6 هزار تخت بستری در استان خراسان رضوی نشان دار شدند- اخبار خراسان رضوی - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها-مدیر اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس از اجرای طرح مدیریت تخت در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: براساس این برنامه که برای نخستین بار به اجرا در آمد، 6هزار تخت بستری نشان دار شدند.

جواد ملکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدساظهارداشت: برنامه مدیرت تخت با هدف واقعی سازی تختهای موجود در HIS و تفکیک تختهای بستری از سایر تخت2های سرپایی، تحت نظر، پاراکلینیک، اتاق عمل و ترخیص انجام شده است تا بتوان پس از اصلاح ساختار تختها، دادههای HIS مبنای آمارهای بیمارستانی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه با تلاش مضاعف مسئولین آمار و HIS بیمارستانها، موجودی تختهای بیمارستانی در قالب HIS بررسی و مطابق شرایط واقعی بیمارستان اصلاح شد خاطرنشان کرد:در دومین گام، تختهای بیمارستانی در HIS با پروانه بهره برداری هر بیمارستان مقایسه میشود.
اصلاحات مورد نیاز در پروانه بیمارستان مشخص و در دستور کار بیمارستان و مدیریت نظارت و اعتباربخشی قرار خواهدگرفت.
مدیر اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هدف برنامه مدیریت تخت، واقعی کردن شرایط بیمارستان است تصریح کرد : حاصل تلاشهای سه ماه این معاونت به همراه مسئولین فناوری اطلاعات سلامت، آمار و HIS بیمارستانها ایجاد یک بستر اطلاعاتی آنلاین از ساختار تختها و بیماران بستری در بخشهای بستری است.
به طوریکه اکنون امکان مدیریت تخت برای اولین بار در سطح بیمارستان و کل دانشگاه براساس دادههای HIS امکان پذیر است.
اجرای 70 طرح رجیستری و 120 نوع بیماری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس
مجید غیور مبرهن، سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی نیز اظهارداشت: از ابتدای شروع به کار برنامه رجیستری تا کنون، کارگروه توجیه و توسعه رجیستری بیماریها دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به ثبت 70 طرح رجیستری و 120 نوع بیماری شده است.
وی افزود: معاونت پژوهش و فناوری با ایجاد زیرساختهای مناسب جهت توسعه رجیستری بیماری ها از قبیل خرید دو سرور اختصاصی برای ذخیره کردن دادههای گردآوری شده و تحلیل دادهها گام بزرگی در ثبت بیمارهای و پیامدهای سلامت برداشته است.
غیور تصریح کرد: با توجه به گستردگی و جمعیت بالای استان خراسان رضوی و وجود بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) در شهر مشهد، این منطقه در همه فصول، مرکز مراجعه بیماران از اقصی نقاط کشور با قومیتهای گوناگون است.
بنابراین بکارگیری رجیستریها در مراکز درمانی این منطقه جهت جمع آوری دادههای بالینی بیماران، منبع غنی از اطلاعات را ایجاد میکند و شناخت بیماران و پیگیری درمانی به موقع آنان را بسیار تسهیل خواهد کرد.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گفت: کارگروه توجیه و توسعه رجیستری بیماریها در حال حاضر 70 طرح رجیستری در دانشگاه را در حال اجرا دارد که از این تعداد 8 طرح با مشارکت سایر دانشگاهها و از طریق امضای تفاهم نامه در حال انجام است.
غیور مبرهن افزود:از ابتدای شروع به کار برنامه تاکنون مرحله پایلوت 12طرح رجیستری شامل تغذیه، پیوند کلیه، آپنه انسدادی خواب، پیوند کبد و سندرم نفروتیک، سرطان اطفال و تروما، شکستگی لگن ، سرطان تخمدان، گلوتن، دسترس عروقی نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اتمام رسیده است و سایری رجیستریها در حال انجام است .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تمامی گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی که متقاضی راه اندازی نظام ثبت میباشند خواست درخواستهای خود را به معاونت پژوهش و فناوری کمیته ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت ارسال کنند.
انتهای پیام/281/ی