خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 10 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا به دنبال جایگزین برای زلنسکی است

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 15 اسفند 1400 - 09:41
نیویورک‌تایمز نوشته آمریکا و متحدانش به‌دنبال یافتن جایگزینی برای رئیس‌جمهور اوکراین در صورت کشته‌شدن یا دستگیری او هستند.
اوكراين،غربي،گزارش،آمريكايي،دولت،متحدانش،رسميت،مستقل،رهبر

به گزارش مشرق، طبق گزارش «الجزیره»، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» به نقل از منابع دولتی غربی گزارش داد واشنگتن و متحدانش به دنبال یافتن جایگزینی برای «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در صورت کشته شدن یا دستگیری او هستند.
به گفته مقامات چند دولت غربی، آمریکا و متحدانش درباره چگونگی تامین امنیت سیر جانشینی در اوکراین در صورت دستگیری یا کشته شدن ولودیمیر زلنسکی توسط نیروهای روسی بحث کرده‌اند.
به ادعای این روزنامه آمریکایی، نگرانی‌ها در درجه اول در خصوص اطمینان از وجود یک دولت به شکلی مستقل در اوکراین است، حتی اگر روسیه راهی برای انتصاب یک دولت دست‌نشانده در کی‌یف بیابد.
مقامات غربی گفتند که به رسمیت شناختن یک رهبر مستقل، به جلوگیری از مشروعیت هر رهبر تحت حمایت روسیه کمک می‌کند.
آن‌ها در ادامه مدعی شدند که حضور و سخنرانی‌های انگیزشی زلنسکی از عوامل کلیدی در حفظ روحیه ارتش و مردم اوکراین بوده ومهم است که ادامه پیدا کند.
بر اساس این گزارش، تمرکز بر جانشینی تا حدی به این دلیل است که قانون اساسی اوکراین در این مورد نامشخص است و به این دلیل که زلنسکی گفته که نمی‌خواهد کشورش را ترک کند.
طبق این گزارش، او به طعنه خطاب به مقام‌های غربی گفته که «من به مهمات نیاز دارم، نه سواری».
به نوشته این روزنامه آمریکایی، علیرغم گزارش‌ها، مقامات آمریکایی پیشنهاد خارج کردن رئیس‌جمهور اوکراین یا توصیه او به خروج را رد می‌کنند و دولت‌های غربی عزم او را برای ماندن و جنگیدن تحسین کرده‌اند.
بر اساس این گزارش، آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا دولتی را که توسط روسیه تشکیل شود، به رسمیت نمی‌شناسند و معتقدند تضعیف دولت تحت کنترل مسکو در کی‌یف برای ایالات متحده و متحدانش آسان‌تر خواهد بود، در صورتی که یک رهبر (به ادعای مقام‌های غربی) مستقل از نظر قانونی به رسمیت شناخته شده باشد، بجای آن که سیاستمداران رقیب برای این نقش رقابت کنند.