خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جایگاه معلم و دستگاه تعلیم و تربیت در جامعه ارتقا یابد

مهر | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | شنبه، 14 اردیبهشت 1398 - 11:33
بوشهر - مشاور وزیر و رئیس ستاد اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: باید جایگاه معلم و دستگاه تعلیم و تربیت در جامعه ارتقا یابد.
مدرسه،تربيت،جامعه،تعليم،پرورش،آموزش،سند،تحول،مدارس،معلمان،بن ...

به گزارش خبرنگار مهر، رضا مددی صبح شنبه در همایش تقدیر از معلمین برتر استانی و منطقه‌ای اظهار داشت: دستگاه آموزش و پرورش در سطح جامعه دارای جایگاه ویژه‌ای است و سعادت و خوشبختی جامعه و هر نوع موفقیت و پیشرفتی در ابعاد مختلف در نظام تعلیم و تربیت محقق می‌شود.
وی بیان کرد: هر نوع پیشرفتی در جامعه‌ای بستگی به انسان‌های خلاق و کارآمد دارد و بدیهی است که ساختن این انسان‌ها جز از طریق دستگاه تعلیم و تربیت محقق نمی‌شود و مدارس مرکز مولد نیروی انسانی جامعه هستند و همه نیازمندی‌های نیروی انسانی در مدارس تولید می‌شوند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نقش معلمان و فرهنگیان در تربیت نیروی انسانی جامعه انکارناپذیر است و این باور را در خودمان بیش از پیش تقویت کنیم که سرمایه انسانی جامعه محل تربیت آن در مدرسه است و کاری که معلمان در مدرسه انجام می‌دهند بی‌بدیل است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به جایگاه معلمان، تصریح کرد: سود توجه به معلمان نصیب همه مردم ما می‌شود.
باید تلاش شود که شأن و جایگاه معلم و دستگاه تعلیم و تربیت بیشتر در سطح جامعه مورد توجه قرار گیرد.
مددی با بیان اینکه معلم کارمند نیست و یک شخصیت فرهنگی است، ادامه داد: خون معلمان رنگین‌تر نیست ولی همه جامعه به معلم نیاز دارند و مدرسه امروز شاهرگ حیاتی است.
در زندگی مدرنی که امروز داریم عنصر اصلی این بالندگی جامعه مدرسه است.
وی خواستار تقویت جایگاه مدرسه در جامعه شد و اضافه کرد: بر اساس سند تحول بنیادین، مدرسه نقطه اتکای دولت و ملت است.
۱۰۸ هزار مدرسه در کشور داریم و ۱۴ میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم در کشور فعالیت دارند.
حدود ۷۰ درصد مردم با مدرسه‌ها ارتباط دارند.
رئیس ستاد اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با بیان اینکه مدرسه کانون تربیتی محلات است، خاطرنشان کرد: مدارس باید نفوذ تربیتی در منطقه خود داشته باشد.
اینها ماموریت‌هایی است که شورای انقلاب فرهنگی برای مدارس گذاشته است.
وی مدرسه را عامل پیشرفت و توسعه جامعه دانست و بیان کرد: هیچ راهی جز سرمایه‌گذاری در مدرسه و نظام تعلیم و تربیت وجود ندارد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تاکید ویژه‌ای بر این مهم دارند.
مددی بیان کرد: اگر امروز به فکر سالم‌سازی جامعه و رفع آسیب‌ها هستیم راهی جز مدرسه نداریم و باید سرمایه‌گذاری روی این مسائل در مدارس داشته باشیم و باید نقش و شأن مدرسه در جامعه دیده شود.
وی اضافه کرد: برای ورود به جامعه در هر زمینه‌ای راهی غیر از مدرسه وجود ندارد و اگر روی ارتقای کیفیت مدارس و دستگاه تعلیم و تربیت دست نیاز به سوی همه نهادها و همه مردم دراز می‌کند به معنای این است که منافع همه در این است که بر روی مدارس متمرکز شویم.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تربیت از حقوق اساسی مردم است، تاکید کرد: مردم همواره از دستگاه تربیتی و آموزش و پرورش حمایت می‌کرده‌اند و امروز نیز باید از این حمایت‌ها بهره بگیریم.
وی توجه و حمایت از مدرسه را ضامن سعادت همه مردم دانست و ادامه داد: بخشی از تربیت فردی است ولی بخشی از تربیت اجتماعی است که این تربیت مأموریت اصلی مدرسه است و از هر زاویه‌ای به پیشرفت و تعالی کشور بیاندیشیم همه راه‌ها به مدرسه ختم می‌شود.
مددی گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نقشه راه اصلاح و تحول تعلیم و تربیت است که نسخه تعلیم و تربیت اسلامی است که در این سند چارچوب تعلیم و تربیت بیان شده است و مبانی نظری تحول در آموزش و پرورش و فلسفه تربیت در کشور ترسیم شده است.
وی اظهار داشت: مسیری که آموزش و پرورش باید طی کند نظام فکری و چارچوب آن در این سند به درستی بیان شده است و در این سند به صورت کامل مهندسی شده است که در هر بخش چه اتفاقی باید بیافتد.
رئیس ستاد اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان مهمترین عنصر تحول در جامعه هستند، اضافه کرد: سند تحول بنیادین نسخه بومی تعلیم و تربیت اسلامی است و مأموریت مدرسه و خروجی مدارس را بیان می‌کند.