پژوهش و فناوری باید با برنامههای آموزشی همسو باشد
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به نقش دانشگاهها در چرخه اقتصاد کشور، گفت: پژوهش و فناوری باید با برنامههای آموزشی همسو باشد و دانشگاههای کشور با کمک مراکز تحقیقاتی باید به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به نقش دانشگاهها در چرخه اقتصاد کشور، گفت: پژوهش و فناوری باید با برنامههای آموزشی همسو باشد و دانشگاههای کشور با کمک مراکز تحقیقاتی باید به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنند.
به گزارش ایسنا، سید احمد معتمدی در سیویکمین نشست مدیران مرکز رشد کشور که امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اشاره به اینکه دانشگاههای ما بیشتر ویژگیهای نسل اول را دارند، گفت: بیشتر دانشگاههای ما آموزشمحور هستند و کمتر به هدف برطرف کردن مشکل توجه میکنند.
برای دانشجوها پروژههایی را تعریف میکنند که در حوزه دانش است.
اگرچه این پروژهها ممکن است درست باشد اما در جهت رفع مشکل نیست.
معتمدی در ادامه با بیان اینکه باید به سمت دانشگاههای نسل سوم حرکت کنیم، تصریح کرد: برای حرکت در این مسیر باید سه محور مهم و اصلی شامل بازنگری مقررات و برنامه آموزشی، مهارتافزایی و کارآفرینی را در نظر داشته باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: پژوهش و فناوری باید با برنامههای آموزشی همسو باشد و آزمایشگاهها و محتوای درسی باید به گونهای مکمل باشند که دروس ارائه شده در آزمایشگاهها قابل اجرا باشند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر محور بعدی را مهارتافزایی و کارآفرینی دانست و گفت: کارآفرینی از پیش رشد و رشد شروع میشود و با هدف تولید و آثار به شرکتهای دانشبنیان ختم میشود.
وی افزود: برخلاف خیلی از اقدامات تئوری که به عمل نمیرسد، اقدامات کارآفرینی در دانشگاهها به خوبی جواب داده است.
دانشگاهها و پارکهای فناوری در این زمینه فعالیتهای بسیار خوب و مستمر داشتهاند.
معتمدی با اشاره به اینکه محور اصلی دانشگاههای مهم دنیا عقد قرارداد با صنعت است، گفت: در این دانشگاه به میزانی که با صنعت و مؤسسات قرارداد داشته باشند، میتوانند دانشجوی ارشد و دکترا جذب کنند.
البته به دلیل شرایط کشور ما نمیتوانیم کپیبرداری کنیم؛ اما باید به سمت بومیسازی قدم برداریم.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان صحبتهایش با بیان اینکه خروجی دانشگاههای مطرح کشورمان نیز مشکل اشتغال دارند، خاطر نشان کرد: وزارت علوم با همکاری مدیران باید سرمایهگذاری داشته باشد تا به سمت خروج افراد بامهارت و کارآفرین از دانشگاهها حرکت کنند.
انتهای پیام