خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقشه راه فرهنگی استان مرکزی تا سال آینده تدوین و منتشر می‌شود

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | یکشنبه، 01 اسفند 1400 - 11:06
اراک - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: نقشه راه فرهنگی استان مرکزی بر اساس زیست بوم و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری و رسانه‌ای استان تدوین و سال آینده منتشر می‌شود.
فرهنگ،فرهنگي،استان،اسلامي،ارشاد،نقشه،دلشادي،قرارگاه،سينا،مرك ...

سینا دلشادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لزوم تدوین نقشه راه فرهنگی استان مرکزی اظهار کرد: اگر ندانیم در چه نقطه و وضعیتی قرار گرفته‌ایم و به چه نقطه و وضعیتی قرار است برسیم تلاش‌های ما هدفمند نخواهد بود.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ صفحه سند مرتبط را مطالعه و ۲۰ گروه را شناسایی کردیم.
سعی ما این بوده که هیچ گروهی را فراموش نکنیم و از هفته آینده اتاق‌های فکر ما در گرایش‌های مختلف فرهنگی، هنری و رسانه‌ای آغاز به کار خواهد کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: اتاق‌های فکر جداگانه با نخبگان دانشگاهی و رسانه‌ای به تفکیک مطبوعات و خبرگزاری‌ها و انجمن‌های تخصصی هنری و تمامی کسانی که می‌توانند به این موضوع ورود داشته باشند تشکیل می‌شود.
سینا دلشادی بیان کرد: برای سال آینده نسخه اولیه نقشه راه فرهنگی استان بر اساس زیست بوم و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری و رسانه‌ای تدوین می‌شود.
نقشه راه فرهنگی استان داری سه بعد علمی، دینی و انقلابی است
وی عنوان کرد: با تدوین نقشه راه فرهنگی که بنیادش داری سه بعد هویتی علمی، دینی و انقلابی باشد دیگر سلیقه‌ای و شخصی عمل نمی‌شود و هر مسئولی موظف است که بر اساس این نقشه عمل کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با بیان اینکه سیر حرکتی ما در این راه مسئله یابی و حل مسئله است گفت: در فرهنگ و ارشاد اسلامی با مسائل مختلفی مواجه هستیم که باید این مسائل و مشکلات را با اولویت بندی و به ترتیب حل کرد و نقشه راه فرهنگی یکی از مهمترین کارهای فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از اسفندماه شروع می‌کنیم و پیش نویس اولیه آن را در تابستان سال آینده ارائه می‌دهیم.
شورای فرهنگی عمومی باید در جایگاه و نقش اصلی و اساسی خود قرار بگیرد
سینا دلشادی افزود: مسئله دیگر شورای فرهنگی عمومی است که باید به آن بپردازیم تا در جایگاه و نقش اصلی و اساسی خود قرار بگیرد و بتواند نقش آفرین باشد و ما باید از مناسبت گرایی به مسائل اساسی حوزه فرهنگ تغیر رویه بدهیم.
وی بیان کرد: کارخانجات و صنایع بزرگی در استان قرار دادرند که هر یک علاوه بر اعاد اقتصادی تبعات فرهنگی و اجتماعی را نیز برای استان ایجاد می‌کنند باید این تبعات را شورای فرهنگ عمومی احصا کند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: اولین استانی هستیم که در شورای فرهنگ عمومی الزام پیوست فرهنگی را مطرح می‌کنیم و مهمتر از طرح مسئله، مصوباتی لازم داریم که ضمانت اجرایی داشته باشد و توسط شورای فرهنگ عمومی ابلاغ و پیگیری شد.
سینا دلشادی اضافه کرد: تمام دستگاه‌هایی که در استان فعالیت می‌کنند وظیفه دارند نسبت به حوزه فرهنگ حساسیت داشته باشند و سو کارکردها را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: حوزه‌های مختلف سیاسی اقتصادی و اجتماعی و حوزه‌ای که مسلط بر سایر حوزه‌ها در برنامه ریزی ها و حرکت جامعه است باید زیر چتر فرهنگ باشد ولی ما به غیر از نظام فرهنگ، سه نظام اصلی دیگر از جمله نظام‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی داریم که کارکرد خود را دارند و باید به تبع کاری که انجام می‌دهند متوجه پیوست فرهنگی خودشان باشند.
نقشه راه و قرارگاه فرهنگی مقتدر مانع موازی کاری می‌شود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: نبودن نقشه راه و قرارگاه فرهنگی مقتدر یکی از دلایلی است که در ۱۷ دستگاه مختلف اثرگذار در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه موازی کاری ایجاد کرده است بنابراین قرارگاه فرهنگی باید برای فرماندهی واحد و مشخص ایجاد شود.
سینا دلشادی بیان کرد: متولی اصلی هنر و رسانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است ولی چون در سال‌های گذشته این نقش را درست ایفا نکرده پس نمی‌تواند مدعی فرمانده قرارگاه فرهنگی باشد.
وی ادامه داد: اگر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت شود و جایگاه اصلی خودش را به عنوان نهاد اصلی حکومت در نقش فرهنگ پیدا کند باید به قرارگاه مدیریت فرهنگی در استان تبدیل شود و این نقش قرارگاهی لازمه حرکت‌های منسجم و هم افزا است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی افزود: قرارگاه مدیریت فرهنگی انقلابی یعنی جایگاه و وضعیت خودمان و دشمن را به دقت بشناسیم و بدانیم کدام جبهه را باید حفظ کنیم تا از پراکنده کاری به کارهای منسجم برسیم.
سینا دلشادی در پایان بیان کرد: یکی از نقص‌های مدیرانی که منتسب به ارزش‌های اسلامی و انقلابی هستند این است که در کارهای جبهه‌ای و تشکلی عملکرد خوبی نداشته بنابراین به کارهای سازمان یافته و شبکه‌ای نیاز داریم زیرا با خود محوری به نتیجه نخواهیم رسید.