هاشمزاده: جنبش دانشجویی برای رسیدن به «رونق تولید» باید مطالبهگری تخصصی کند نه سیاسی
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: اگر میخواهیم واقعا کشور امسال به رونق تولید برسد، باید دانشجویان پایکار بیایند و به معنای واقعی مطالبهگری تخصصی کنند نه مطالبهگری سیاسی جناحی.
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران گفت: اگر میخواهیم واقعا کشور امسال به رونق تولید برسد، باید دانشجویان پایکار بیایند و به معنای واقعی مطالبهگری تخصصی کنند نه مطالبهگری سیاسی جناحی.
مهدی هاشمزاده مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران در میزگرد « جنبش دانشجویی؛ رونق تولید و مطالبه اقتصاد مقاومتی» که در خبرگزاری فارس، برگزار شد، گفت: امسال توسط مقام معظم رهبری، سال « رونق تولید» نامگذاری شده است و اگر به ده سال گذشته هم نگاه کنید عمده شعارهای سال بحث اقتصادی بوده است اما هنوز هم میبینیم، شعار سال با موضوع اقتصادی انتخاب میشود.
وی ادامه داد: با چنین چیزی نتیجه میگیریم که آن چیزی که در حوزه اقتصاد مدنظر رهبر انقلاب بوده محقق نشده است و حلقه مفقوده این موضوع، جریان دانشجویی و عدم مطالبهگری تخصصی این جریان بودهاست.
همین موضوع سبب شده جریان دانشجویی نسبت به موضوعات اصلی کشور شناخت کافی را نداشته باشد و نبود شناخت سبب به انحطاط رفتن حرف این جریان شده است.
هاشمزاده با بیان اینکه ثمره مطالبهگری سیاسی، تقریبا هیچ است، تاکید کرد: اگر میخواهیم واقعا کشور امسال به رونق تولید برسد، باید دانشجویان پایکار بیایند و به معنای واقعی مطالبهگری تخصصی کنند نه مطالبهگری سیاسی جناحی.
در این صورت شناخت موضوع و راهکارها کاملا حقیقی خواهند شد.
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه داد: اوایل انقلاب تهدیدها، سیاسی بود و اقتضای آنزمان هم مطالبهگری سیاسی بود اما الان قضیه فرق کرده است.
رهبری هم به این موضوع با انتخاب شعار سال مرتبط با بحثهای اقتصادی و سخنرانیهای در مورد جنگ اقتصادی کاملا اشاره کردند.
ولی چیزی که از جریان دانشجویی بیرون میآید همان عینک سیاسی است که روی هر مطلبی میگذارند و بحث را سیاسی جلو میبرند.
هاشمزاده اضافه کرد: نهایت این نگاه هم میشود یک هماندیشی یا برنامه بیمحتوا که همه موضوعات در آن گفته میشود و انگار هیچ موضوعی گفته نشده است.
از این همایشها زیاد بوده است و دیدیم که نتیجهاش تقریبا هیچ بوده است.
اگر واقعا جریان دانشجویی به دنبال ایجاد تغییر است باید نوع مطالبهگری خود را تغییر دهد.
وی با اشاره به انتخاب هوشمندانه شعار سال تاکید کرد: سال 98، سال دشواری برای اقتصاد ایران است.
کشور در شرایط فعلی به دلیل تحریمها نمیتواند درآمد کسب کند و با محدودیت فروش نفت و مشتقات نفتی روبرو است.
تولیدیهای کوچک مشکلات بسیاری دارند ولی تحریم از اصلیترین مشکلات این بخش از تولید نیست.
با حل مشکلات اصلی این بخش که عمدتا با مشکلات و قوانین ناکارآمد داخلی مواجه است؛ میتوان شرایط کشور را تا حدود زیادی بهبود بخشید.
این فعال دانشجویی یادآور شد: تولیدیهای کوچک و متوسط ضربات متعددی از قوانین پیچیده حاکم بر تولید خوردهاند؛ با حل این معضلات میتوان شاهد رشد تولیدات در این بخش بود.
ازاینرو تولیدیهای کوچکمقیاس و متوسط در شرایط فعلی بسیار کارآمد خواهند بود و موجب رشد اقتصادی خواهند شد.
بههمینسبب میتوان گفت انتخاب شعار«رونق تولید» با رویکرد بهبود قوانین داخلی سال در این برهه حساس، نشان از هوشمندی و ذکاوت بالا در انتخاب شعار سال دارد.
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت متنوعسازی اقتصاد با تولیدات غیرنفتی گفت: برای عبور از مشکلات فعلی کشور باید موضوع اقتصاد مقاومتی در عمل و نه فقط شعار دادن صرف، پیش گرفت.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی تعریف پیچیدهای ندارد، باید برای این تعریف ساده راهکارهای درست اتخاذ گردد.
تعریف ساده اقتصاد مقاومتی، جلوگیری از اقتصاد تکمحصول است.
اقتصاد کشور باید به سمت اقتصاد متنوع، صادراتمحور و باارزشافزوده بالا برود.
کشور ما نباید یک اقتصاد تکمحصول نفتی باشد که دشمن هر وقت خواست ما را تحریم کند و به اقتصاد ما ضربه بزند.
هاشمزاده ادامه داد: برای بهبود وضعیت تولید کشور باید ببینیم چه زنجیرهایی را به پای تولید بستهایم، بعد از آن به سراغ حل آن برویم.
بازه تولید یک کالا، به سه بخش قبل از بهرهبرداری، بهرهبرداری و بازار محصول تولیدی تقسیمبندی میشود.
این فعال دانشجویی با اشاره به تامین سرمایه تولید، با وضع مالیات بر عایدی سرمایه اظهار داشت: پیش از تولید، مشکل اصلی تولیدیها، تامین سرمایه است.
بازارهای موازی تولید مثل سکه و مسکن، سوددهی بالا و ریسک پایینی دارند بنابراین سرمایه به این بازارها میرود.
باید سود این بخشها را بیاندازیم.
وی گفت: تجربه صدساله جهانی هنوز در کشور ما اجرا نشده است، مالیات بر عایدی سرمایه(CGT) راهکار اصلی ازسود انداختن بازارهای موازی تولید است.
از سود انداختن بازارهای موازی تولید، ورود سرمایه به بخش تولید را بهبود میبخشد.
علاوه بر این تسهیلات بانکی هم دیگر به بازارهای موازی تولید سرازیر نخواهند شد.
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران تاکید کرد: بخش تولیدی راحتتر میتواند تسهیلات بانکی بگیرد.
علاوهبراین برای خود این بازارها هم ثمربخش باشد و دیگر شاهد حضور دلالان و سوداگران در بازار طلا، ارز و مسکن نخواهیم بود و تلاطم این بازارها گرفته خواهد شد.
این مالیات الان در مجلس منتظر تصویب است و نیازمند مطالبهگری جدی از سوی جریانهای مختلف دانشجویی است تا انشاالله تصویب شود.
وی هزینههای مضاف تحمیلی به تولید را عامل بیرونقی تولید دانست و ادامه داد: بعد از آغاز به کار تولید، بحث هزینههای اضافی تحمیلی به تولید بسیار جدی و مهم است.
یکی از مهمترین موضوعاتی که تولید درحالحاضر از آن رنج بسیاری میبرد، سازمان تامین اجتماعی است.
هاشمزاده افزود: طبق آمار رئیس دیوان عدالت اداری در سال گذشته سازمان تامین اجتماعی در صدر شکایات مردمی به دستگاههای اجرایی کشور قرار گرفته است و این موضوع، نشاندهنده اوضاع بد خدماتدهی این سازمان به تولیدیها و کارگران کشور است.
در این سازمان به جای قانون، بخشنامههای حکمرانی میکنند.
ازاینرو این سازمان برای جبران مدیریت ضعیف خود در کنترل هزینهها، اقدام به تعریف سازوکارهای درآمدی با تکیه بر بخشنامهها کرده است.
وی تاکید کرد: هر کارگر برای بیمه شدن باید حقبیمه بپردازد.
در قانون میزان دقیق آن 30 درصد حقوق کارگر است اما سازمان تامین اجتماعی با ایجاد یک سازوکار درآمدی به نام حق بیمه قرارداد، کارگر و تولیدکننده را مجبور میکند مبلغ بسیار بیشتری از حق بیمه واقعی و قانونی کارگر را بپردازد.
همین موضوع سبب شده است این میزان اضافی حق بیمه پرداختی، هزینههای تحمیلی به تولید را به شدت افزایش دهد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه حق بیمه قراراداد سبب بیکاری کارگر شده است، گفت: افزایش هزینه تحمیلی به تولید، سبب افزایش قیمت نهایی محصول تولیدی و کاهش سرمایه در گردش تولیدی خواهد شد.
با این کار، عملا قدرت رقابتپذیری تولیدی کاهش یافته و درنتیجه بازار محصول کاهش مییابد و ظرفیت تولید کم میشود.
در نهایت این چرخه معیوب و ناکارآمد سبب تعطیلی تولیدی و بیکاری کارگر ایرانی خواهد شد.
وی ادامه داد: این موضوع بسیار جدی است و سبب شده است سازمان تامین اجتماعی در صدر شکایات مردمی به دستگاههای اجرایی کشور قرار گیرد.
برای جامعه دانشجویی نیز این موضوع مهم است چون بعد از ورود به بازار کار، برای بیمه شدن باید به همین بیمه تامین اجتماعی مراجعه کنند چون تنها بیمه کشور در فضای تولیدی، همین بیمه تامین اجتماعی است.
از این رو باید این چرخه معیوب اصلاح شود که نیازمند مطالبهگری جدی آحاد جامعه از جمله دانشجویان است.
مسئول سابق مرکز مطالعات بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران در خاتمه گفت: تا موضوع تامین مالی و سرمایه در گردش تولید حل نشود، رونق تولید بیشتر شبیه به شوخی میماند.
انتهای پیام/