خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سند توسعه پایدار خراسان رضوی تدوین می شود

مهر | استان‌ها | شنبه، 06 بهمن 1397 - 13:54
مشهد- مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: سند توسعه پایدار این استان به منظور شناخت ظرفیت ها و محدودیت هاتدوین می شود.
استان،محيط،توسعه،منابع،زيست،اجتماعي،تبيين،پايدار،جانبه،وضع،م ...

به گزارش خبرنگارمهر،تورج همتی ظهر شنبه در دومین نشست شورای پژوهشی حفاظت محیط زیست استان که با حضور اعضا و جمعی از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد در این اداره کل برگزار شد اظهار کرد: سند توسعه همه جانبه نگر و پایدار استان با رویکرد آمایشی و با لحاظ نگرش سیستمی و بیان ظرفیتها و محدودیتهای محیط زیست در جهت گیری توسعه در حال تدوین است .
وی افزود:هدف از تدوین طرح تبیین وضع موجود استان از نظر ظرفیتها و محدودیتهای اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی، تعیین درجه آسیب پذیری استان بر اساس شاخصهای ترکیبی اکولوژیکی و توسعه، تبیین کنشها و روابط سیستمی اقتصاد استان با توان زیستی، جمعیت و زیرساختها است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد : این سند به عنوان یک نقشه راه و برنامه عملیاتی توسعه همه جانبه نگر و پایدار استان مورد استفاده قرار خواهد گرفت و درواقع برنامه عمل حفاظت محیط زیست استان برای محورهای منتخب است.
وی گفت:اهتمام به توسعه« پایدار و همه جانبه» به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های سیاست گذاران در سطح راهبردی کشور مطرح است و یکی از دلایل توسعه نیافتگی، عقب ماندگی های سنواتی و بی توجهی به زیر ساخت های فرهنگی و اجتماعی است و بررسی های میدانی بیانگر برخورداری استان از ظرفیت های مناسب برای توسعه همه جانبه و پایدار است.
همتی تاکید کرد: تبیین وضع موجود استان از نظر ظرفیت ها و محدودیت های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی نخستین گام درتدوین این سند راهبردی خواهد بود.
وی گفت:توان بالقوه استان زمانی به فعل تبدیل خواهد شد که زمینه های فرهنگی و اجتماعی توسعه محقق و به صورت نهادینه در استان ایفای نقش کنند و به منظور دستیابی به این موضوع، تدوین نظام مند راهبردهای موثر و کارآمد می تواند راه گشا باشد.
همتی افزود: مطالعه ابعاد فرهنگی اجتماعی استان، تعیین راهبردهای مناسب، اولویت بندی وارائه پیشنهادهای لازم درخصوص چگونگی به اجرا گذاشتن آن ها نیز برای پیشگیری از به هدر رفتن منابع و فرصت های بی شمار در استان باید مورد بررسی و تبیین قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دراین راستا بررسی و تحلیل اسناد بالادستی، استانداردها و سیاست های بهره برداری از منابع، شناخت و ترسیم وضع موجود محیط و منابع حساسیت هوا، آب و خاک، شناسایی منابع اکولوژیکی، فیزیکی و بیولوژیکی سرزمین، شناسایی منابع جدید و تحولات آتی در منابع آب استان، تحلیل وضع موجود از منظرمنابع انسانی و فرآیندهای طبیعی تأثیرگذار یا مخرب بر محیط زیست در محورهای ریزگردها، سیل، خشکسالی، مخاطرات تالابها، تثبیت خاک و منابع خاک کشاورزی انجام می شود.