خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 14 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ایران به جمع ۵ کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیوست

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 20 بهمن 1400 - 14:13
رئیس هیأت مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: ایران به جمع ۵ کشور دارنده دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیوست.
روتور،شركت،ساخت،تعمير،كشور،تعميرات،قطعه،ايران،پره

به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، «غلامرضا مهرداد» درباره ساخت پره و کمپرسور توربین‌های بخار و گاز افزود: پیش از این توانایی ساخت این پره و کمپرسورها در دست آمریکا و روسیه بود و حالا با تولید در داخل کشور، چهار هزار قطعه با ۶۰ درصد کمتر از قیمت نمونه خارجی ساخته شده است.
وی درباره تعمیر و وارد مدار کردن روتور نیروگاه سیکل‌ترکیبی یزد گفت: سازنده اصلی روتور شرکت آمریکایی بود که با توجه به تحریم‌ها خدمات جدیدی ارائه نکرد و آن را قابل تعمیر ندانست، اما متخصصان این شرکت در مدت ۴۵ روز آن را تعمیر و وارد مدار کردند.
با بازسازی این روتور چهار میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی شده است.
رئیس هیأت مدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران درخصوص بومی‌سازی دیسک‌های روتور توربین‌های گازی، خاطرنشان‌کرد: این دیسک‌ها قطعه اصلی روتور به شمار می‌رود.
در کشور ۶۰ روتور با عمر بیش از ۴۰ سال در حال فعالیت هستند و نیاز به تعویض دارند، اما با تلاش ۱۵ جوان متخصص، در مدت پنج ماه موفق به طراحی و ساخت این قطعه شدیم.
مهرداد، درباره ساخت و تعمیر سه نیروگاه در عراق، گفت: با یک‌سوم قیمتی که دیگر کشورها به عراق پیشنهاد کرده بودند خدمات ارائه کردیم.
وی بیان‌داشت: متخصصان این شرکت همچنین قرار است تا پایان امسال چهار طرح تحقیقاتی را اجرایی کنند که با بومی شدن آنها انحصار ساخت از دست پنج شرکت آمریکایی و اروپایی خارج شده و ۱۰ میلیون دلار صرفه‌جویی برای کشور به ارمغان می‌آورد.
این مقام مسؤول ادامه‌داد: شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ۴۰ سال پیش با هدف پوشش‌دهی تعمیرات اساسی و بازسازی انواع توربین‌های بخاز، گاز و ژنراتورهای سنگین کشور راه‌اندازی شد و اکنون با تحریم شدن ایران در رابطه با دستیابی به محصولات و خدمات آن به خودکفایی رسیده است.