اقتصاد مدرن را با هنر ارزشمند نیاکان پیوند دهیم
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: باید تلاش کنیم تا اقتصاد مدرن را با هنر ارزشمند نیاکان پیوند دهیم، زیرا ناچاریم تا آثار ارزشمند هنرمندانمان را در بازار رقابتی امروز به خوبی عرضه کنیم.

ایسنا/اصفهان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: باید تلاش کنیم تا اقتصاد مدرن را با هنر ارزشمند نیاکان پیوند دهیم، زیرا ناچاریم تا آثار ارزشمند هنرمندانمان را در بازار رقابتی امروز به خوبی عرضه کنیم.
علیرضا ایزدی، شامگاه (پنجشنبه،۱۲ اسفند) در آیین تجلیل از هنرمندان صنایع دستی کاشان، اظهار کرد: هنرمندان، ادامه دهنده راه نیاکان خداجویمان در خلق آثار ارزشمند هنری هستند که به اشیا بی جان، روح خود را دمیدهاند.
وی تصریح کرد: هنر در ایران سابقه طولانی و قدیمی دارد و باید بکوشیم تا امروز از هنرمندانمان که بر مدار بندگی خداوند متعال، روح خود را بر اشیا بی جان میدمند و خاک را بر افلاک گره زده و فرش را بر عرش میرسانند به خوبی تجلیل کرده و از تداوم هنرشان حمایت کنیم.
به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد: امروز صنعت گردشگری با تکیه بر میراث فرهنگی و صنایع دستی شکل میگیرد و باید تلاش کنیم تا اقتصاد مدرن را با هنر ارزشمند نیاکان پیوند دهیم، زیرا ناچاریم تا آثار ارزشمند هنرمندانمان را در بازار رقابتی امروز به خوبی عرضه کنیم.
ایزدی گفت: بسیاری از کشورها با اینکه هنرشان به پای هنر و هنرمندان ایران نمیرسد، اما به واسطه آنکه علم تجارت و بازاریابی را شناخته و سلیقه بازارهای جهانی را میشناسند از ما موفقتر عمل کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، تصریح کرد: ما باید نگرشی جدید به بازارهای جهانی داشته باشیم و نگاههای جدید جهانی را بشناسیم و هنرهای ارزشمندمان همچون فرش و یا زری بافی و نساجی کاشان را به جهان با خلاقیت و نو آوری معرفی کنیم.
ایزدی افزود: بدون شک بناهای تاریخی نماد بارزی از هویت اصیل فرهنگ ایرانی، اسلامی به شمار میروند، زیرا بسیاری از معماران سنتی، با وضو و با عشقی وصف ناپذیر و با خضوعی والا کار میکردند و امروز ما ساعتها دراین فضا میتوانیم حضور یافته بدون اینکه احساس خستگی و یا کلیشه بودن به ما دست دهد.
همچنین رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان گفت: در ششمین دوره ملی مرغوبیت صنایعدستی کشور که در یزد برگزار شد، ۳۰ هنرمند آثار خود را ارائه کردند که ۲۱ نفر از هنرمندان کاشان موفق به کسب ۱۶ نشان شدند.
سرمدیان افزود: فتحعلی قشقاییفر با دریافت دو نشان ملی در رشته حریر نمد، محمد بینوا در رشته زری بافی، محمود تمتاجی در رشته زری بافی، سیدرضا یاالله در رشته زری بافی و جمشید خداداد نوش آبادی در رشته مخمل نقش برجسته موفق به کسب نشان شدند.
وی افزود: همچنین حسین زارعی در رشته ساز سفالی، سیدعلی همتی در رشته گلیم بافی، علیرضا غفاریان در رشته شعربافی، زینب سادات بابایی در رشته شعربافی، محمدحسین فدوی و عباس گلکار در رشته زیلوبافی نشان ملی مرغوبیت را به دست آوردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان اظهار کرد: معصومه بینوا و سمیه محمدی، فاطمه خادم زاده فاطمه زارع، فائزه کریمی، زهره فرحناک، فاطمه فرمانیان، زهره نوروزی فهیمه غلامرضازاده و کبری خرمیان دررشته زری بافی نشان ملی مرغوبیت صنایعدستی کشور را به دست آوردند.
سرمدیان گفت: همچنین در این آیین از استاد غفار سردابی، هنرمند برجسته کاشانی و دارنده نشان همای زرین تجلیل شد.
ضمن آنکه یک اقاتگاه سنتی با زیربنای ۷۳۰ مترمربع با ۱۷ اتاق و ظرفیت ۳۷ نفر به بهرهبرداری رسید.
سرمدیان گفت: کاشان شهر ملی نساجی سنتی و نامزد شهر جهانی نساجی سنتی است.
از مجموع یک هزار هنرمند صنایع دستی، ۵۰۰ نفر از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز صنایع دستی دریافت کردهاند که این تعداد دارای ۶۰ نشان ملی، ۱۶ نشان بینالمللی و یک نشان همای زرین هستند.
انتهای پیام