سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف روش جدید مقابله با مقاومت باکتری‌های مرگبار

مهر | دانش و فناوری | جمعه، 06 اسفند 1400 - 10:41
محققان روش جدیدی برای تضعیف توان مقاومت باکتری‌های قدرتمند و مقاوم در برابر انواع آنتی‌بیوتیک ها یافته‌اند که درمان بسیاری از بیماری‌ها را تسهیل می‌کند.
توليد،ابر،داروها،مقاوم،محققان،مقاومت،پروتئيني،زنده،نهايت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک در دهه‌های آینده به یکی از مهم‌ترین مشکلات برای حفظ سلامتی تبدیل می‌شوند، زیرا پیش‌بینی می‌شود که این ابر میکروب‌ها تا سال ۲۰۵۰ سالانه جان ۱۰ میلیون نفر را بگیرند.
محققان دانشگاه تگزاس در آستین راه جدیدی برای مبارزه با این باکتری‌های جان سخت پیدا کرده‌اند.
آنها پروتئینی را که باکتری‌ها از آن برای ایجاد مقاومت دارویی استفاده می‌کنند، هدف قرار داده‌اند.
ظهور ابر میکروب‌ها نمونه بارز تکامل جهان است.
زمانی که بیمار آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند، بیشتر باکتری‌هایی که بدن را آلوده می‌کنند در برابر محیط چالش برانگیزی که این داروها ایجاد می‌کنند تسلیم می‌شوند، اما تعداد معدودی از باکتری‌ها که زنده می‌مانند به تولید مثل ادامه می‌دهند و جهش‌های تصادفی خود برای زنده ماندن را به دیگر باکتری‌ها منتقل می‌کنند.
باکتری‌ها همچنین می‌توانند این ژن‌های مفید را مانند کارت‌های تجاری جابه‌جا کنند و در نهایت جمعیتی را به وجود آورند که در برابر داروها مقاوم هستند.
تولید داروهای جدید می‌تواند برای مدتی مؤثر باشد، اما در نهایت باکتری‌ها نیز نسبت به آنها مقاومت پیدا می‌کنند.
تحقیقات اخیر منجر به تولید مولکول‌هایی شده که پروتئین‌هایی را که باکتری‌ها از آنها برای خنثی کردن داروها استفاده می‌کنند، تجزیه می‌کنند.مشکل این است که این مولکول‌ها معمولاً پروتئین‌های منفرد را هدف قرار می‌دهند و دامنه درمان را محدود می‌کنند.
بنابراین در مطالعه جدید، محققان به دنبال راهی اساسی‌تر برای غیرفعال کردن روند تولید این پروتئین‌های مقاوم بودند.
پژوهشگران پروتئینی موسوم به DsbA را کشف کردند که عامل تشدید مقاومت باکتری‌هاست و با تضعیف آن باکتری‌های خطرناکی مانند E.
coli، K.
pneumoniae و P.
aeruginosa که مجموعاً بخش بزرگی از عفونت‌های ابر میکروبی را تشکیل می‌دهند، از کار انداختند.
بدین منظور پیوند دی سولفید این پروتئین با استفاده از آنتی‌بیوتیک های موجود و برخی مواد شیمیایی بی خطر برای انسان تخریب شد.
البته محققان در تلاش هستند برای یافتن مهارکننده‌های DsbA مواد موثرتری پیدا کنند.