خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نشست بزرگداشت حکیم نظامی گنجه ای در زاهدان برگزار می شود

ایسنا | استان‌ها | شنبه، 21 اسفند 1400 - 14:54
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۱ اسفند در تقویم رسمی کشور به عنوان بزرگداشت نظامی گنجه ای نامگذاری شده است، به این مناسبت در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نشست فرهنگی ساعت ۱۸ الی ۲۰ روز شنبه برگزار می شود، در این نشست دکتر محمدرضا بهاری و سرکار خانم دکتر هدی عرب زاده دو تن از اساتید که در زمینه نظامی پژوهی فعالیت داشتند، سخنرانی خواهند کرد.
مركز،بلوچستان،اسناد،نسخه،كتابخانه،ملي،كرونا،سيستان،برگزار،فر ...

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۱ اسفند در تقویم رسمی کشور به عنوان بزرگداشت نظامی گنجه ای نامگذاری شده است، به این مناسبت در مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نشست فرهنگی ساعت ۱۸ الی ۲۰ روز شنبه برگزار می شود، در این نشست دکتر محمدرضا بهاری و سرکار خانم دکتر هدی عرب زاده دو تن از اساتید که در زمینه نظامی پژوهی فعالیت داشتند، سخنرانی خواهند کرد.
قاسم سیاسر در گفت وگو با ایسنا افزود: در حاشیه این نشست فرهنگی، نمایشگاهی از نسخه های خطی موجود در مدیریت مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان برپا می‌شود.
وی افزود: در این نمایشگاه نسخه های خطی به نمایش گذاشته می شود که تا کنون در معرض دیدم عموم گذاشته نشده و برای نخستین بار به نمایش گذاشته می شود.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از این نسخ در زمینه شعر فارسی هستند، بیان کرد: نسخه یوسف و زلیخا اثری از جامی در سال ۹۶۴ هجری قمری کتابت شده و از نسخه های قدیمی محسوب می شود، جامی این نسخه را به اسلوب نظامی سروده است و از این منظر اهمیت دارد و برای نخستین بار در معرض دید عموم قرار می گیرد.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گفت:نسخه دیگری به نام سراج المنیر به نثر فارسی مسجع و آهنگین که به سبک گلستان سعدی نوشته شده و نسخی شامل سه رساله دو رساله به زبان ترکی با موضوع نجوم و تقویم است و در سال ۱۰۲۲ هجری قمری کتابت شده است.
وی با بیان اینکه مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان تا قبل از شیوع کرونا، فعالیت های فرهنگی گسترده‌ای داشت، تصریح کرد: به صورت هفتگی دو برنامه ثابت شاهنامه خوانی و نشست ادبی شادروان سیاوش پرواز در محل اندیشگاه این مرکز برگزار می شد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، برنامه های رونمایی و نقد کتاب، جلسات و نشست های فرهنگی به صورت مستمر برگزار می شد.
سیاسر یادآور شد: اگر از نویسندگان استان اثری منتشر می شد سعی می کردیم برای آن کتاب مراسم رونمایی و جلسه نقد برگزار کنیم.
وی گفت: اندیشگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان تا قبل از شیوع کرونا بسیار فعال بود اما از زمان شیوع کرونا به خاطر موازین بهداشتی جلسات به حداقل رسیده است.
وی تاکید کرد: با توجه به بهتر شدن شرایط کرونا، تلاش می کنیم جلسات فرهنگی را مشابه گذشته مطابق با شیوه نامه های بهداشتی و مصوبات ستاد کرونا برگزار کنیم.