جای خالی تئاتر در سبد فرهنگی شهروندان
این روزها و در اوج دلمشغولیها و مشکلات، دیدن یک نمایش خوب، آدم را کمی از روزمرگیها دور میکند و میبرد به سمتی که آرامش دارد و میتواند بدون اضطراب، ریههایش را پر کند از اکسیژنی که هنر به او میبخشد و سرشارش میکند از نشاط و خلسهای لذت بخش.

این روزها و در اوج دلمشغولیها و مشکلات، دیدن یک نمایش خوب، آدم را کمی از روزمرگیها دور میکند و میبرد به سمتی که آرامش دارد و میتواند بدون اضطراب، ریههایش را پر کند از اکسیژنی که هنر به او میبخشد و سرشارش میکند از نشاط و خلسهای لذت بخش.
به گزارش ایسنا، تئاتر، پویاترین هنر نمایشی است که در گذشته سالنهای متعددی را مالامال از جمعیتی مشتاق میکرد و در سکوتی دلچسب به تماشا وا میداشت، لحظاتی خوب و خاطره انگیز برای بیننده رقم میزد تا انرژی حاصل از لذت دیدن یک نمایش، به بازیگر و کارگردان و دیگر هنرمندانی که عامل ساخت یک اثر بودند، منتقل شود و در گردش و چرخشی، دوباره به تماشاچی بازگردد.
اما هنرمندان و صاحب نظران عرصه هنر، سبد فرهنگی شهروندان را در این روزها خالیتر از همیشه میدانند، سبدی که هنرهای نمایشی باید بخشی از آن را پر کند؛ سبدی که اگر برای مخاطبان از اهمیت آن نگوئیم، از تأثیری که بر زندگی خواهد داشت.
صاحبان این هنر معتقدند که علی رغم محتواهای مناسب و به روز هنرهای نمایشی اما متأسفانه جای هنرهای نمایشی به جای سبد فرهنگی، در سین برنامههای مناسبتی است آنهم اگر جایی خالی باشد!!.
اگرچه این هنر نمایشی امروز در گیر و دار دنیای هنر و تغییر ذائقهها مورد کم لطفیها قرار گرفته اما هنوز هم هستند مردمان زیادی که به تئاتر علاقه نشان میدهند.
طبیعی است که اجرای هر نمایشی مستلزم هزینههایی است اما کمتر نهادی حاضر به همکاری با گروههای نمایشی میشود در حالیکه این مهم یک بحث فرهنگی بوده و نیازمند حمایت است.
صاحب نظران این هنر براین باورند که سرمایهگذاری صحیح از سوی خود هنرمندان این عرصه هم روی نداده تا در یک پروسه زمانی مخاطبان تئاتر جذب شوند که البته سرمایهگذاری باید به گونهای باشد که مدتی زمان صرف شود و در کنار دستمزد در تبلیغات هم هزینه شود تا شاهد گرایش بیشتری از سوی مخاطبان هنرهای نمایشی باشیم.
نمایش "میخواستم اسب باشم" به کارگردانی کیمیا نوری مخاطب صحنه این روزهای سالن سپاسدار شیراز است و از جمله نمایشهایی است که مخاطبان با آن ارتباط خوبی برقرار کردهاند.
کارگردان نمایش "میخواستم اسب باشم" در گفتوگو با ایسنا، ضمن تأیید دیدگاه فوق تاکید کرد که برای جذب مخاطب اجراهای تئاتر خوب، تبلیغات گسترده لازم است.
کیمیا نوری با تصریح بر این نکته که امروز بسیاری از مردم اطلاعی از تئاتر ندارند و آن را نمیشناسند، گفت: ما تئاتریها میتوانیم با اجراهای خوب سطح سلیقه مردم را بالا ببریم.
وی که اعتقاد دارد برای جذب مخاطب نخست باید نمایشهای خوبی روی صحنه رود و تبلیغات گسترده نیز انجام شود، عنوان کرد: البته همه اینها منوط به وجود سالنهای خوب و جذاب هم بزای اجرای نمایش و هم جذب مخاطب است.
این کارگردان جوان تئاتر ادامه داد: نهایت اجراهای ما تلاش برای رضایت تماشاچی است و اگر حمایت مسئولین از گروههای تئاتر و ایجاد سالنهای خوب و با ظرفیت بالا و همچنین تبلیغات انجام شود، مردم بیشتر با این هنر آشنا خواهند شد.
نوری اظهار کرد: عمده مخاطبان ما با اجرای "میخواستم اسب باشم" ارتباط برقرار کردهاند، چرا که مانند این است که دغدغههای خودشان را در آن میبینند اما در عین حال مخاطبانی هم بودهاند که نتوانستهاند با کاراکترها ارتباط برقرار کنند.
وی ضمن تشریح مختصری از اجرای این تئاتر نیز گفت: "میخواستم اسب باشم" بازخوانی محمد چرمشیر از خاطرات یک دختر یهودی که در جنگ جهانی دوم به همراه هفت نفر از خانواده به مدت دو سال به یک پناه گاه امن رفتند و درگیر دین، مذهب و خدایی که به شدت به آن اعتقاد دارند، شدند اما در نهایت نازیها متوجه حضورشان میشوند و آنها را به اردوگاه کارهای اجباری میفرستند.
کارگردان تئاتر "میخواستم اسب باشم" نکته تلخ و قابل توجه این قصه را مرگ فرانک دو هفته قبل از اتمام جنگ بر اثر حصبه دانست و گفت: پدر او تنها شخص زنده ای بود که خاطرات دخترش را چاپ و آن را جهانی کرد.
نوری فضای کارش را بین رئال و سورئال (واقعگرایی) توصیف کرد و افزود: کاراکترها در یک دنیای واقعی یعنی فضای خانه و در دنیای سورئال یعنی در رویایشان زندگی میکنند.
او در پایان نمایش خود قابی رویایی برای خاتمه کارش تعریف کرده که در آن هریک از کاراکترها رویاهای خود را میبینند و نهایتاً قصه به این نکته ختم میشود که اگر جنگ نبود هر کدام دغدغههای کوچکی داشتند و جنگ معنای زندگی آدمها را عوض میکند.
به گزارش ایسنا، اجرای نمایش "میخواستم اسب باشم" به کارگردانی کیمیا نوری تا بیستم اردیبهشت ماه جاری در سالن پاسدار شیراز با بازی درخشان بازیگران جوانی چون؛ مونا طحانی، آیدا فضیلت، ندا محمدیان، سمانه کاظمی، امید اسداللهی ادامه دارد.
انتهای پیام