خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم تقویت فضای کسب و کار دانش‌بنیان در بستر دانشگاه

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 08 فروردین 1401 - 12:13
رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال‌وبختیاری گفت: دانشگاه‌ها باید مراکز رشد، کارآفرینی، شکوفایی و مجموعه‌های شتاب‌دهنده خود را وسعت بخشیده و تقویت کنند و فضای کسب و کار دانش‌بنیان در ذهن دانشجویان در بستر دانشگاه و خوابگاه دانشجویی فراهم شود.
فناوري،ايده،توليد،دانشگاه،توسعه،پيرعلي،علم،حوزه،ايجاد،فناور، ...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس پارک علم و فناوری چهارمحال‌وبختیاری گفت: دانشگاه‌ها باید مراکز رشد، کارآفرینی، شکوفایی و مجموعه‌های شتاب‌دهنده خود را وسعت بخشیده و تقویت کنند و فضای کسب و کار دانش‌بنیان در ذهن دانشجویان در بستر دانشگاه و خوابگاه دانشجویی فراهم شود.
اسماعیل پیرعلی در نشست مجازی «نقش پارک علم و فناوری در تحقق شعار سال» با اشاره به اینکه نامگذاری امسال با عنوان «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» یک مفهوم وسیع در قالب عبارتی کوتاه است، اظهار کرد: آنچه در روند برنامه‌ریزی برای تحقق شعار سال اهمیت دارد، بحث فرهنگ‌سازی است که رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی در این راستا نقش اصلی را برعهده دارند.
وی با اشاره به تاکید بر بحث تولید توسط مقام معظم رهبری، افزود: در واقع شعار امسال بر دانش‌محوری تولید با خروجی اشتغال معطوف شده که ارزش افزوده، زنجیره ارزش و بهره‌وری را در پی دارد و باید بتوان اکوسیستم و بستری را در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری ایجاد کنیم تا جوانان و فارغ‌التحصیلان جویای کار جذب شوند.
پیرعلی بخشی از مبحث دانش‌بنیان را ناظر بر بخش‌های صنعت، کشاورزی و غیره دانست و گفت: برای افزایش بهره‌وری در تولید محصولات باید بتوان از طریق شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان علم و دانش را به حوزه‌های کشاورزی، صنعت و ...
تزریق کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد تاکید کرد: تولید ملی مبتنی بر دانش‌بنیان می‌تواند صرفه اقتصادی داشته باشد، در جهت توسعه پایدار حرکت کند، رقابت‌پذیر باشد و در حوزه صادرات حرفی برای گفتن داشته باشد که در این راستا تمام نهادهای متناظر و مرتبط در سطح ملی و استانی نقش مهمی را بر عهده دارند.
پیرعلی در تبیین اکوسیستم یا زیست‌بوم کارآفرین، بیان کرد: امروز در کشورهای توسعه یافته که فناوری در آن‌ها رشد زیادی دارد، سرمایه‌ها و دارایی‌های فکری اولین و مهم‌ترین سرمایه هستند که از سراسر دنیا جذب می‌کنند، ایران با دارا بودن چهار میلیون دانشجو و میلیون‌ها جوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی از حیث سرمایه‌های فکری غنی است، به همین دلیل مقام معظم رهبری بر سرمایه جوانان تأکید دارند، بنابراین بخشی از نخبگان جوان باید در حوزه دانش‌بنیان و فناوری ورود داده شوند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه نقطه آغازین اکوسیستم دانش‌بنیان و فناوری دانشگاه است، بیان کرد: در اینجا منظور دانشگاهی است که از نسل اول و دوم یعنی آموزش و پژوهش گذر کرده و به سمت دانشگاه نوآور، خلاق‌آفرین، کارآفرین و مهارت‌محور سوق یافته است، بنابراین دانشگاه‌ها باید مراکز رشد، کارآفرینی، شکوفایی و مجموعه‌های شتاب‌دهنده خود را وسعت بخشیده و تقویت کنند و فضای کسب و کار دانش‌بنیان در ذهن دانشجویان در بستر دانشگاه و خوابگاه دانشجویی فراهم شود که این همان مبحث فرهنگ‌سازی است.
پیرعلی ادامه داد: پس از فرهنگ‌سازی و ایجاد بستر کار، فرایند دانش‌بنیان از یک ایده، پایان‌نامه یا رساله و یا یک پژوهش میان‌رشته‌ای کلید می‌خورد که در سازوکار تبدیل ایده به طرح ادامه می‌یابدو سپس تثبیت ایده، داوری و نمونه‌سازی و اجرای ایده اتفاق می‌افتد.
اجرایی شدن ایده بر حسب نیاز بازار و در پارک علم و فناوری اتفاق می‌افتد یعنی پارک از حیث سخت‌افزاری مانند تامین مربی، آموزش و حمایت‌های مادی جوانان صاحب ایده را پشتیبانی می‌کند، خروجی این فرآیند ایجاد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان است که توسعه و تثبیت بازار را به دنبال دارد.
رئیس پارک علم و فناوری استان فراهم‌سازی و تقویت اکوسیستم تبدیل ایده به شرکت‌های دانش‌بنیان برای جذب جوانان و دانشجویان خلاق و صاحب ایده را مهم برشمرد و گفت: امسال شعار سال وظیفه ما را در این زیست‌بوم کارآفرین دوچندان کرد تا با تلاش بیشتر از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم که در این راستا نیازمند هم‌افزایی و همگرایی نهادهای تولید، کشاورزی، صنعت و خدمات و آی‌تی هستیم و برنامه‌هایی نیز در این خصوص در دست اقدام داریم که در طول سال اجرایی خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهرکرد بیان کرد: پارک‌ها کاهش ریسک تولید را بر عهده دارند و بسیاری از برندهای معروف در سطح جهان در بستر پارک‌ها تولید شده‌اند که خوشبختانه پارک‌های فناوری در کشور نیز در طی کمتر از دو دهه فعالیت الگوهای خوبی بوده و عملکرد موفقی داشته‌اند که البته هنوز در ابتدای کار قرار داریم و در فرآیند عملیاتی ساختن ایده که توضیح داده شد با مشکلاتی از جمله بازار و صادرات مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان به‌صورت اقماری حول کارخانجات و شرکت‌های تولیدی بزرگ ایجاد می‌شوند و بخشی از زنجیره تامین را انجام می‌دهند، گفت: این شرکت‌ها بخشی از پروسه تحقیق و توسعه شرکت‌های بزرگ را عهده‌دار می‌شوند اما این نقش در کشور و استان ما ضعیف است چرا که بسیاری از تولیدات داخلی حاصل مهندسی معکوس بوده است و از ساز و کار تحقیق و توسعه بی‌نیازند، از طرفی ورود شرکت‌های بزرگ تولیدی به حوزه تحقیق و توسعه و تامین نهاده‌ها و مواد اولیه از طریق شرکت‌های کوچک فناور یکی از الزامات است که موجب تقویت مدل تجارت به تجارت می‌شود.
پیرعلی تأکید کرد: در این راستا لازم است پایان‌نامه‌های دانشجویی از رویکرد تئوری محض خارج و به سمت فناوری سوق یابند، وزارت علوم و دانشگاه‌ها در حوزه نظام ایده‌پردازی و ارتباط دادن صاحبان ایده به بازار تولید و صنعت اقداماتی را انجام داده است که باید تقویت شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد بیان کرد: باید ساز و کاری ایجاد شود که از دانش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در جهت بهبود تولید، افرایش بهره‌وری و تامین زنجیره ارزش استفاده کنیم، باید منابع حمایتی را در اختیار فناوری و دانش‌بنیان و نیروهای خلاق قرار داد.
پیرعلی با تأکید بر اینکه توسعه اشتغال باید بر مبنای شرایط و فناوری روز باشد، خاطرنشان کرد: امروز باید اشتغال با شکستن مرزها بتواند منبع درآمد و ارزآوری برای کشور ایجاد کند و شبکه گسترده‌ای در حوزه کسب و کار تشکیل شود که در این راستا ورود هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء باید ما را به سمت خلق مشاغل جدید سوق دهد.
انتهای پیام