خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولیت آستان قدس رضوی: مرحوم آیت الله ری شهری منشاء خدمات تحسین برانگیز بود- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 02 فروردین 1401 - 18:54
گروه استان‌ها-تولیت آستان قدس رضوی گفت: مرحوم آیت الله ری شهری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) یک عالم مجاهد و مهذب و در عرصه‌های گوناگون انقلابی، علمی و مدیریتی، منشأ خدماتی شایسته و تحسین برانگیز بود.
انقلاب،اسلامي،علميه،ري،توليت،آستان،مرحوم،رياست،حوزه،عبدالعظي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،حجت الاسلام احمد مروی روز سه‌شنبه در پیامی به مناسبت درگذشت مرحوم ری شهری نوشت: ارتحال تاسف بار و غم انگیز روحانی جلیل القدر مرحوم آیت‌الله محمدی ری شهری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه، فرزندان محترم، همکاران فاضل و دانشمند و کلیه ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می‌کنم.
وی افزود: آثار به جا مانده علمی، حوزه ای و دانشگاهی این بزرگوار در کنار خدمات ماندگار در مقام تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) نشان از اخلاص، سختکوشی، مجاهدت‌ مستمر و احساس مسوولیت این عالم ربانی است.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: در جوار مضجع نورانی و قدسی امام رضا(ع) از خداوند متعال علو مقام معنوی برای آن فقید عزیز و سعید و پاداش و شکیبایی برای بازماندگان معزز مسألت می‌کنم.
«محمّد محمّدی نیک ری‌شهری» هفتم آبان ماه 1325 در خانواده‌ای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود و در سال 1339 پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شهر ری شد و در سال 1340 برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 ـ به‌جز مدّت کوتاهی که به دلایل سیاسی به حوزه‌های علمیه مشهد و نجف مهاجرت کرد ـ به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت و پس از سال‌ها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد.
وی از ابتدای نهضت اسلامی به‌ویژه در جریانات 15 خرداد 1342 به جمع نیروهای انقلاب پیوست و بارها در این مسیر دستگیر، محاکمه، تبعید و زندانی شد و پس ‌از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان به ‌فعالیت‌های اجتماعی ـ سیاسی اشتغال داشت و مسوولیت‌های مختلفی همچون حاکم شرعی دادگاه‌های انقلاب، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، دادستانی کل کشور و دادستانی دادگاه ویژه روحانیت را بر عهده گرفت و در ششم شهریور ماه 1363، با کسب آرای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به‌عنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
دبیرکلّی جمعیت دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجاج، ریاست مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث و ریاست دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از دیگر مسئولیت‌های مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری بود.
وی شب گذشته در بیمارستان خاتم الانبیاء به دیار حق شتافت.
انتهای پیام/281/ش