برای سلامت جان آیندگان از ظروف پلمیری کمتر استفاده کنید
هئیت علمی رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه زنجان گفت: استفاده گسترده و بدون برنامهریزی از ظروف یکبار مصرف پلیمری به محیطزیست آسیب میزند.

ایسنا/زنجان هئیت علمی رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه زنجان گفت: استفاده گسترده و بدون برنامهریزی از ظروف یکبار مصرف پلیمری به محیطزیست آسیب میزند.
ایمان شهابیقهفرخی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مواد پلیمری حاصل عملیات پتروشیمی بر روی مواد نفتی هستند و ظروف یکبار مصرف غالبا از مواد پلی استایرن تولید میشود.
وی افزود: استایرن یک مایع زلال، شفاف، بیرنگ و با بوی تند است که هم در طبیعت یافت و هم به صورت مصنوعی از مواد نفتی به دست میآید.
استایرن طبیعی در بعضی از سبزیجات، مواد خام و غذاها مانند توتفرنگی، دارچین، گوشت گاو، دانههای قهوه، بادام زمینی، گندم، جو دوسر، هلو و شفتالو وجود دارد اما استایرن مصنوعی در ساخت هزاران نوع از محصولات، از ظروف غذا تا مواد بستهبندی تا خودرو، اسباببازی، بدنه قایق و کامپیوتر بکار میرود.
هئیت علمی دانشگاه زنجان با اشاره به ساخت و ضرورت تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی، تصریح کرد: دانشگاه زنجان تحقیقات موفقی برای تولید ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و مواد زیست تخیرپذیر داشته است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف، شناخت نحوه مصرف و نوع، کارکرد ظروف حائز اهمیت است به طور مثال در ظروف پلی استالینی از نوشیدنی و مواد غذایی گرم استفاده نکنید.
وی ادامه داد: ظرف یکبار مصرف آلومینیومی به عنوان یکی از سالمترین انواع ظروف یکبار مصرف به علت تحمل حرارت بالا به شکل مطلوب و سالم شناخته شده و مخاطرات زیستمحیطی کمتری دارد، همچنین استفاده از لیوان کاغذی تنها برای یکبار مصرف نوشیدنیهای گرم مناسب بوده در غیر این صورت چسب موجود در درز کاغذ با نفوذ به نوشیدنی سبب بزور خطرات در طولانی مدت خواهد شد.
شهابی افزود: ظروف پلیپروپیلن بهترین گزینه برای غذاهای داغ است اما نکته قابل اهمیت توجه به اعداد و ارقامی حک شده ته ظروف است، چرا که کدر و شفاف بودن روشی برای تشخیص نوع مصرف نیست.
هئیت علمی دانشگاه زنجان با بیان اینکه جنس PETE یا PET بیخطر تلقی میشود اما برای استفاده مجدد مناسب نیستند، افزود: بهدلیل متخلخل بودن آن امکان نفوذ باکتریها به درون بطری وجود دارد از این رو بهتر است از استفاده مجدد آنها خودداری شود.
وی خاطرنشان کرد: پلیاستیرنها در هنگام گرم شدن به علت ترکیبات ویژه، سم بالقوهای تولید کرده از این رو توصیه میشود تا حد امکان از این ظروف استفاده نشود.
انتهای پیام