سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خراسان رضوی در کشت گلخانه‌ای جزو استان‌های پیشرو است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 01 اسفند 1400 - 09:47
تایباد ـ معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان در حوزه سطح زیر کشت گلخانه با ۶۶۷ هکتار جزو استان‌های پیشرو کشور بوده و از نظر کیفیت سازه نیز جزو بهترین‌های کشور هستیم.
كشاورزي،گلخانه،افزايش،تايباد،رضوي،هكتار،خراسان،منابع،آب،تولي ...

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد میری دیسفانی در مراسم کلنگ‌زنی مجموعه کشاورزی گلخانه‌داران تایباد که با حضور امام جمعه اهل سنت تایباد، معاون امور باغبانی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان رضوی و مسئولین اجرایی شهرستان تایباد برگزار شد، اظهار کرد: به‌دلیل کمبود منابع آبی، یکی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی افزایش کشت گلخانه‌ای است.
وی ادامه داد: خراسان رضوی در حوزه سطح زیر کشت گلخانه تا پایان سال ۹۹، با ۶۶۷ هکتار جزو استان‌های پیشرو کشور بوده و از نظر کیفیت سازه نیز جزو بهترین‌های کشور است.
معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال جاری ۲۵۰ هکتار تعهد توسعه گلخانه استان بوده است که تا امروز فقط ۵۰ هکتار اجرا شده است.
وی با بیان این‌که برای جلوگیری از ضرر و زیان کشت، توسعه گلخانه اولویت دارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه بارندگی‌های امسال استان نتوانسته جبران خشکسالی شدید گذشته را داشته باشد، بنابراین باید برای افزایش بهره‌وری آب، مدرن‌سازی کشت را در خراسان رضوی دنبال کنیم.
دیسفانی افزود: در سال ۱۴۰۰، به‌میزان ۲۵۰ هکتار توسعه گلخانه و محیط‌های کنترل شده در استان هدف‌گذاری شده است و این طرح که امروز کلنگ‌زنی شد، با سرمایه‌گذاری ۹ میلیارد تومان که بالغ بر ۷ میلیارد تسهیلات در همین راستا مصوب شده است، همچنین از این میزان تعهد تا امروز حدود ۵۰ هکتار اجرا شده است.
وی با اشاره به دلایل عقب بودن استان از تعهد اجرا، تصریح کرد: هزینه‌های اجرای سازه نسبت به چند سال گذشته حداقل ۳ برابر شده است همچنین افزایش حداقل پنج تا هفت برابری نهاده‌های کشاورزی مانند بذر کود و سموم و قیمت نهایی محصول تولیدی به تناسب هزینه‌ها افزایش نداشته است و از طرفی عدم تخصیص تسهیلات مورد نیاز در موعد مقرر، الزام به اخذ مجوز تبصره یک از سازمان امور اراضی کشور که برای این موضوع باید سند محل اجرا ارائه شود در شرایطی که بیش از ۹۰ درصد اراضی کشاورزی فاقد سند هستند، از دلایل عدم دستیابی به تعهد سالانه است.
معاون امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی، با اشاره به اختصاص دو مجموعه باغ‌های متراکم در این پروژه گفت: ۳۷۲ هزار هکتار بخش باغبانی خراسان رضوی است که از این نظر رتبه اول کشور و از نظر تولید رتبه دوم کشور را دارا هستیم و باید تلاش کنیم با کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری در سطح به رتبه اول تولید کشور برسیم.
در این مراسم، جواد اعتضادی اظهار کرد: منابع قابل برداشت آبی تایباد در پنجاه سال گذشته یک سوم شده است و امروز بسیاری از منابع ما یا شور، لب شور (در آستانه شوری) و یا غلظت املاح افزایش یافته است، بنابراین هیچ راهی جز بهره‌وری تولید و کاهش مصرف آب نداریم.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تایباد با بیان این‌که گلخانه مقدار آب مصرفی را ده تا پانزده برابر کمتر می‌کند، اما به همین میزان تولید و اشتغال را افزایش می‌دهد، گفت: شرکت گلخانه داران تایباد با حضور مهندسین فارغ‌التحصیل بخش کشاورزی از سال ۹۲ تأسیس شده است که دو منبع آبی در شهرستان برای فعالیت آن اختصاص یافت، اما تا امروز بلااستفاده بود.
یکی از این منبع به دلیل عدم کیفیت قابل استفاده نبود
همچنین در این مراسم، عضو هیأت مدیره شرکت گلخانه داران تایباد با اشاره به دو منبع آبی اختصاصی شهرستان گفت: با همکاری مسئولین دو منبع آب برای فعالیت این شرکت تدارک دیده شد که یک منبع به دلیل کیفیت پایین آب امکان استفاده از آن وجود نداشت.
مرتضی اسماعیلی بیان کرد: از نظر تغییر اقلیم، ایران بزودی وارد دوره‌ای خواهد شد که کارشناسان زیادی در دنیا پیش‌بینی می‌کنند بسیاری از مناطق آن غیر قابل کشت خواهد شد و اشتغال بخش کشاورزی و تولید باید به سمت گلخانه‌ها هدایت شوند و باید قبل از اینکه طبیعت ما را مجبور به اینکار کند، برای حمایت از منابع فعلی و حفاظت از آنها با هدف افزایش تولید به این سمت حرکت کنیم.
وی در ادامه به مشکلات این مجموعه تولیدی اشاره کرد و گفت: جاده دسترسی و گاز مهم‌ترین نیاز ما است، چند سال قبل برای مرغ‌داران تأمین گاز با منابع دولتی انجام شد، تأمین سوخت مقرون به صرفه مهم‌ترین نیاز مجموعه گلخانه است و تقاضای ما این است که مسئولین شهرستانی و استانی جهت تأمین این زیرساخت مهم و اساسی از منابع دولتی، جوانان کشاورزی که برای ارتقای علمی کشاورزی شهرستان گرد هم آمدند را حمایت و همراهی کنند.