خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 24 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عروسک‌ها به هویت ما پیوند خورده‌اند/عروسک یک رسانه است

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 23 اسفند 1400 - 09:13
نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر و تئاتر عروسکی معتقد است زنان و کودکان نقش کلیدی در حفظ میراث فرهنگی دارند.
عروسك،منطقه،عروسكي،تئاتر،حفظ،كودكان،انسان،آييني،كليدي،هويت

ایسنا/هرمزگان نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر و تئاتر عروسکی معتقد است زنان و کودکان نقش کلیدی در حفظ میراث فرهنگی دارند.
ساغر لطفی‌نژاد در گفت و گو با ایسنا، افزود: عروسک از گذشته دور تا امروز در کنار انسان حضور داشته‌اند و دارای نقش کلیدی در زندگی انسان هستند.
وی اظهار کرد: اولین عروسک‌ها از چوب و سنگ بودند.
در ابتدا کارکرد آنها آیینی بود، چون دین قاعده و چارچوب نداشت و کم کم که دین چارچوب خودش را گرفت عروسک آئینی کنار گذاشته شد.
این مدرس نمایش عروسکی بیان کرد: ما چند دسته عروسک داریم که می‌توان به عروسک نمایشی، عروسک بازیچه، عروسک مجسمه‌ها ، عروسک‌های بومی سنتی و عروسک‌های آیینی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: عروسک‌های نمایشی قدمتی به عمر انسان بر روی زمین دارند و می بینیم که تاکنون مراسمات خیمه شب بازی و...
برگزار می‌شود.
لطفی نژاد تصریح کرد: عروسک‌های بازیچه به عروسک‌هایی گفته می‌شود که دست کودکان است و برای بازی از آنها استفاده می‌شود که زیرمجموعه آن عروسک‌های بومی سنتی است و فرهنگ منطقه را به نسل آینده منتقل می‌کند.
وی بیان کرد: عروسک‌های آیینی از گذشته‌های دور با انسان بوده که برای شفای بیماران‌، عروسک‌های بلاگردانی، عروسک‌های حاجت‌مندی و ...
که این‌ها هر کدام با خودشان قصه‌های جذابی دارند.
این کارگردان نمایش عروسکی اظهار کرد: امیدوارم این قصه‌ها زنده شود و بچه‌ها تلاشش کنند که این فرهنگ را در منطقه خودشان حفظ و نگهداری نمایند و همت کنند تا به دست نسل آینده خودشان برسانند.
این عروسک‌ساز کشوری عنوان کرد: عروسک‌های منطقه جنوب مثل دختلوک و کجوک که قدمت طولانی دارند برگرفته از متریالی هستند که در آن منطقه وجود دارد و هویت بچه را می‌سازد و لازم است اینها حفظ و نگهداری شود.
وی با بیان اینکه پاسداری این‌ها به دست بچه‌های امروز است و این جشنواره ارزشمند توانسته موثر واقع شود، افزود: زنان و کودکان نقش کلیدی در حفظ میراث فرهنگی ما مثل آیین‌ها و آداب و رسوم ما، لهجه و زبانمان و حتی عروسک‌ها دارند.
این کارشناس مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی با اشاره به اینکه عروسک‌ها به هویت ما پیوند خورده‌اند و نیاز است که کودکان هویت گذشته و حال خودشان را بشناسند، بیان کرد: عروسک رسانه است چون بدون اینکه حرف بزند می‌تواند لباس و پوشش، چهره و فرهنگ یک منطقه و اقلیم آن را به مخاطبش برساند و حتی می‌تواند ذائقه مخاطب را دچار تحول کند.
انتهای پیام