خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«فیک‌نیوزها» یکی از جعلیات رایج در فضای مجازی

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 01 اسفند 1400 - 12:23
وزیر ارتباطات با بیان اینکه یکی از جعلیات رایج در فضای مجازی «فیک‌نیوزها» هستند، گفت: نموداری که به عنوان وضعیت پهنای باند بین الملل کشور در فضای مجازی منتشر شده، فیک و جعلی است.
نمودار،گوگل،ترافيك،مجازي،فضاي،نقاد،زارع

‌به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور در صفحه شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی با انتشار دو نمودار از کیفیت ترافیک اینترنت کشور نوشت: یکی از جعلیات رایج در فضای مجازی «فیک‌نیوزها» هستند.
خبرهای جعلی که گاهی آنقدر باورپذیر آماده می‌شوند که ممکن است طیف بزرگی از جامعه باور و بر اساس آن قضاوت کنند یا تصمیم بگیرند.
وی گفت: اگر بخواهم نمونه‌ای در روزهای اخیر مثال بزنم این دو شکل‌اند.
شکل پایینی «نمودار ترافیک سایت ساز گوگل است که در دو هفته گذشته افت کرده و به هیچ وجه نشان‌دهنده ترافیک کل گوگل نیست».
وی افزود: در حالی که در فضای مجازی و برای حقیقت نشان دادن یک دروغ، از آن به عنوان «نمودار ترافیک کل سرویس‌های گوگل در ایران» و حتی به عنوان «وضعیت پهنای باند بین الملل کشور» استفاده شده است.
وزیر ارتباطات: تصویر بالا که از این لینک زیر قابل رؤیت است، نمودار واقعی ترافیک یکی از سرویس‌های پرکاربرد گوگل یعنی «جستجوی گوگل» در همان بازه زمانی است که اگر سایر سرویس‌ها را هم انتخاب و بررسی کنید، نمودار آن مشابه همین بوده و در طول این دو ماه اخیر هیچ تغییری نکرده است.
زارع پور یکی از راه‌های مقابله با فیک‌نیوزها را تقویت «تفکر نقاد» دانست و تاکید کرد: تفکر نقاد به ما کمک می‌کند تا پیش از آنکه در فضای مجازی چیزی را بپذیریم درباره منبع، گوینده و هدف آن کنجکاو شویم و کنکاش کنیم.