معوقات نیروهای «سامان کاشی» پرداخت نشد/ کارگران راهی تهران شوند
بروجرد- کارگران اخراجی کارخانه «سامان کاشی» بروجرد همچنان در دریافت معوقات ۱.۷ میلیاردی خود ناکام هستند و مشکلات اقتصادی زندگی را برای جامعه کارگری سخت کرده است.

خبرگزاری مهر- گروه استانها: تقریباً دو سال پیش بود که با اعلام ورشکستگی «سامان کاشی» بروجرد از سوی مدیرعامل آن، بیکار شدن تعداد زیادی از کارگرانی که حدود ۱۷ سال از بهترین روزهای عمرشان را در خط تولید و پای ماشین آلات این واحد تولیدی سپری کرده بودند را شاهد بودیم و این واحد نیز به دیگر واحدهای تولیدی تعطیل بروجرد اضافه شد.
علی اکبر کائید نماینده کارگران اخراجی «سامان کاشی» بروجرد پس از ماهها دوندگی و پیگیریهای مستمر از سوی مراجع ذیصلاح و نمایندگان مجلس متأسفانه راه بجایی نبرده و همچنان پشت درهای بسته بی توجهی مسئولان مربوطه مطالبه گر حق خود و دیگر همکارانش است.
کارگران اخراجی «سامان کاشی» و شرایط سخت زندگی
به گفته نماینده کارگران اخراجی «سامان کاشی، خود و دیگر همکاران بیکارش به همراه خانوادههایشان در شرایط نامناسب اقتصادی فعلی روزهای مشقت باری را بدون درآمد سپری میکنند و نه راه به پیش دارند و نه راه برگشتی برایشان باقی مانده است.
کائید افزود: علی رغم تمام تلاشهایم تا کنون نه تنها هیچ مسئولی جواب قانع کنندهای برای رفع مشکل کارگران اخراجی «سامان کاشی» بروجرد ارائه نداده بلکه نسبت به این مساله بی توجهی هم مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: کارگران برای رسیدن به معوقات خود در برابر هر قانونی که مسئولان مربوطه اعمال کنند تسلیم بوده و آن را به دیده منت قبول میکنند به شرطی که مشکلات کارگران اخراجی هر چه سریعتر حل شود.
بیشتر کارگران اخراجی کماکان بیکار هستند
نماینده کارگران اخراجی «سامان کاشی» بروجرد ادامه داد: در سایه بیکاری و بروز مشکلات معیشتی تحمل ادامه زندگی برای برخی از خانوادههای کارگران اخراجی به صفر رسیده است و این وضعیت شایسته جامعه شهری بروجرد، مسئولان و کارگران نیست.
معوقات ۵۸ کارگر اخراجی حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است
کائید با بیان اینکه بیشتر کارگران اخراجی همکار بیکار هستند، تاکید کرد: معوقات ۵۸ کارگر اخراجی حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده که اگر این مبلغ از سوی مدیرعامل کارخانه پرداخت شود بسیاری از مشکلات کارگران و خانوادههای آنها حل میشود.
حمیدرضا بوالحسنی رئیس دادگستری بروجرد نیز در این رابطه گفت: کارگران اخراجی «سامان کاشی» بروجرد معتقدند که حکم توقیف اموال کارخانه به منظور فروش آنها و رسیدن به معوقات، از سوی دادگستری بروجرد دچار وقفه شده و اعمال قانون انجام نشده است.
کارگران برای پیگیری حقوق خود به تهران مراجعه کنند
وی تصریح کرد: این گونه نیست، بلکه تمام امور رسیدگی به مشکلات کارگران اخراجی و در مجموع واحد تولیدی «سامان کاشی» بروجرد را به شعبه سوم اداره تسویه ورشکستگی تهران ارجاع دادهایم.
رئیس دادگستری بروجرد ادامه داد: از این به بعد کارگران اخراجی میتوانند با مراجعه به این شعبه نسبت به گرفتن حق و حقوق و رفع مشکلات خود اقدام کنند و دادگستری بروجرد دخالتی در این خصوص ندارد.
مدیرعامل کارخانه حاضر به همکاری برای رفع مشکل «سامان کاشی» نیست
عبدالرحیم رحیمی فرماندار بروجرد نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: طی مکالمات تلفنی متعدد و مذاکرات به عمل آمده با مدیرعامل کارخانه «سامان کاشی» بروجرد، متأسفانه وی حاضر به همکاری لازم جهت رفع مشکلات فعلی این واحد تولیدی نشده است.
وی افزود: تلاش کردیم از طریق ارائه راهکارهای قانونی این کارخانه را یا با واگذار کردن به سرمایه گذار جدید یا اجاره دادن آن را از رکود فعلی خارج کنیم اما مدیرعامل کارخانه تا کنون کوچکترین حرکتی در این راستا انجام نداده است.
برخی از افراد با نفوذ نیز در برخی امور دخالت کرده و اجازه نمیدهند کارها پیش برود که اگر اوضاع اینگونه پیش رود مجبورم عدهای را رسوا کنم
فرماندار بروجرد با بیان اینکه از نمایندگان مجلس خواستهایم تا برای رفع مشکلات این واحد تولیدی ورود پیدا کرده و وضعیت کارگران اخراجی را مشخص کنند، ادامه داد: رکود و تعطیلی بیشتر واحدهای تولیدی در بروجرد بخاطر مسائل مالی و بدهکاری به سیستم بانکی است و شنیده میشود که برخی از افراد با نفوذ نیز در برخی امور دخالت کرده و اجازه نمیدهند کارها پیش برود که اگر اوضاع اینگونه پیش رود مجبورم عدهای را رسوا کنم.
علاء الدین بروجردی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی نیز پیشتر در این رابطه گفته بود: وضعیت سامان کاشی بروجرد را هم مرتب پی گیری میکنیم؛ در حال حاضر یک دعوای عمیق و طولانی با سیستم بانکی دارند که شکایت به مراجع قضائی کشیده شده که در مرحله اول بانک محکوم شد و اگر این محکومیت مجدد تأیید شود دهها میلیارد تومان بانک باید خسارت پرداخت کند و این خسارتها به راحتی میتواند سامان کاشی را مجدد احیا کند که این موضوع نقطه امیدی برای واحد تولیدی به حساب میآید.
به هر روی، انتظار میرود حمایت از جامعه کارگری و تلاش در راستای خارج کردن واحدهای تولیدی از رکود و تعطیلی تنها مختص به زبان آوردن این مشکلات نباشد و مسئولان چه در سطح کلان کشور چه استان لرستان و شهرستان بروجرد در عمل این حمایت همه جانبه را به منصه ظهور بگذارند چرا که با شعار دادن مشکلات جامعه کارگری حل نخواهد شد و نانی بر سر سفره آنها آورده نمیشود.