خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غربالگری بدوتولد ضامن سلامت جامعه است

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 09 فروردین 1401 - 14:36
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تداوم اجرای برنامه غربالگری بدو تولد، تاکید کرد که این برنامه ضامن سلامت نسل‌ آینده و کل جامعه است.
غربالگري،نوزادان،بيماري،آزمايش،تشخيص،شناسايي،بهداشت،نوزاد،شي ...

ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تداوم اجرای برنامه غربالگری بدو تولد، تاکید کرد که این برنامه ضامن سلامت نسل‌ آینده و کل جامعه است.
عباس رضائیان‌زاده سه‌شنبه 9 فروردین به خبرنگاران گفت: غربالگری به روش‌ هایی اطلاق می‌ شود که با آنها می‌ توان افراد به ظاهر سالمی را که از نظر ابتلا به یک بیماری خاص در معرض خطر بیشتری هستند، از افراد سالم شناسایی کرد.
او با بیان اینکه امروزه در بسیاری از کشورها برنامه‌های غربالگری نوزادان به صورت گسترده و با استفاده از چند آزمایش ساده بر روی خون نوزاد در دست انجام است، ادامه داد: غربالگری نوزادان برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های مادرزادی بسیار خطرناک مورد استفاده قرار می‌گیرد که اگر این بیماری‌ها به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است بروز عقب‌ماندگی ذهنی، کند شدن رشد جسمی و حتی مرگ را در پی داشته باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از سال ۱۳۸۱ در استان فارس، نوزادان از نظر ابتلا به سه بیماری کم‌کاری تیروئید، فنیل کتونوری و کمبود آنزیم G۶PD (عامل بیماری فاویسم) مورد غربالگری قرار گرفتند و به تدریج در سال های بعد تشخیص بیماری های دیگر به این لیست اضافه شد.
رضائیان‌زاده با بیان اینکه هم اکنون غربالگری نوزادان برای شناسایی ۲۳ بیماری ژنتیک، با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پا نوزادان در فاصله سنی سه تا پنج روزگی انجام می شود، افزود: هدف از اجرای این غربالگری، شناسایی و تشخیص نوزادان بیمار و شروع درمان مناسب و به هنگام برای پیشگیری و کاهش عوارض این بیماری ها و کاهش مرگ و میر کودکان و نوزادان است.
او گفت: با توجه به اهمیت غربالگری به هنگام نوزادان در بدو تولد، با انجام آموزش مستمر و افزایش آگاهی والدین و با همکاری تمام مراکز بهداشت شهرستان ها و حضور فعال کارشناسان ۳۱ مرکز غربالگری، در تعطیلات هفته نخست فروردین ۱۴۰۱، ۳۹۰ نوزاد برای بار اول و ۹۷ نوزاد به دلیل نیاز به تکرار مجدد آزمایش، برای بار دوم غربالگری شدند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: پس از انجام آزمایش غربالگری، نوزادان شناسایی شده با تست مثبت برای انجام آزمایش تایید تشخیص به کلینیک های PKUو متابولیک ارثی ارجاع داده می شوند و بر اساس نتایج آزمایش های تکمیلی و با درمان مناسب و به موقع، برای پیشگیری یا کاهش عوارض بیماری از جمله پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی و جسمی، مراقبت های تخصصی موردنیاز را دریافت می کنند.
انتهای پیام