خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غذاهای محلی پایتخت فرآورده‌های کنجدی ایران ثبت ملی شود

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 28 بهمن 1400 - 10:30
یزد- فرماندار اردکان خواستار ثبت ملی غذاهای محلی پایتخت فرآورده‌های کنجدی ایران شد و بر تلاش برای تحقق این مهم تاکید کرد.
كنجدي،اردكان،محلي،شهرستان،گردشگري،ملي،غذاهاي،برند

به گزارش خبرنگار مهر، کمال حلوایی، صبح پنحشنبه در نشست هماهنگی دومین جشنواره ملی فرآورده‌های کنجدی با اشاره به خواص بی‌شمار کنجد و محصولات کنجدی اظهار داشت: فرآورده‌های غذایی محلی اردکان به‌ویژه محصولات کنجدی این شهرستان در کشور جایگاه ویژه‌ای دارد.
وی افزود: به دلیل مرغوبیت فرآورده‌های کنجدی شهرستان اردکان مشتریان متعددی نه‌تنها از نقاط مختلف کشور، بلکه در بازار بین‌الملل تمایل به خرید این محصول از اردکانی‌ها دارند و این مهم باعث شده این شهرستان به‌عنوان پایتخت فرآورده‌های کنجدی معرفی شود.
فرماندار اردکان با بیان اینکه این محصولات آنگونه که باید شناخته شده نیستند، اظهار داشت: برند سازی فرآورده‌های کنجدی اردکان از اولویت‌ها است و باید هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار گیرد.
حلوایی با اشاره به اینکه غذاهای محلی، این روزها به یک برند گردشگری تبدیل شده، افزود: برگزاری جشنواره فرآورده‌های کنجدی می‌تواند به ارتقا سطح کیفی و کمی ورود گردشگران به شهرستان کمک کند.
توجه به خوراک های سنتی می تواند تضمین کننده مقاصد گردشگری باشد
دبیر جشنواره ملی فرآورده‌های کنجدی اردکان نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از مواردی که می‌تواند ظرفیت‌های آیینی و فرهنگی اقوام مختلف کشورمان را در حوزه گردشگری به‌عنوان یکی از جاذبه‌ها معرفی کند، غذاهای محلی است.
محمدعلی بهجتی‌اردکانی با اشاره به اینکه تنوع زیادی نیز در فرآورده‌های کنجدی اردکان شاهد هستیم، تصریح کرد: توجه به خوراک‌های سنتی به لحاظ طبیعی بودن آن نه‌تنها در سلامتی بدن موردتوجه قرار می‌گیرد بلکه می‏‌تواند با محوریت خلاقیت، فرهنگ و هنر محلی و بومی در اردکان، تضمین‌کننده مقاصد گردشگری باشد.
وی با بیان اینکه تعدادی از غذاهای محلی اردکان در آینده نزدیک به ثبت ملی خواهد رسید، افزود: برای توسعه و برند سازی فرآورده‌های کنجدی این شهرستان باید ثبت ملی و جهانی آن به‌عنوان میراث فرهنگی ناملموس و عضویت شهر اردکان در شبکه جهانی شهرهای خلاق خوراک جدی‌تر دنبال شود.