خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اصلاح‌طلبان از تورمی انتقاد می‌کنند که با استقراض دولت قبل ایجاد شد

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | جمعه، 05 فروردین 1401 - 12:12
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همین که دولت توانسته حقوق کارکنانش را بدون استقراض از بانک مرکزی پرداخت کند، جای تقدیر دارد.
دولت،تومان،استقراض،پولي،پايه

حجت‌الاسلام مصباحی مقدم:
دولت دوازدهم در هشت سال فعالیت خود بی‌سابقه‌ترین میزان چاپ پول را انجام داد و ۴۲۲ هزار میلیارد تومان بر حجم پایه پولی افزود.
پایه پولی در پایان دولت دهم ۹۶ هزار میلیارد تومان بود که در پایان دولت دوازدهم به ۵۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
این در حالی بود که حجت‌الاسلام روحانی در ابتدای کار خود استقراض از بانک مرکزی را میوه ممنوعه معرفی کرد اما در عمل استقراض را چند ده برابر نسبت به دولت دهم افزایش داد.
اما به گفته این حجت‌الاسلام مصباحی مقدم، «اگر تورمی که ماه‌های آغازین سال 1400 ایجاد شد و ۵۵ هزار میلیارد تومانی که دولت قبل به عنوان تن‌خواه از بانک مرکزی استقراض کرد را ضرب در ۷.۹ برابر بکنید، رقم درشتی از نقدینگی را نشان می‌دهد که در پنج ماه اول سال به اقتصاد ما پمپاژ شد و آثار تورمی این نقدینگی شش ماه بعد خود را نشان می‌دهد.
چطور می‌توان انتظار داشت دولتی که روی کار آمده بلافاصله بتواند دستور توقف و ترمز به تورم بدهد.»
دولت سیزدهم نه تنها از بانک مرکزی استقراض نکرده بلکه ۲۱ هزار میلیارد تومان از استقراض دولت قبل را هم به بانک مرکزی بازپس داده است.
در هفت ماه پایانی عملکرد دولت دوازدهم حجم پایه پولی ۱۰۹.۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت اما در هفت ماه نخست عملکرد این دولت فقط ۶۳.۴ هزار میلیارد تومان بر حجم پایه پولی افزوده شده است.