خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درختکاری در ایران دارای پشتوانه‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 17 اسفند 1400 - 00:36
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد گفت: درختکاری در ایران دارای پشتوانه‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است.
درختكاري،روز،سبز،منابع،درخت،طبيعي،پيشگامان،بروجرد،نصيري،مدير ...

ایسنا/لرستان مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد گفت: درختکاری در ایران دارای پشتوانه‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است.
محمدحسین نصیری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در کشور ما ایران، روز ۱۵ تا ۲۲ اسفندماه به‌عنوان هفته منابع طبیعی نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه نخستین روز هفته منابع طبیعی یعنی ۱۵ اسفند روز ‌درختکاری‌ است، تصریح کرد: روز درختکاری ابتدا در سال ۱۸۷۲ و در ایالت نبراسکای آمریکا و در تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) توسط فردی به نام Sterling Morton برگزار شد و گفته می‌شود که در آن روز بیش از یک‌میلیون درخت کاشته شده است اما بعد از مدتی این تاریخ به آخرین جمعه ماه آوریل انتقال یافت.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد خاطرنشان کرد: امروزه بیشتر کشورهای دنیا روز درختکاری را محترم شمرده و در این روز به کاشتن درخت‌ها و نهال‌های متفاوت متناسب با اقلیم سرزمینی خود اقدام می‌کنند.
البته تاریخ این روز با توجه به آب‌وهوای هر کشور متفاوت است و بیشتر سعی می‌کنند تا در موقعی از سال این کار را انجام دهند که درخت قابلیت رشد کردن را داشته باشد.
نصیری خاطرنشان کرد: برای مثال می‌توان به کشورهایی مانند آلمان، مصر، پاکستان، مکزیک اشاره کرد که روز درختکاری به ترتیب در روزهای ۵ اردیبهشت، ۲۶ بهمن، ۲۷ مرداد و دومین پنجشنبه از ماه جولای است.
وی با اشاره به پیشینه روز درختکاری در ایران، اضافه کرد: درختکاری در ایران دارای پشتوانه‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است، تاریخ نشان می‌دهد که ایرانیان باستان، جشن‌های خاصی داشتند و در این جشن‌ها به درختکاری پرداخته و به خاک و زراعت احترام می‌گذاشتند این‌که در دنیا اولین بانیان حفاظت از جنگل ایرانیان بوده‌اند افتخار دیگری است برای ایرانیان.
در کشور ما روز درختکاری در ۱۵ اسفند هرسال برگزار می‌شود و مردم با حضور در طبیعت، پارک‌ها، جنگل‌ها و اقصی نقاط شهر و روستا اقدام به کاشت نهال‌های جوان می‌کنند.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد بیان کرد: این سنت خوبی است که هرسال با کاشت درخت به استقبال سال نو رفته و در واقع با این کار نمادین در آستانه بهار زندگی را، به زمین باز می‌گردانند.
نصیری ادامه داد: در این روز در مقابل بیشتر پارک‌ها و فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال‌هایی به‌صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرید.
وی با اشاره به اهمیت درختکاری در دین مبین اسلام، افزود: در ادیان و فرهنگ‌های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد.
دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته‌اند و کارهای بزرگی انجام داده‌اند.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد اظهار کرد: حضرت علی علیه‌السلام در مدینه باغ‌های خرمای فراوانی به وجود آورد و بیشتر آن‌ها را در راه خدا وقف کرد.
نصیری تصریح کرد: پیامبر صلی‌الله علیه و آله وسلم دراین‌باره می‌فرماید: اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه‌ای را به زیر کشت ببرد و انسان‌ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه‌ای از طرف آن شخص شمرده می‌شود.
در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، از این عمل نیک خود دست برندارید.
این نشانگر تأکید و توصیه اولیای دین به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.
وی خاطرنشان کرد: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد در توصیه‌های اولیا دین به‌روشنی، وظیفه همگانی در حفظ و حراست از منابع طبیعی، خصوصاً جنگل‌ها و مراتع و همچنین توسعه پایدار و گسترش این نعمت الهی، به‌عنوان یک وظیفه دینی و ملی، توجه و تأکید شده است لذا به‌موازات کاشت نهال و درخت باید حفاظت از اندوخته‌های الهی و آنچه داریم مدنظر داشته باشیم.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد اضافه کرد: درختان در زندگی انسان‌ها چه نقشی دارند: امروزه با صنعتی شدن جوامع بشری درختان نقش مهم‌تری در زندگی بشر ایفا می‌کنند، از سویی مقدمات پیشرفت بیشتر صنعت و فناوری را موجب می‌شوند و منابع تأمین‌کننده محصولاتی نظیر وسایل چوبی، مبلمان، لوازم‌التحریر (کاغذ، انواع مدادهای مختلف) ‌الوار و هزاران محصول دیگر محسوب می‌شوند و از سوی دیگر درختان به‌منزله ریه‌های زمین تلقی شده و نقش مهمی در تأمین نیازها و سلامت اعضای جامعه را ایفا می‌کنند.
نصیری بیان کرد: این نقش درختان حیاتی و مهم‌تر از ارزش اقتصادی آن‌ها است.
چراکه به دلیل فعالیت کارخانجات صنعتی و نیز ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و فعالیت روزانه آن‌ها در سطح شهرها آلاینده‌ها و گازهای مهلک و خطرناکی نظیر دی‌اکسید کربن در هوای شهرها رو به افزایش و سلامت همه را تهدید می‌کند.
وی ادامه داد: افزایش هر چه بیشتر مواد آلاینده کاهش میزان اکسیژن در هوا را سبب می‌شود و این وضع نامساعد گروه‌های آسیب‌پذیر نظیر بیماران ریوی و قلبی، سالخوردگان و کودکان را بیشتر تهدید می‌کند.
در چنین شرایطی مسئله درخت و درختکاری راه‌حلی مناسب برای مقابله با آلودگی هوای شهرها به شمار می‌آید.
ایجاد جنگل‌های مصنوعی و فضای سبز در اطراف شهرهای بزرگ به تأسیس کارخانه‌ها تولید اکسیژن می‌ماند.
مدیرعامل انجمن پیشگامان سبز بروجرد عنوان کرد: لذا روز درختکاری بهانه‌ای است برای این‌که به منابع طبیعی و محیط‌زیست برای ادامه حیات خود توجه کنیم و این مواهب الهی را حفاظت و برای احیای سرزمین و رفع آسیب‌ها تلاش کنیم.
نصیری اظهار کرد: امید است که با تلاش در این جهت، حداقل با کاشتن یک نهال کوچک گونه بومی خود به رفع آسیب‌های وارده بر منابع طبیعی کمک کنیم و از متولیان امر بخواهیم اول داشته‌های موجود عرصه‌های جنگلی را خردمندانه مدیریت، فشارهای وارده بر عرصه‌ها را کم کنند این پیام اساسی هفته منابع طبیعی است.
وی تصریح کرد: شکی در این نیست که ادامه زندگی همه درگرو حفاظت و مدیریت خردمندانه از اندوخته‌های الهی محیط‌زیست و منابع طبیعی است.
انتهای پیام