پروندههای قضایی با صلح و سازش در استان کردستان حل میشود- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها- معاون توسعه شورای حل اختلاف دادگستری کردستان گفت: باید با صلح و سازش پروندههای قضایی در استان حل شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی پیشاز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شورای حل اختلاف استان کردستان در این شهر برگزار شد، با تأکید بر اینکه حل پروندههای قضایی با صلح و سازش در جامعه نهادینه شود، اظهار داشت: باید در کنار دادگستری برای کاهش تولید پرونده در جامعه، زیرساختهای نظم اجتماعی و ایجاد جایگزینهای رسیدگی قضایی نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ صلح و سازش نباید بیتفادت باشیم، گفت: صدا و سیما، ماموستایان و اصحاب رسانه میتوانند بیشترین نقش را در این مهم داشته باشند.
معاون توسعه شورای حل اختلاف دادگستری کردستان با اشاره به اینکه ایجاد موسسات داوری یکی دیگر از برنامههای قوه قضاییه برای حل و فصل مشکلات با سازش بین طرفین است، افزود: در موسسات داوری جرائم حقوقی و در موسسات میانجگری جرائم کیفری بررسی میشوند و در همین راستا در آیندهای نزدیک مجوز فعالیت 17موسسه میانجگری داده خواهد شد.
وی با ذکر اینکه چندین دوره آموزشی نیز برای آموزش و شناسایی افراد صلحیار برای حل پروندههای سنگین مانند قتل در استان برگزار شده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون برای رضای خدا، حکم قصاص 6 نفر منجر به صلح و سازش شد.
اسدی اعلام کرد: 133شعبه شورای حل اختلاف در استان فعال است که از این تعداد 72شعبه شهری و 33شعبه روستایی هستند.
وی بیان کرد: در 9ماهه نخست سالجاری 18هزار و 234پرونده به شعب شورای حل اختلاف استان کردستان ارسال شده که بیش از پنج هزار و 447پرونده به صلح و سازش ختم شده است.
معاون قضایی دادگستری کردستان با اشاره به اینکه طبق نظرسنجی انجام شده، بیش از 70درصد مراجعهکنندگان به شورای حل اختلاف استان راضی بودهاند، یادآور شد: در 9ماهه نخست سالجاری 61هزار و 846 پرونده وارد شورای حل اختلاف شده و حدود 61هزار و یکصد و چهار پرونده تعیین تکلیف شده و بیش از پنج هزار و 304 پرونده هنوز به نتیجه نرسیده است.
انتهای پیام/487/س