نفس تولید در استان آذربایجانغربی با افزایش تعرفههای گاز به شمار افتاد- اخبار آذربایجان غربی - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها- طی چند ماه اخیر به دلیل افزایش تعرفههای گاز، نفس تولید در واحدهای تولیدی آذربایجانغربی به شمار افتاده و قبضهای نجومی بیش از هر مسئله دیگری برای صاحبان تولید دغدغه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، شهرکهای صنعتی و واحدهای تولیدی به عنوان قلب اقتصادی شناخته میشود که تاثیر زیادی در پیشبرد اهداف توسعهای هر استان را دارند بنابراین مسئولان باید مشکلات واحدهای تولیدی را رفع کرده و با مهیا کردن فضا، عقب ماندگیهای موجود را حل کنند.
اما متاسفانه طی چند ماه اخیر به دلیل افزایش تعرفههای گاز طبیعی، نفس تولید در واحدهای تولیدی به شمار افتاده و قبضهای نجومی بیش از هر مسئله دیگری برای صاحبان تولید دغدغه شده است.
به گفته صاحبان تولید تا چند وقت پیش، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش مشکل اساسی واحدهای تولیدی بود و اکنون به دنبال تامین نقدینگی برای پرداخت قبوض برق و گاز هستند که این موضوع به نفع هیچ بخشی نیست.
تعرفههای گاز صادر شده برای تولیدکنندگان هیچ صرفه اقتصادی ندارد
یکی از صاحبان واحدهای تولیدی فعال در شهرک صنعتی در خصوص مشکلات و موانع تولیدی خود گفت: در تابستان مشکل اساسی واحدهای تولیدی قطعی مکرر برق بود که باعث متضرر شدن و کاهش چند درصدی تولیدات شده بود.
وی بیان کرد: در زمستان نیز با بالا رفتن تعرفههای گاز طبیعی مشکل واحدهای تولیدی چندین برابر شده است چرا که چرخه تولید وابسته به گاز و برق است.
این فعال حوزه تولید با بیان اینکه تعرفههای گاز صادر شده برای تولیدکنندگان هیچ صرفه اقتصادی ندارد، افزود: بیشتر واحدهای تولیدی به دلیل عدم پرداخت قبوض گاز مجبور به تعطیلی واحد مربوطه کردهاند.
بیشتر مسئولان به جای رفع موانع تولید، چوب لای چرخ تولید گذاشتهاند
محمودی از دیگر صاحبان واحدهای تولیدی در خصوص دغدغههای خود و درخواستهایش از مسئولان این چنین گفت: با توجه به اینکه شعار سال از سوی مقام معظم رهبری "رفع موانع تولید" انتخاب شده بود و اکنون نیز در حال سپری کردن روزهای پایانی سال هستیم متاسفانه بیشتر مسئولان به این موضوع توجه نداشتن به جای رفع موانع تولید، چوب لای چرخ تولید گذاشتهاند.
وی بیان کرد: در این شرایط صنایع تولیدی هیچ سودی ندارد و در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و بیشتر کارگران از کار بیکار شدهاند بنابراین از دولتمردان و مسئولان استانی درخواست مساعدت در این زمینه داریم زیرا این موضوع غیر قابل بوده و سنگی جلوی چرخ تولیدشان است.
در این زمینه، یکی از کارگران شاغل در شهرک صنعتی گفت: ماه گذشته کارفرما به طور ناگهانی دستور تعطیلی کارخانه را صادر کرد.
وی عنوان کرد: کارفرما پس از گذشت چندین روز علت تعطیلی کارخانه را تعرفه بالای گاز طبیعی عنوان کرد و گفت، توانایی پرداخت این مبلغ را ندارد.
این شهروند بیان کرد: بر خلاف صحبتهای دولت دوازدهم متاسفانه بیشتر کارخانهها و واحدهای تولیدی یا ورشکست شده و یا در آستانه ورشکستگی قرار گرفتهاند امیدواریم که دولت سیزدهم مشکلات صنایع را مرتفع کرده و چرخ تولید بار دیگر رونق بگیرد.
در این راستا، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه طرح افزایش گاز مصرفی واحدهای تولیدی مطابق با خوراک پتروشیمیها در مجلس کلید خورده، اظهار داشت: بر اساس بند "ط" سازمان برنامه و بودجه، محاسبه بهای گاز واحدهای صنعتی متناسب با خوراک پتروشیمیها است که این طرحی بود که در راستای قانون بودجه سال 1400 اجرا شده است.
علیرضا شیخی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه صاحبان صنایع در این راستا متضرر نشوند، از افزایش تعرفههای گاز به صورت سالانه خوداری کرده و به صورت پلکانی و لحظه به لحظه این هزینهها اعمال شده است.
وی تصریح کرد: به قطع یقین با افزایش تعرفههای گاز و برق تولیدکنندگان نرخ تولیدات خود نیز افزایش میدهند اما شرکت گاز موظف است که بر اساس قانون این طرح را اجرا کند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی، در پاسخ سوال خبرنگار در خصوص اینکه، آیا هزینه نرخ خوراک پتروشیمی قبل از اعمال به صنایع و تولیدکنندگان اطلاع داده شده بود، گفت: زمانی که طرحی در مجلس مصوب میشود از طریق رسانهها اطلاعرسانی می شود و شرکت گاز موظف است قوانینی که برای آنها ابلاغ میشود را اجرایی کند.
کلام آخر اینکه، با توجه به نامگذاری شعار سال به «تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها» از سوی مقام معظم رهبری، مسئولان باید برای رفع موانع تولیدی و تسهیل فعالیت بخش تولید تلاش کنند تا ضمن تقویت تولیدات داخل، زمینههای تولید و اشتغال جوانان فراهم شود.
لذا بازنگری در این بند قانونی در لایحه بودجه سال 1401 ضرورتی است که باید مورد توجه جدی نمایندگان مجلس قرار گیرد.
انتهای پیام/س