صنعت برق، صنعت روشن کشور
صنعت برق پایه و اساس سایر صنایع بوده که برای رونق تولید ضروری است، تا با توسعه آن آیندهای روشن در انتظار صنایع باشد.

صنعت برق پایه و اساس سایر صنایع بوده که برای رونق تولید ضروری است، تا با توسعه آن آیندهای روشن در انتظار صنایع باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، دهم اردیبهشتماه هر سال با عنوان روز ملی صنعت برق نامگذاری شده است، صنعتی که این روزها مهمترین عامل و زیرساخت سایر صنایع است و چرخ سایر صنایع با صنعت برق و چراغ آن روشن میشود.
استان زنجان یکی از قطبهای برتر این صنعت در کشور است که ظرفیتهای بالایی در این حوزه دارد و خبرگزاری فارس به همین مناسبت میزبان مدیران شرکتهای برق منطقهای و توزیع برق استان زنجان بود تا ظرفیتهای این حوزه و مشکلات و چالشهای آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
فارس: در مورد ظرفیتهای حوزه برق در استان زنجان بفرمایید، استان زنجان درحوزه تامین و توزیع برق چه میزان ظرفیت دارد.
بهمن الهمرادی مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه صنعت برق در سه بخش تولید، توزیع و انتقال فعالیت میکند، اظهار کرد: در بخش تولید نیروگاههای حرارتی، سیکل ترکیبی، بخار و انرژیهای تجدیدپذیر یا انرژیهای نو همچون بادی و خورشیدی فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت نیروگاههای تولیدی برق در استانهای زنجان و قزوین واقع در حوزه فعالیت شرکت برق منطقهای است، عنوان کرد: ظرفیت تولیدی نیروگاه سلطانیه تولید 648 مگاوات به عنوان بزرگترین نیروگاه این شرکت و از نوع نیروگاه گازی است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه نیروگاههای بادی که ظرفیت تولید برق آن بالغ بر64 مگاوات است در منطقه قزوین قرار دارد، افزود: نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بالغ بر 2 مگاوات و نیروگاههای DG با تولید پراکنده 110 مگاوات در دو استان زنجان و قزوین دایر است.
الهمرادی با اشاره به اینکه برق تولید شده در نیروگاهها به صورت مستقیم امکان تامین انرژی برای مصرفکنندگان را ندارند، بیان کرد: این برق باید توسط ترانسهای افزاینده تبدیل به انرژی مصرفی شوند که شرکتهای برق منطقهای وظیفه انتقال برق تولید شده را به مراکز نیازمند برق برعهده دارند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت ترانسهای دو استان زنجان و قزوین بالغ بر 10 هزار مگاولت آمپر است، تصریح کرد: همین موضوع نشاندهنده ظرفیت بالای این دو استان در شبکه است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه هیچ گونه محدودیتی برای فروش و یا افزایش انشعاب برق برای صنایع سنگین در استان زنجان وجود ندارد، اضافه کرد: این شرکت به 16 مشترک صنایع سنگین برقرسانی میکند که از این تعداد 12 مشترک در زنجان و چهار مشترک در قزوین قرار دارد.
*صرف 71 درصد انرژیها در بخش مولد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به اینکه 446 هزار مشترک برق در استان زنجان وجود دارد، اظهار کرد: 100 درصد جمعیت شهری و بیش از 99 درصد جمعیت روستایی استان زنجان از نعمت برق برخوردار هستند.
علیرضا علیزاده با بیان اینکه 893 روستا از مجموع 914 روستای استان از نعمت برق برخوردار است، اضافه کرد: روستاهای باقیمانده دارای جمعیت پایینی بوده و بیشتر از طریق پنلهای خورشیدی تامین برق انجام میشود.
وی با اشاره به صرف 71 درصد کل انرژی توزیع شده استان در بخش مولد بیان کرد: از این میزان 52 درصد در بخش صنعت و 19 درصد در بخش کشاورزی صرف میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به شعار سالجاری در مورد رونق تولید افزود: برق به عنوان انرژی زیرساختی نقش محوری در رونق تولید و اقتصاد کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه 14 هزار کیلومتر طول شبکه توزیع برق استان زنجان است، افزود: تعداد 9 هزار و 821 دستگاه پستهای برق در استان زنجان فعال است.
علیرضا علیزاده با اشاره به اینکه ظرفیت این پستهای استان زنجان یک هزار و 500 مگاواتآمپر است، ادامه داد: با فعالیت این پستها به 445 هزار و 674 مشترک شهری و روستایی ارائه خدمت میشود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به چشمانداز استراتژیک شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان عنوان کرد: حذف مراجعه حضوری متقاضیان، رساندن میانگین خاموشی هر مشترک در سال به 140 دقیقه و تلفات انرژی برق به کمتر از 4 درصد و کسب رضایت مشترکان، سه شاخصه مهم شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان تا سال 1404 است.
وی با اشاره به اینکه در سالجاری تعرفه برق افزایش 7 درصدی یافته است، بیان کرد: این افزایش برای مشترکان پر مصرف 16 درصد بیشتر از سایر مشترکان خواهد بود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان خاطر نشان کرد: طرحهای انگیزشی نیز برای اصلاح الگوی مصرف در نظر گرفته شده که بنا بر آن دو برابر میزان کاهش مصرف خود را بر روی صورتحساب کارکرد خود به عنوان تشویق دریافت خواهند کرد.
فارس: در مورد مشکلات دکلهای موجود در مناطق شهری و مزارع کشاورزی استان زنجان توضیح دهید، در این زمینه چه برنامهریزی انجام شده است.
مدیرعامل برق منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه زمان احداث خطوط مربوطه این دکلها خارج از محدوده شهر بوده است، اضافه کرد: در گذر زمان و توسعه شهر، این دکلها در مبلمان شهری قرار گرفته است.
بهمن الهمرادی با اشاره به اینکه وجود این خطوط برای تامین برق شهر ضروری است، ادامه داد: امکان جابهجایی این خطوط وجود ندارد، اما برای حل این مشکل از نظر قانونی مکاتبات و تبادل اطلاعات با سازمانهای ذیربط انجام گرفته تا این دکلها از هوایی به زیر زمینی تبدیل شود.
فارس: سال گذشته کمبود بارندگیها کاهش تولید برق را به دنبال داشت که موجب کاهش تولید و افزایش قطعی برق شد، آیا این قطعیها در سالجاری نیز انجام خواهد شد.
علیرضا علیزاده مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به اینکه سال گذشته کشور با توجه به کمبود تولید برق کشور در بخش توزیع برق با مشکل مواجه شده بود، اظهار کرد: برای جبران این کسری در پیک مصرف تابستان به ناچار برخی از استانها از جمله زنجان دچار خاموشی تابستانی بود.
وی با اشاره به بارشهای خوب سالجاری و فعالیت نیروگاههای برقآبی کشور بیان کرد: با وجود این تفاسیر صرفهجویی در مصرف برق برای مدیریت توزیع برق الزامی است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با اشاره به اینکه مصرف برق در کشور رشد بیش از 5 درصدی دارد، اضافه کرد: باید نیروگاههای جدیدی برای تولید برق در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته طرحهای مختلفی در راستای تشویق صنایع و بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: به صنایعی که با شرکت توزیع برق در دوره پیک مصرف تابستان همکاری داشتند 2 میلیارد و 700 میلیون تومان پاداش کاهش مصرف تعلق گرفته و همچنین طبق تفاهمنامهای کشاورزانی که در دوره اوج مصرف تابستان با قطع مصرف چهار ساعته تابستان موافقت کردند، کارکرد 20 ساعت دیگر روز برایشان رایگان محاسبه شد.
علیرضا علیزاده با اشاره به اینکه برای صرفهجویی در زمان، طرحهای مختلفی برای توسعه خدمات غیرحضوری در نظر گرفته شده است، افزود: مهمترین طرح، راهاندازی سامانه برق زنجان (سبز) است.
وی با اشاره به اینکه این سامانه در سال 1397 رونمایی شده است، اضافه کرد: با بهرهگیری از این نرمافزار شهروندان و مشترکان برق دیگر نیازی به مراجعه حضوری به امور برق را ندارند.
فارس: از جایگاه شرکت برق منطقهای استان زنجان و پروژههای در دست اقدام این شرکت بفرمایید.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه شبکه برق شبکهای به هم پیوسته کشوری است، اضافه کرد: دارا بودن پنج پست فشار قوی مهم و حساس به نیروگاههای همجوار در استانهای قزوین، آذربایجان،گیلان، همدان و نیروگاه سلطانیه متصل بوده و در شبکه برق کشور نقش مهم و حیاتی را ایفا میکند.
بهمن الهمرادی همچنین در مورد پروژههای در دست اقدام شرکت برق منطقهای زنجان اظهار کرد: این پروژهها در قالب منطقهای اجرا میشود که با برآورد هزینهای بالغ بر 300 میلیارد تومان در دست اقدام است.
انتهای پیام/73009/ق/گ