خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

135 عنوان برگزیده ملی در حوزه کودک و نوجوان به استان هرمزگان رسید- اخبار هرمزگان - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 28 اسفند 1400 - 04:54
گروه استان‌ها- مدیرکل کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان استان هرمزگان گفت: در سال 1400 کودکان و نوجوانان هرمزگانی موفق شدند 135 عنوان برگزیده ملی را در جشنواره‌ها و مهرواره‌های مختلف از آن خود کنند.
ادبي،كودكان،استان،هرمزگان،نوجوانان،برگزار،كانون،هنري،تخصصي،پ ...

پروین پشتکوهی در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباساظهارداشت: در سال 1400 با توجه به شرایط خاص حاکم بر جامعه به دلیل‌ شیوع بیماری کرونا برنامه‌ها در شرایط خاصی برگزار شد و فعالیت‌های شاخص مرکز آفرینش‌های هنری کانون همواره با استقبال کودکان و نوجوانان همراه بوده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان استان هرمزگان افزود: کانون با تأکید بر آموزش غیرمستقیم و بهره‌گیری از شیوه‌هـای جـذاب و ارائه راهکارها و ایده‌های خلاقانه و ترکیب آن با سبک‌ها و تکنیک‌های برجسته‌‌ی هنری در جهت رشد و شکوفایی ذهـن خـلاق اعـضا تلاش می‌کند.
پشتکوهی بیان‌کرد: آموزش هنرهای تجسمی، کارگاه‌های منسجم نقاشی، سفالگری و خوشنویسی، کارگاه‌‌های هنرهای نمایشی، عروسک سازی، کارگردانی نمایش، عروسک‌گردانی، کارگاه‌های عکاسی، فیلم‌سازی و پویانمایی و کارگاه‌های سرود و موسیقی از دستاوردهای این فعالیت‌ها بوده است و افتخارات چشمگیر و قابل توجه اعضای کارگاه‌های هنری در فراخوان‌های بین‌المللی و کشوری جزو نقاط عطف این برنامه‌ها به حساب می‌آید.
از ثبت دو عروسک بومی تا سال مهراوه‌های غیر حضوریِ هرمزگان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان تصریح‌کرد: با توجه به نیاز تعلیم و تربیت غیر مستقیم کودکان و نوجوانان برای زندگی در جامعه‌ای در حال رشد و آشنایی و دوستی با میراث گذشتگان و ایجاد مسئولیت و تاثیرگذاری در زندگی، حفظ این میراث برای آیندگان و آشنایی کودکان و نوجوانان در سطح ملی و بین المللی،
بسیار حائز اهمیت است بر همین مبنا با همکاری مربی مسئول مرکز فرهنگی هنری شهرستان سیریک عروسک‌های بومی و سنتی کجوک و دختولوک هرمزگان رونمایی و ثبت ملی شدند.
وی افزود: دیگر برنامه ما برگزاری مهرواره ماسک‌سازی بهار پشت پنجره لبخند بود که این برنامه با توجه به شیوع گسترده کرونا و به منظور ترغیب کودکان و نوجوانان به استفاده از ماسک و همچنین غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در ایام نوروز برگزار شد.
پشتکوهی ادامه داد: مهرواره پویانمایی و فیلم سازی خلیج فارس، مهرواره منطقه‌ای عکاسی خلیج فارس قلب آبی ایران ، پویش طراحی پوستر سخن دوست استان هرمزگان، مهرواره عکاسی استانی شادی‌های کودکانه‌، پویش عکس محرم در خانه‌، مهرواره جادوی عروسک‌ها از دیگر ویژه برنامه‌های واحد هنری در سال 1400 بود که برگزار شد.
گردشگری مجازی 960 نوجوان هرمزگانی از سرزمین بی‌بی مینو تا کاسپین
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان بیان‌کرد: به منظور توسعه و ترویج کتاب‌خوانی سه مهرواره کتابخوانی با عناوین چند قدم تا فرات، بر موج دانایی و بانوی نیایش با دریافت مجموعا 403 اثر در هرمزگان برگزار شد.
وی عنوان‌‌کرد: 92 کارگاه مهارت محور مانند کارگاه‌های حال خوش زندگی، هوش هیجانی، مهارت جراتمندی و سواد رسانه‌ای،7نشست تخصصی زیست کره زمین و 8 نشست تخصصی قصه‌گویی در واحد فرهنگی کانون استان برگزار شد.
پشتکوهی ابراز‌داشت: همچنین960 نفر از اعضای نوجوان استان هرمزگان با شرکت در اردوهای مجازی از دریا تا کویر، سفر به سرزمین آفتاب و مهتاب، از گنو تا کالنگ، سفر به سرزمین بی‌بی مینو، سرزمین نخل و آفتاب و از پرشین تا کاسپین با اقوام و فرهنگ‌های مختلف آشنا شدند.
وی خاطرنشان‌کرد: در سال1400 واحد فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان موفق به کسب 97 عنوان برگزیده ملی و 346 عنوان برگزیده استانی در جشنواره قصه گویی شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان اظهارداشت: کارگاه‌های تخصصی ادبی در 4 شاخه‌ی نوشتن خلاق، داستان نویسی، شعرسرایی و خوانش متون ادبی در 3 سطح مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته توسط مربیان متخصص ادبی با هدف کشف و پرورش استعدادهای ادبی کودکان و نوجوانان و انس و آشنایی با متون ادبی برگزار شد و در مجموع در سال 1400 تعداد 71 کارگاه ادبی با حضور 699 کودک و نوجوان هرمزگانی برگزار شده است.
وی افزود: با توجه به استمرار شیوع کرونا یکی از مهمترین اهداف واحد آفرینش‌های ادبی در راستای اهداف سازمانی کشف و پرورش استعدادهای ادبی اعضا می‌باشد که با برگزاری کارگاه های برخط عمومی این هدف مهم محقق شد؛ این کارگاه‌ها در پروفایل مراکز فرهنگی هنری متناسب با نیاز اعضا جهت شرکت در کارگاه‌های تخصصی برگزار شد و تا پایان فصل پاییز 54 کارگاه عمومی نظیر شناخت سرزمین، شناخت مفاخر، کتابخوانی، قصه گویی، شناخت مشاغل، آشنایی با قرآن و حدیث توسط مربیان ادبی برگزار شده‌است.
پشتکوهی بیان‌کرد: نشست‌های فصلی با حضور کارشناسان ادبی ستادی و استانی و مربیان ادبی با هدف بررسی آسیب‌ها و مشکلات کارگاه‌های ادبی و ارائه ی راهکار و همچنین آموزش مباحث ادبی هر فصل یک بار برگزار می‌شود که تاکنون 3 نشست با حضور فروغ شایگان معاون آفرینش‌‌های ادبی و هنری و طاهره مسافری کارشناس ادبی استان با موضوعات شیوه‌های اجرایی کارگاه‌های خلاق مجازی، بررسی کارگاه‌های شعرسرایی، آسیب شناسی کارگاه‌های برخط پاییز و آسیب شناسی انجمن‌های ادبی و راهکارهای آن برگزار شده است.
وی ادامه داد: در سال 1400 مهرواره‌های از نو بنویس به صورت‌ منطقه ای، ستاره‌های بی‌نشان، آفرینش و اشک ماه به صورت کشوری برگزار شد؛ این مهرواره‌ها به مراکز فرهنگی هنری اطلاع رسانی شد و آثار دریافتی پس از داوری اولیه به دبیرخانه‌ی مهرواره‌های مذکور ارسال شد که استان هرمزگان مجوعا 11 برگزیده داشت.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان یادآور شد: مهرواره‌ی ستاره‌های بی‌نشان با موضوع مدافعان سلامت،2برگزیده و2 شایسته تقدیر؛ مهرواره‌ی از نو بنویس با موضوع بازآفرینی و بازنویسی قصه‌های محلی و کهن،3 برگزیده؛مهرواره‌ی آفرینش با موضوع خلق آثار ادبی،4 برگزیده و مهرواره‌ی اشک ماه با موضوع شعر آیینی،2 برگزیده از استان هرمزگان داشت.
پروین پشتکوهی تصریح ‌کرد: دومین مهرواره‌ی منطقه‌ای ادبی طنز خلیج فارس با حضور استان‌های هرمزگان، یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی ویژه‌ی اعضای 7 تا 12 سال در 3 بخش شعر، داستان و نثر طنز در اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد و در مجموع 162 نفر در این مهرواره شرکت کردند که در حاشیه‌ی این مهرواره 4 نشست تخصصی با حضور مدرسان برتر کشوری ویژه ی مربیان و اعضا برگزار شد و در پایان به 27 نفر از برگزیدگان جایزه، لوح تقدیر و تندیس مهرواره اهدا شد.
وی ادامه داد: شب شعر عاشورایی، کارگاه آموزشی خاطره نویسی دفاع مقدس (باغ خاطرات)،بزرگداشت استاد شهریار به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی ، نشست آنلاین شاهنامه، درفش زبان فارسی به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی، برگزاری نشست های فصلی ویژه‌ی اعضای مکاتبه‌ای، جذب و پایدارسازی اعضای مکاتبه‌ای، تحت پوشش قرار دادن کودکان و نوجوانان تحت پوشش دفاتر تسهیلگری، موسسات خیریه و کودکان روستایی، بازدیدهای کارشناسی از کارگاه‌های برخط، به وقت دانایی (ارتقاء سیر مطالعاتی مربیان ادبی)، برگزاری نخستین مهرواره‌ی استانی زبان مادری آوای حرا و راه‌اندازی کتابخانه‌ی تخصصی انجمن‌های ادبی از دیگر ویژه برنامه‌های واحد ادبی در سال 1400 بود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان تاکید‌کرد: در حال حاضر در حوزه ادبی 3 انجمن داستان، طنز و شعر در استان هرمزگان فعال است و انجمن‌های ادبی در هر ماه یک نشست تخصصی را با حضور شاعران و نویسندگان کشوری برگزار می‌کنند و اعضای نوجوان و ارشد در این انجمن‌ها علاوه بر آشنایی با مباحث تخصصی شعر، داستان و طنز با نقاط قوت و ضعف آثار خود آشنا می‌شوند که از ابتدای سال تا‌‌کنون 22 انجمن با حضور 417 نفر از اعضا برگزار شده است.
وی اظهارداشت: آموزش ضمن خدمت برای تربیت کادر متخصص و به روز نگه داشتن مربیان و نیز انجام پژوهش‌های کاربردی و اثربخش توسط کارکنان و اعضا بخش دیگری از فعالیت های کانون برای عرضه خدمات بهتر به مخاطبان است و از آنجـا کـه اجـرای فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ادبـی، علمـی و اسلامی با روش‌هـای خلاق و محتوایـی سـودمند، دقیق و علمـی بـرای اعضـا بایـد بـه پشتوانه ارائـه آمـوزش‌هـای تخصصی و بـروز ویـژه مربیـان باشـد آمـوزش مربیان فرهنگی، هنری و ادبی و شیوه صحیح انتقال این آموزش‌ها به کودکان و نوجوانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این مهم توسط واحد آموزش به صورت متمرکز در ستاد و در سطح استان توسط واحد آموزش استان صورت می‌گیرد.
پشتکوهی بیان‌کرد: پژوهش در کانون فعالیتی فردی یا گروهی است که مهارت های پرسش‌گری، حل مساله، خردورزی و تفکر انتقادی کودکان و نوجوانان و مربیان شاغل در مراکز را در فرآیندی هوشمند، خلاق و روش‌مند ارتقاء می بخشد و این امر در کانون توسط واحد پژوهش و در سطح استان توسط واحد پژوهش کانون صورت می‌گیرد.
انتهای پیام/865