حال ناخوش آثار ناملموس کاشان/ هنر فاخر و اصیل مسگری فراموش شد- اخبار کاشان - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها ـ وضعیت برخی از آثار ناملموس در شهرستان کاشان خوب نیست به نحوی که تنها یک استاد مسگر در کاشان فعال است که نشان میدهد این هنر فاخر و اصیل در معرض فراموشی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، میراث ناملموس در شهرستان کاشان نشانههایی از تمدن و پیشینه هنر در این منطقه است و از این رو این هنرهای اصیل که سینه به سینه و نسل به نسل به ما رسیده امروز ما باید میراث دار این آثار ناملموس باشیم.
مردم و مسئولان در این زمینه وظایف مختلفی دارند به نحوی که مردم باید با آموزش دیدن این هنرهای فاخر را یاد بگیرند و به نسلهای آینده آموزش دهند تا علاوه بر اینکه این هنرهای اصیل منطقه زنده نگه داشته می شود در حفظ و رونق آن کمک شایانی میشود.
متاسفانه وضعیت برخی از آثار ناملموس در شهرستان کاشان خوب نیست به نحوی که برخی از این آثار ناملموس به دست فراموشی سپرده شده و برخی دیگر نیز در خطر فراموشی قرار گرفتند به نحوی که تنها یک استاد مسگر در کاشان فعال است که نشان میدهد این هنر فاخر و اصیل در معرض فراموشی قرار دارد.
حسین باغشیخی در این باره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان با بیان اینکه 20 میلیارد تومان به حوزه میراث ناملموس در سال آینده اختصاص پیدا کرده است، اظهار داشت: امروز به استقبال نوروز متفاوتی نسبت به دو سال گذشته میرویم و نوروزگاه به مدت 13 روز در باغ فین اجرا میشود.
وی با بیان اینکه محتوای این نوروزگاه آثار ناملموس است، افزود: تبلیغات محیطی محور میراث ناملموس در کاشان است چراکه دیگر پایتختی ملی نساجی سنتی در کاشان و دیگر موارد از جمله ظرفیتهای میراث ناملموس در این شهرستان است و پایتختی جهانی نساجی در کاشان نیز در جریان است.
عضو شورای شورای شهر کاشان ضمن اشاره به آماده سازی نرم افزارهای گردشگری به منظور آشناسازی گردشگران با میراث ملموس و ناملموس این منطقه ابراز داشت: در سال جاری دو بسته گردشگری ویژه مسافران و همشهریان آماده شده است و تورهای گردشگری با تاکید بر میراث فرهنگی ناملموس برپا میشود.
وی با بیان اینکه 13 شب جُنگ های فرهنگی در پنج نقطه شهر پیش بینی شده است، گفت: لازم است تا مدیران شهرداری نگاه تجاری به گردشگری را به نگاه صنعتی تبدیل کند چراکه نگاه تجاری به عنوان یک مانع در حوزه گردشگری به عنوان یک مانع است و برداشت نگاه تجاری به عنوان یک دغدغه برای فعالان در این حوزه تبدیل شده است.
باغشیخی ضمن انتقاد از عدم نگاه دست اول به رسانهها در حوزههای مختلف تصریح کرد: امیدواریم رسانه ها همت مضاعف در زمینه احیای میراث ناملموس به کار بگیرند و از این رو تلاش شده است تا موزههای کاشان احیا شود و از این رو طی دو سال آینده بینظیرترین موزه فرش در کاشان راه اندازی میشود.
وی با بیان اینکه مستندسازی میراث فرهنگی ناملموس کاشان انجام شده است، تاکید کرد: اطلس میراث فرهنگی ناملموس کاشان تهیه شده و ما در ابتدای سال آینده و با همکاری مرکز پژوهش های شورای اسلامی کاشان و نظر بلند شورای ششم کتاب میراث فرهنگی ناملموس کاشان به چاپ می رسد و در سال آینده از آن رونمایی می شود.
محمد صالح رضایی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان ضمن اشاره به پیشینه و هنر منطقه کاشان اظهار داشت: یکی از آثار ناملموس کاشان هنر قالیبافی است؛ شهر کاشان در دوران شاه عباس کبیر مرکز بافت قالی های درباری بود و به دستور شاه کارگاههای قالی بافی در این شهر برپا شد.
وی ضمن اشاره به فراز و نشیبهای هنر قالیبافی در منطقه کاشان افزود: قدیمی ترین قالیهای کاشان را متعلق به قرن یازدهم هجری میدانند و از سوی دیگر این قرن را همچنین عصر طلایی صنایع کاشان مینامند.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به دیگر آثار ناملموس کاشان ابراز داشت: توجه به آثار ناملموس توجه به پیشینه منطقه کاشان است و از این رو لازم است تا بیش از پیش با توجه هرچه بیشتر به آثار ناملموس نسبت به احیای آن اقدام کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی آثار ناملموس در کاشان وضعیت خوبی ندارند، گفت: فراموشی آثار ناملموس در کاشان میتواند ضربه سنگینی به این حوزه وارد کند در حالی که باید با احیا و آموزش آنان تمام تلاش خود را در زمینه حفظ و احیای این هنرهای اصیل منطقه به کار گرفت.
رضایی با بیان اینکه آثار ناملموس دهها آثار ناملموس در کاشان به ثبت رسیده است، تصریح کرد: آثار ناملموس متعدد دیگری نیز در این منطقه وجود دارد که قابلیت ثبت ملی در فهرست آثار ناملموس کشور را دارد و لازم است با مستندنگاری و پیگیریهای لازم این آثار نیز در فهرست آثار ملی ناملموس به ثبت برسد.
انتهای پیام/801/ی