خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شرط حل بحران اوکراین از نگاه پوتین/ وعده روسیه برای تحریم‌های تلافی‌جویانه شدیدالحن/ آمادگی هواپیمایی روسیه برای کار در شرایط تحریم- اخبار اروپا - اخبار بین الملل تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 10 اسفند 1400 - 09:11
در حالی‌که رئیس جمهوری روسیه شروطی را برای حل و فصل اوضاع کنونی در اوکراین نام برده، همتای اوکراینی وی موضوع کلیدی مذاکرات دوجانبه را آتش‌بس و خروج نظامیان روس از کشورش نامید و مذاکرات که به چند نکته مشترک رسیده، قرار است چند روز دیگر ادامه یابد.
اوكراين،روسيه،رئيس،مذاكرات،ولاديمير،نيروهاي،ادامه،پوتين،روز، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز دوشنبه در جریان گفتگوی تلفنی با امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود شرط حل و فصل اوضاع در اوکراین را بیان کرد.
به گفته وی، برای تثبیت وضعیت در اوکراین، غیرنظامی‌ شدن و نازی زدایی این کشور، تضمین وضعیت بی‌طرف کی‌یف و به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر شبه جزیره کریمه ضروری است.
طبق اطلاعات منتشره از سوی کرملین پس از گفتگوهای تلفنی بین دو رئیس جمهور، ولادیمیر پوتین تاکید کرد که چنین حل و فصلی تنها در صورتی امکان‌پذیر است که منافع امنیتی روسیه بدون قید و شرط در نظر گرفته شود.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به اینکه مسکو انتظار دارد که رایزنی با مقامات اوکراین "به نتایج مطلوب منجر شود"، به همتای فرانسوی خود اطمینان داد که نیروهای مسلح فدراسیون روسیه به اهداف غیرنظامی حمله نکرده و غیرنظامیان را تهدید نمی‌کنند.
در عین حال، ماکرون در این گفتگو تاکید کرد که جامعه جهانی خواستار پایان «حمله روسیه علیه اوکراین» است.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
ژاپن تحریم‌هایی را علیه پوتین، لاوروف و شایگو اعمال کرد
وزارت امور خارجه ژاپن صبح امروز، سه شنبه، جزییات تحریم‍‌های اعمال شده از سوی دولت این کشور علیه روسیه در ارتباط با وضعیت اوکراین را منتشر کرد.
بدین ترتیب، شش مقام بلندپایه روسیه، به ویژه، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، وزیر امور خارجه سرگئی لاوروف و وزیر دفاع سرگئی شایگو، مورد تحریم‌های شخصی قرار گرفتند.
علاوه بر این، دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت نیز تحریم های شخصی اعمال می شود.
در صورت شناسایی دارایی‌های این اشخاص در ژاپن مسدود خواهد شد.
این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه روز گذشته فرمانی را «در خصوص اتخاذ تدابیر ویژه اقتصادی در ارتباط با اقدامات خصمانه ایالات متحده و سایر کشورهای خارجی و سازمان‌های بین‌المللی که به آنها پیوسته‌اند» را امضا کرد.
متن این سند روز دوشنبه در سایت کرملین منتشر شد و از همان زمان لازم الاجرا شده است.
تدابیر در نظر گرفته به موجب فرمان ریاست جمهوری برای حفظ منافع ملی روسیه ضروری هستند.
حمایت 68 درصدی مردم روسیه از عملیات ویژه در اوکراین
داده‌های بدست آمده در نتیجه یک نظرسنجی از سوی مرکز ارزیابی افکار عمومی سراسری روسیه که عصر روز دوشنبه منتشر شد، نشان داده که حدود 70 درصد روس‌های شرکت کننده در این نظرسنجی از تصمیم پوتین برای آغاز عملیات ویژه برای دفاع از منطقه دونباس حمایت می‌کنند.
بر اساس این نظرسنجی، 68 درصد از شهروندان روس‌ها به احتمال زیاد از عملیات غیرنظامی‌سازی اوکراین حمایت می‌کنند، 22 درصد مخالف آن بوده و 10 درصد پاسخ دادن به این سئوال را دشوار می‌دانستند.
در عین حال، بیش از یک چهارم پاسخ دهندگان، یعنی 26 درصد آنها - معتقدند که هدف از این عملیات حفاظت از جمعیت روس زبان مناطق لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین است.
توافق مسکو و کی‌یف برای ادامه مذاکرات
ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت نمایندگی روسیه و مشاور رئیس جمهوری این کشور به خبرنگاران اعلام کرد که هیئت‌های روسیه و اوکراین برای ادامه مذاکرات توافق کردند و نشست بعدی نمایندگان دو کشور در روزهای آینده در مرز لهستان و بلاروس برگزار خواهد شد.
به گفته وی، تا آن زمان، هر یک از هیئت‌ها، در خصوص مواضع خود در جریان مذاکرات با رهبری کشور خود مشورت خواهند کرد.
ولادیمیر مدینسکی ادامه داد، طرف‌های روسی و اوکراینی نکاتی را پیدا کرده‌اند که می توان بعنوان مواضع مشترک در نظر گرفت که باید روی آنها کار کرد.
مذاکرات روز دوشنبه حدود پنج ساعت به طول انجامید.
همانطور که دفتر ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گزارش داده، موضوع کلیدی مذاکرات برقراری آتش‌بس و خروج نیروهای روسی از خاک اوکراین است.
زلنسکی گفت که کی‌یف نتایج مذاکرات با روسیه را پس از بازگشت هیئت خود تجزیه و تحلیل کرده و تصمیم خواهد گرفت که چگونه دور دوم مذاکرات را ادامه دهد.
به عقیده وی، در پی نتایج دور نخست مذاکرات، تاکنون هیچ نتیجه‌ای که اوکراین به آن نیاز دارد، بدست نیامده است.
سوریه کشورهای غربی را به تشدید اوضاع در اوکراین متهم کرد
بسام صباغ، نماینده سوریه در سازمان ملل، صبح امروز در نشست وق العاده مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد تنش بین روسیه و اوکراین ناشی از عدم پایبندی کشورهای غربی به تعهدات خود در قبال ارائه تضمین امنیتی به فدراسیون روسیه است و این امر برای چندین دهه ادامه داشته است.
حمایت چین از گفتگوی مستقیم بین روسیه و اوکراین
نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد نیز در این نشست اعلام کرد که مقامات پکن از گفتگوی مستقیم بین روسیه و اوکراین حمایت می کند و آن را تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی می‌داند.
به گفته وی، در این مقطع، بازگشت هر چه سریعتر به مسیر دیپلماسی و حل و فصل سیاسی اختلافات ضروری است و جامعه بین‌الملل باید یک محیط خارجی مساعد برای گفتگو و حل و فصل سیاسی سازماندهی کند و از وخیم‌تر شدن اوضاع اجتناب کند.
نبنزیا خواستار واکنش به نقض قوانین بشردوستانه در اوکراین شد
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت، از این سازمان خواست به واقعیت استقرار تسلیحات سنگین توسط ملی گرایان اوکراینی در مناطق مسکونی شهرهای اوکراین توجه کند که بطور قطعی نقض مستقیم قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.
نبنزیا یادآور شد که هیچ مشکل انسانی حادی در سرزمین‌های اوکراین که تحت کنترل روسیه قرار گرفته‌اند، وجود ندارد.
به گفته وی، همه جهان نگرانی جدی درباره وضعیت کنونی اوکراین دارد.
افزایش خسارات وارده به زیرساختارهای نظامی اوکراین
سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی رسمی وزارت دفاع روسیه شب گذشته اعلام کرد، از آغاز عملیات ویژه برای حفاظت از ساکنان دونباس، نیروهای مسلح روسیه یک هزار و 146 تاسیسات زیرساختارهای نظامی اوکراین را مورد هدف قرار داده و منهدم کرده‌اند.
به گفته این مقام نظامی، این تأسیسات نظامی شامل 31 پست فرماندهی و مرکز ارتباطی نیروهای مسلح اوکراین، 81 سامانه موشکی مختلف و همچنین 75 ایستگاه راداری است.
وی افزود، شش ستون از خودروهای زرهی نیروهای مسلح اوکراین توسط نیروهای عملیاتی - تاکتیکی نیروی هوافضای روسیهمنهدم شده، 311 دستگاهتانک و سایر خودروهای زرهی جنگی، 42 هواپیما و بالگرد (از جمله مستقر در روی زمین)، 51 سامانه آتش رگبار، 147 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و 263 دستگاه خودروی ویژه نظامی نابود شدند.
کوناشینکوف در عین حال یادآور شد که ارتش روسیه با ادارات بسیاری از شهرهای اوکراین همکاری داشته و با توافق دوجانبه، نظم و قانون به طور مشترک تضمین می‌شود.حمل و نقل همچنان به کار خود ادامه می دهد، امکانات لازم برای پشتیبانی از زندگی مردم عادی فعال هستند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت، طی 24 ساعت گذشته، 110 سرباز اوکراینی دیگر داوطلبانه سلاح‌های خود را زمین گذاشته و تسلیم شدند.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:
انتهای پیام/