خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 19 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تخلیه سفارت استرالیا در کی‌یف/ استرالیا از چین خواست تا سکوتش را بشکند

ایسنا | بین‌الملل | یکشنبه، 24 بهمن 1400 - 09:53
هم‌زمان با وخیم‌تر شدن اوضاع و تنش‌ میان روسیه و اوکراین، استرالیا امروز (یکشنبه) اعلام کرد که در حال تخلیه سفارت کشورش در کی‌یف است و نخست وزیر این کشور از چین خواست تا در قبال این بحران "به طرز وحشتناکی سکوت" پیشه نکند.
استراليا،اوكراين،چين،روسيه،كشور،موريسون،تجاري،وزير،قلدري،وحش ...

هم‌زمان با وخیم‌تر شدن اوضاع و تنش‌ میان روسیه و اوکراین، استرالیا امروز (یکشنبه) اعلام کرد که در حال تخلیه سفارت کشورش در کی‌یف است و نخست وزیر این کشور از چین خواست تا در قبال این بحران "به طرز وحشتناکی سکوت" پیشه نکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا و اروپا هشدارهای بیشتری درخصوص حمله قریب‌الوقوع روسیه داده‌اند، اما کرملین که برای نفوذ بیشتر در اروپای پسا-جنگ سرد رقابت می‌کند، پاسخ دیپلماتیک مشترک اتحادیه اروپا-ناتو جهت کاهش تنش‌ها را به عنوان نشانه‌ای از "بی‌احترامی" رد کرد.
در این میان "ماریس پین"، وزیر امور خارجه استرالیا در بیانیه‌ای عنوان داشت که کارکنان سفارت استرالیا در کی‌یف به یک دفتر موقت در شهر «لویو»، شهری در غرب اوکراین که حدود ۷۰ کیلومتری مرز با لهستان قرار دارد، منتقل شدند.
وی افزود: ما همچنان به استرالیایی‌ها توصیه می‌کنیم که فورا از طریق راه‌های تجاری، اوکراین را ترک کنند.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا نیز اظهار کرد که وضعیت کنونی در حال رسیدن به "مرحله خطرناکی" است و افزود که "اقدامات یکجانبه و خودکامه روسیه" و "تهدید و قلدری" این کشور علیه اوکراین "کاملا غیرقابل قبول" است.
پس از انتقاد چین از نشست هفته گذشته وزرای خارجه آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند در ملبورن، حال دولت موریسون که روابط سردی با چین دارد از پکن خواست تا درخصوص اوکراین اظهار نظر و از این کشور حمایت کند.
موریسون در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: دولت چین از انتقاد نسبت به استرالیا خوشحال است، اما در برابر تجمیع نیروهای روسی در مرز اوکراین "به طرز وحشتناکی سکوت" پیشه می‌کند.
وی افزود: قلدری و خودکامگی که از سوی روسیه شاهد آن هستیم، چیزی نیست که استرالیا موضع ملایمی در برابر آن اتخاذ کند.
چین که بزرگترین شریک تجاری استرالیا محسوب می‌شود، در سال ۲۰۲۰ بعد از تیره شدن روابط دو کشور، تعرفه‌ها و اقدامات تجاری دیگری را علیه استرالیا از جمله در زمینه صادرات جو، شراب، گوشت گاو، غذاهای دریایی و زغال سنگ وضع کرد.
انتهای پیام