خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تشدید کنترل بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در شب عید

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 23 اسفند 1400 - 08:31
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیجار، از تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۱ در این شهرستان خبر داد.
بيماري،دامپزشكي،دام،دامي،راس،نظارت،شبكه،طيور،خام،اقدامات،فرآ ...

ایسنا/کردستان رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیجار، از تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی ویژه ایام عید نوروز و ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۱ در این شهرستان خبر داد.
هادی اسکندری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به منظور حفظ سلامت و امنیت غذایی شهروندان و مسافران طرح تشدید نظارت و کنترل بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی از ۱۴ اسفند ماه سال جاری آغاز و تا ۱۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در قالب این طرح اکیپ‌های بهداشت عمومی شبکه دامپزشکی در دو نوبت صبح و بعدازظهر بر واحدهای توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی، رستوران‌ها، غذاخوری ها، خودروهای ویژه حمل فرآورده‌های خام دامی و سایر اماکن فرآورده های دامی نظارت و بازرسی خواهند کرد، به طوری که در همین راستا و از ابتدای سال جاری تاکنون در بیش از ۱۰ هزار بازدید ۱۴ تن فرآورده های خام دامی غیر قابل مصرف و تاریخ مصرف گذشته ضبط و معدوم شده است.
وی تصریح کرد: با تلاش های مستمر تمامی همکاران در این زمینه ۹ هزار و ۹۶۹ راس دام سبک و سنگین با وزن تقریبی ۳۲۰ تن مورد بازرسی قرار گرفت که از این میزان چیزی بالغ بر ۱۱ تن لاشه غیر قابل مصرف در کشتارگاه دام شهرداری ضبط و قبل از ورود به چرخه مصرف معدوم سازی شد.
مدیر شبکه دامپزشکی بیجار در خصوص نظارت بر کشتار طیور نیز اعلام کرد: با توجه به راه اندازی چند ماهه کشتارگاه طیور یک میلیون ۲۳۴ هزار و ۱۳۷ قطعه گوشت مرغ، کشتار و مورد نظارت قرار گرفته که از ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت استحصالی ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم گوشت سفید ضبط و معدم شده است.
وی تصریح کرد: بازدید از ۲ هزار محموله دامپزشکی وارده به شهرستان توسط کارشناسان قرنطینه از دیگر اقدامات حوزه بهداشت عمومی شبکه دامپزشکی در سال ۱۴۰۰ بود.
اسکندری واکسیناسیون جمعیت دامی علیه بیماری های واگیر، بیماری های مشترک بین انسان و دام و به طبع آن کاهشی شدن آمار بیماری تب مالت را از اقدامات شاخص عنوان کرد و افزود: بیش از ۷۴ هزار راس بره مولد و ۳ هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین علیه بیماری تب مالت، ۱۱۷ هزار راس دام سبک و ۲ هزار و ۳۰۰ راس دام سنگین علیه بیماری شاربن یا سیاه زخم، بیش از ۱۲۲ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی، ۱۴۰ هزار راس دام سبک علیه بیماری آبله، ۲۷۸ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری لمپی اسکین و طاعون نشخوار کنندگان و یک هزار و ۲۰۰ قلاده گوشت خوار علیه بیماری هاری واکسینه شده است.
وی با یبان این نکته که تمامی خدمات حوزه بهداشت و مبارزه با بیماری ها به صورت رایگان انجام پذیرفته است یادآور شد: با انجام اقدامات مراقبتی و پوشش مناسب، واکسینایون بیماری های ذکر شده و سایر بیماری های اگزوتیک تحت کنترل بوده و این شبکه در راستای کنترل و پیشگیری از بیماری ها پایش منظم و مراقبت های لازم را به عمل می آورد.
مدیر شبکه دامپزشکی در حوزه ی مدیریت بیماری های طیور، زنبور عسل و آبزیان عنوان کرد: واکسیناسیون بیش از ۹۰ هزار قطعه طیور بومی، انجام بازدیدهای کارشناسی مستمر از واحدهای مرغداری، اجرای طرح عقیم سازی کود مرغی و به کارگیری مسئول فنی برای هر واحد مرغداری اقدامات یک سال اخیر بود که همگی در راستای کنترل، پیشگیری و کاهش کانون های بیماری است.
وی اقدامات حوزه دارو و درمان را بسیار ارزنده خواند و گفت: رصد و پایش تامین تا توزیع داروهای دامپزشکی، پیگیری در خصوص توسعه را کمی و کیفی مراکز مایه کوبی، تاسیس درمانگاه ها و داروخانه توسط بخش خصوصی و نظارت بر عملکرد مراکز بخش خصوصی با مراجعات و بازدیدهای منظم اقداماتی بود که با تلاش شبانه روزی همکاران محقق شد.
اسکندری همچنین در خصوص اقدامات بخش قرنطینه و امنیت زیستی نیز عنوان کرد: تیم دامپزشکی بیجار در یک سال گذشته صدور ۲۰۱ فقره مجوز جوجه ریزی به ظرفیت ۴ میلیون قطعه، صدور بیش از ۲ هزار و ۶۲۰ فقره مجوز حمل دام زنده، صدور بیش از ۲ هزار فقره مجوز حمل طیور زنده به مقصد کشتارگاه های طیور و صدور ۲۵۰ پروانه بهداشتی خودروهای حمل و نقل دام، طیور و فرآورده های خام دامی را با جدیت تمام انجام داده است.
وی فعالیت های شبکه دامپزشکی را قبل از شروع چرخه تولید فراورده های دامی عنوان کرد و افزود: نظارت های ما از زمان تهیه نهاده های دامی از مراکز مبدا آغاز و تا آخرین مرحله یعنی سفره مردم ادامه پیدا می کند.
رئیس شبکه دامپزشکی در پایان از شهروندان و مسافران درخواست داشت که فرآورده های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه و در هنگام خرید موارد مشکوک را اطلاع دهند.
انتهای پیام