حقوقهای نجومی و رباخواری کمر اقتصاد را میشکند
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به راهکارهای رسیدن به اقتصاد سالم بر اساس آیات جزء سوم قرآن کریم گفت: حکومت وظیفه دارد از تحصیل اموال نامشروع، رباخواری، حقوقهای نجومی و شرکتهای هرمی جلوگیری کند چرا که اینها از مصادیق اکل مال به باطل هستند که کمر اقتصاد یک مملکت را میشکنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به راهکارهای رسیدن به اقتصاد سالم بر اساس آیات جزء سوم قرآن کریم گفت: حکومت وظیفه دارد از تحصیل اموال نامشروع، رباخواری، حقوقهای نجومی و شرکتهای هرمی جلوگیری کند چرا که اینها از مصادیق اکل مال به باطل هستند که کمر اقتصاد یک مملکت را میشکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در روز سوم ماه مبارک رمضان با بیان نکات تفسیری جزء سوم گفت: موضوع اقتصاد سالم و معیشت امری بسیار مهم در جامعه است چرا که اقتصاد سالم زیر بنای اقتدار یک امت است.
وی افزود: حضرت علی علیه السلام می فرماید اگر مردم دچار تنگدستی باشند ستون های حکومت متزلزل خواهد شد و اقتدار حکومت از بین خواهد رفت.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: حضرت علی علیه السلام به مالک اشتر دستور دادند جمع آوری مالیات، مبارزه با دشمن، اصلاح و ساماندهی مردم مصر و آبادانی منطقه را انجام بدهد که سه مورد از این دستور دستورات اقتصادی است.
وی افزود: مهم تر از اصل اقتصاد، سلامت اقتصادی است که پایه ریزی اقتصاد سالم در جزء سوم قرآن کریم گوشزد شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: دستورات متعددی در قرآن کریم، برای سالم سازی اقتصاد وجود دارد که اولین آنها پرهیز از ظلم به مردم توسط کارگزاران اقتصادی است و در این راستا ماموران مالیاتی نیز نباید به ناحق چیزی از مردم دریافت کنند.
سخنران حرم بانوی کرامت تاکید کرد: دستور برخورد قاطع با اختلاسگران، رشوهگیران و دستاندازان به بیت المال و مقابله با کمفروشان از دستورهای ضروری در راستای سالمسازی اقتصاد است.
وی تصریح کرد: فروش کالای بیکیفیت با قیمت بالا، افزایش بیدلیل قیمتها جزو کمفروشی و گرانفروشی است که باید با آنها مقابله شود.
حاج ابوالقاسم دولابی در ادامه گفت: انباشت سرمایه نزد عدهای خاص نباید صورت بگیرد چرا که موجب کاهش چرخه تولید میشود و زمینه اقتصاد ناسالم را فراهم میکند.
وی افزود: مبارزه با احتکار وظیفه حکومت است چرا که ناامنی اقتصادی را در جامعه به دنبال دارد.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: مبارزه با اسراف و تبذیر بسیار ضروری است و در آیات قرآن کریم از اسراف و تبذیر نهی شده است که بیشتر این مسئله مربوط به مصرف کنندگان است و رابطه مستقیم با اقتدار اقتصادی دارد و با صرفه جویی و مصرف درست میشود به اقتدار اقتصادی کمک کرد.
وی گفت: مبارزه با گرانفروشی امری ضروری است و باید قیمتها عادلانه شود و حکومت وظیفه دارد از تحصیل اموال نامشروع، ربا خواری، حقوقهای نجومی و شرکتهای هرمی جلوگیری کند چرا که اینها از مصادیق اکل مال به باطل هستند که کمر اقتصاد یک مملکت را میشکنند و جامعهای که دچار رباخواری بشود دیگر تعادل نخواهد نشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان تاکید کرد: توصیه به کار و تلاش، انفاق و مواسات و پرداخت قرض الحسنه به نیازمندان از توصیه های قرآن کریم است که موجبات اقتصاد سالم را فراهم می سازد.
انتهای پیام/ی