به دلیل کاهش میزان بارش و پراکنش نامناسب بیش از ۴۰ درصد مزرعه‌های گندم این استان دچار خسارت شد و از ۱۱۴ هزار تن پیش بینی برداشت تنها ۶۰ هزار تن آن محقق شد.
انتهای پیام