حسینی: اقتصاد باید اولویت تشکلهای دانشجویی باشد/ جنبش دانشجویی برای حل مشکلات اقتصادی برنامه بدهد
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با بیان اینکه اقتصاد باید اولویت تشکلهای دانشجویی باشد، گفت: تشکل دانشجویی باید در زمانی که مانند امروز اولویت اول کشور اقتصاد است، بنشیند و در این رابطه برنامه بدهد.
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران با بیان اینکه اقتصاد باید اولویت تشکلهای دانشجویی باشد، گفت: تشکل دانشجویی باید در زمانی که مانند امروز اولویت اول کشور اقتصاد است، بنشیند و در این رابطه برنامه بدهد.
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشجویی خبرگزاری فارس، سیداحسان حسینی مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در میزگرد « جنبش دانشجویی؛ رونق تولید و مطالبه اقتصاد مقاومتی» که در خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: موضوع اقتصاد در شرایط کنونی بسیار مهم است و برای پی بردن به این موضوع شاید بهتر باشد در ابتدای بحث مروری به شعارهایی که برای سالهای گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده داشته باشیم.
حسینی ادامه داد: از سال 88 تا 98 شعارهایی که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده رنگ و بوی اقتصادی دارد، مانند اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف کار مضاعف، جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ دولت وملت، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی و بالاخره در سال 98 هم شعار رونق تولید.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: وقتی به نامگذاری سالهای گذشته نگاه میکنیم میبینیم محور شعارهایی که انتخاب شده است مباحث اقتصادی است.
این نشان میدهد که در 10 سال گذشته وارد عرصه جدیدی شدهایم که در آن اقتصاد مقاومتی و کلا بحث اقتصاد موضوع مهمی است.
مسلما دشمن هم روی این حوزه برنامهریزی کرده و میخواهد به ما آسیب بزند و رهبرمعظم انقلاب با توجه به سناریوی دشمن برای ما مسیر را مشخص کرده است.
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران یادآور شد: این سؤال وجود دارد که چرا تشکلهای دانشجویی علیرغم اینکه در 10 سال گذشته رهبر انقلاب در موضوع اقتصادی تمرکز داشتهاند خیلی ساده با این موضوع مواجه شده و فضای تشکلهای دانشجویی ما هنوز سیاستزده است و هنوز دانشجویان به فعالیتهای صرف سیاسی علاقه دارند و ما از موضوع اقتصادی غفلت کردهایم.
وی تصریح کرد: جنبش دانشجویی امروز باید غیر از پیگیری آرمانها و مطالبات سیاسی، موضوع اقتصادی و اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرد.
متاسفانه الگو برداری غلط موجب شده تشکلهای دانشجویی هنوز هم در فضای ابتدای انقلاب باشند.
این فعال دانشجویی گفت: هم اکنون باید بنشینیم و روی مسائل مهم کشور فکر کنیم و مدل ارائه دهیم ولیکن مانع اصلی این کار فضای سیاست زده تشکلهای دانشجویی است که این مدل کارها را پس میزند.
حسینی خاطرنشان کرد: برخی مواقع به دلیل مشکلاتی که وجود دارد برخی دانشجویان در تشکلهای دنشجویی مسیر را اشتباه میروند در حالی که من معتقدم تشکل دانشجویی باید فکر کند و در زمانی که مانند امروز اولویت اول کشور اقتصاد است باید بنشیند و در این رابطه برنامه بدهد.
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در ادامه تاکید کرد: امروز اولویت اول کشور ما بحث اقتصاد است، لذی اتحادیههای دانشجویی هم باید ببینند که آیا اولویت اول آنها هم مباحث اقتصادی است و باید بگویند در 10 سال گذشته که مقام معظم رهبری بارها روی مسائل اقتصادی تاکید کردهاند چه اقداماتی در این حوزه انجام دادهاند.
این فعال دانشجویی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: به نظر بنده اینکه اقتصاد را سیاسی کنیم و به بهانه اقتصاد سیاسی بخواهیم به مسئله ورود کنیم میتواند مفید باشد ولی علاج درد جنبش دانشجویی شاید این نباشد.
وی تاکید کرد: ما برای اینکه بتوانیم به موضوع اقتصادی مقاومتی ورود کنیم باید یک باز تعریفی از کار تشکیلاتی داشته باشیم و تا زمانی که این مسئله به وجود نیاید هر اتفاقی هم رخ دهد همین مسیر غلط فعلی پیگیری خواهد شد یعنی باز هم تشکلهای دانشجویی سیاسی فکر میکنند و به طور مثال در موضوعی مانند FATF که یک مسئله اقتصادی است به صورت سیاسی ورود میکنند.
حسینی تاکید کرد: تا زمانی که به مسائل سیاسی ورود کنیم مشکل خواهیم داشت و به نظر من باید این بازتعریف انجام شود تا شاهد یکسری از مشکلات نباشیم و به به طور مثال کاری کنیم که یک دانشجوی فنی به جای پیگیری مسائل نفت، گاز و ...
به سراغ مسائلی همچون موضوع سلبریتیها نرود.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: کار تشکیلاتی درست این است که مسائل و مشکلات کشور را شناسایی کرده و برای آن راه حل ارائه کنیم.
دانشگاه و تشکلهای دانشجویی اگر بخواهد برای حل مشکلات راه حل ارائه کند کسی قرار است این کار را کند؟
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که دیگر باید مدنظر تشکلها قرار گیرد تربیت نیرو است.
این مسئله هم یکی از موضوعات مهمی است که برای بازتعریف فعالیتهای تشکیلاتی باید مدنظر قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به نفت تصریح کرد: ما باید روی بحث صندوق توسعه ملی فکری جدی کنیم.
ما باید هم تولید داخلی داشته باشیم و همین که جلوی واردات بیرویه بگیریم.
این فعال دانشجویی با اشاره به رقم بالای نقدینگی سرگردان در کشور اظهار داشت: ما اگر نتوانیم جلوی بازارهای موازی مثل بازار مسکن، سکه، ارز،خودرو و ...
را بگیریم قطعا بخش تولید ما صدمه خواهد دید ما باید جلوی پیشرفت فضایی که در بازار بسیار جلب توجه میکند غیرمولد هم هست را بگیریم.
حسینی گفت: ما باید فکری هم برای نقدینگی که در بانکها وجود دارد کنیم باید اصلاح نظام بانکداری را هم در اولویت قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: یک سیاست غلطی که در بخش رونق تولید و اشتغال داریم این است که به عناوین مختلف به برخیها وام داده میشود واین وامها در جای درست هزینه نمیشود.
مسئول مرکز مطالعات انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: الان از مشاغل خدماتی مالیات گرفته نمیشود ولی در مقابل از بخش تولید انواع مالیاتها گرفته میشود و لازم است بین خدمات و تولید هم یک سیاستگذاری درستی انجام شود.
انتهای پیام/