خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر الگوی ورود گرد و غبارهای خارجی به خوزستان

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 16 فروردین 1401 - 12:36
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: به دلیل پایین بودن میزان بارش‌ها نسبت به سال‌های گذشته و نمود چشمگیر گرمای هوا و افزایش درجه حرارت و افزایش تبخیر از سطح خاک، امسال باید منتظر گرد و غبارهای بیشتری در استان خوزستان باشیم.
گرد،خوزستان،گذشته،باد،داخلي،غبار،جهت،استان،افزايش،غبارهاي،آز ...

ایسنا/خوزستان کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: به دلیل پایین بودن میزان بارش‌ها نسبت به سال‌های گذشته و نمود چشمگیر گرمای هوا و افزایش درجه حرارت و افزایش تبخیر از سطح خاک، امسال باید منتظر گرد و غبارهای بیشتری در استان خوزستان باشیم.
علیرضا آذریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به شرایط بارندگی ماه‌های گذشته و تاثیر آن بر وضعیت گرد و غبار در استان خوزستان اظهار کرد: شواهد و قرائن نشان می‌دهد که به دلیل پایین بودن میزان بارش‌ها نسبت به سال‌های گذشته و نمود چشمگیر گرمای هوا و افزایش درجه حرارت و افزایش تبخیر از سطح خاک، امسال باید منتظر گرد و غبارهای بیشتری در استان خوزستان باشیم.
وی افزود: علی‌رغم تمام فعالیت‌هایی که در خصوص کنترل کانون‌های داخلی گرد و غبار به ویژه طرح‌های بیابان‌زدایی و آبخیزداری و آب‌دار کردن تالاب هورالعظیم انجام شده است، شاهد وقوع گرد و غبارهایی هستیم که اکثراً منشاء خارجی دارند و از کانون‌های مهار نشده کشورهای عراق، عربستان و سوریه می‌آیند و طبق الگوهای مشخصی وارد کشور ما می‌شوند.
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان اضافه کرد: الگوی ورود این گرد و غبارها با منشاء‌های خارجی در گذشته یک الگو بوده است اما در چند ماه گذشته بیشتر بر مبنای جریان همرفتی بوده است و در اثر جریان‌هایی که بیشتر با مقدار رطوبت هوا و شرایط جوی خاصی مرتبط هستند، ایجاد شده است.
وی در خصوص سهم کانون‌های داخلی در وقوع گرد و غبارهای فصل بهار در استان خوزستان گفت: با توجه به اقداماتی که در مهار کانون‌ها انجام شده است، به نظر می‌رسد که اگر کار در کانون‌های داخلی طبق رویه گذشته پیش برود و همچنان آبیاری و روش‌های مناسب مدیریتی تداوم داشته باشند و گیاهانی که کاشته شده‌اند پا بگیرند، مطمئناً نقش کانون‌های داخلی در گرد و غبارها کمتر خواهد شد.
آذریان افزود: جهت گرادیان باد و جهت باد منطقه‌ای ما معمولاً شمال‌غرب به جنوب‌شرق است؛ اگر شرایطی ایجاد شود که باد از جنوب و شرق به سمت شمال و غرب بیاید، کانون‌های داخلی در وقوع گرد و غبار نمود بیشتری پیدا می‌کنند.
در این وضعیت، کانون‌هایی که در محور اهواز - رامهرمز به سمت ماهشهر و هندیجان قرار دارند، کانون‌های مستعدی هستند.‌
وی گفت: با توجه به داده‌هایی که از هواشناسی دریافت کرده‌ایم و تجربه‌ای که در این خصوص وجود دارد، این گرادیان‌ها و جهت باد به ندرت تغییر می‌کنند بنابراین باید منتظر گرد و غبارهایی باشیم که طبق قواعد چهار پنج سال گذشته بر اساس جهت باد غالب از دشت‌آزادگان، آبادان و خرمشهر و قسمت‌های جنوبی می‌آیند.
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: فعالیت‌های زیادی در خصوص بیابان‌زدایی و بی‌خطرسازی کانون‌ها انجام شده که مهم‌ترین آن‌ها، آب‌دار کردن تالاب هورالعظیم و تالاب‌های مرزی بوده است که می‌توانند کانون‌های مهمی در تولید گرد و غبار باشند اما مهم‌تر از همه این است که طرح‌های بیابان‌زدایی انجام‌شده پیگیری شوند و ببینیم تا چه میزان آبیاری و احیای آن‌ها مستمر و مستدام است.
این‌ها مواردی هستند که دوستان ما در جهاد کشاورزی و منابع طبیعی باید پاسخگو باشند تا اگر خلائی در آبرسانی برای پوشش دادن این طرح‌ها وجود دارد، با همکاری نهادها و مراجع ذیربط و دست‌اندرکاران به ویژه استانداری خوزستان رفع و اعتبارات لازم تأمین شود.
انتهای پیام