تداوم سردرگمی مخاطب و سکوت مدیران ارشد اجرایی نمایشگاه کتاب
نهمین روز نمایشگاه کتاب در حالی به پایان رسید که سردرگمی مخاطبان در نمایشگاه کتاب برای دسترسی به ناشر و کتاب مورد توجه آنها کماکان به شدت به چشم میخورد

خبرگزاری مهر-گروه فرهنگ: نهمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران یکی از آرامترین و بیحاشیهترین روزهای برگزاری این رویداد به شمار میرفت.
همه چیز تحت تأثیر خرید و فروش کتاب بود.
با اینکه عصر روز شنبه این رویداد رسماً به کار خود پایان میدهد کماکان تکاپوی ناشران برای رساندن آثار تازه به نمایشگاه کتاب ادامه دارد.
تا جایی که برخی از ناشران از عرضه محصولات تازه و رونمایی آنها در روزهای جمعه نیز خبر میدهند.
ترجیع بند این اتفاق نیز این حرف در میان ناشران بود که بعد از نمایشگاه بینالمللی کتاب دیگر مشخص نیست کتابی را بتوان با قیمتهای فعلی تولید و به فروش رساند.
با این همه مخاطبان بی تفاوت به این دغدغه و با صبر بر مبنای لیستهای خود از غرفه داران توضیح و اثر میخواهند.
همین مساله به نوعی میتواند تأیید کننده خبر افزایش فروش کتاب در نمایشگاه کتاب امسال را توجیه کند.
با اینکه این مساله تا روزهی قبل تنها نوعی خبر سازی از سوی مسئولان به شمار میرفت اما نگاهی کلی به آنچه در نمایشگاه در روز پنجشنبه رخ داد و نیز آمار ارائه شده از سوی بانک شهر که خبر از عبور تراکنشهای بانکی از مرز یک میلیون نسخه میدهد به نوعی موید همین مساله است.
با این همه هنوز پاشنه آشیل برگزاری این رویداد را باید در ستاد برگزاری آن جستجو کرد.
جایی که از سویی با یک مزایده برای واگذاری آگهیها در نمایشگاه کتاب عملت بستری را فراهم کرده تا یکی دو ناشر خاص تمام ساعات روز محصول خود را به گوش مخاطب فرو کنند و در مقابل برای یکی از همین ناشران رأی انظباطی برای جلوگیری از تخلف صادر میکند.
این مساله در کنار این گفتگوی مسئولان رادیو نمایشگاه - که در اختیار کمیته روابط عمومی آن است- مبنی بر اینکه تنها به نهادهای عمومی و دولتی برای اعلام برنامههای خود بستر و اجازه داده میشود نشان از این دارد که جریان اطلاع رسانی در نمایشگاه کتاب به ویژه در روزهای شلوغ آن از جمله روز گذشته جریانی هوشمند و هدفمند بوده است.
با این همه روز گذشته داریوش رضوانی رئیس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات ناشران اعلام کرد که از از ۲۸۴پ رونده بررسی شده طی هشت روز اول برگزاری نمایشگاه، ۱۲۳ رأی برای ناشران صادر شد و تاکید کرده که تخلفات ناشران نسبت به سال قبل با کاهش همراه بوده است.
با این همه کماکان مساله بزرگی که در روزهای شلوغ نمایشگاه کتاب از جمله دیروز خودنمایی میکند سردرگمی مخاطبان برای حضور در این رویداد است.
مخاطبانی که هنوز برای تهیه یک کتاب به صورت اتفاقی از هر غرفهای سوال میپرسند و فضای اطلاع رسانی در نمایشگاه را یا نمیشناسند و یا کفاف آنها را نمیدهد و همین مساله عرصه را برای جولان ناشر نماها و عرضه آثار بدون کیفیت فراهم کرده است.
از سوی دیگر بسیاری از مخاطبان نمایشگاه در روزهای شلوغی مانند روز گذشته حتی در مسیریابی برای ورود و خروج در نمایشگاه نیز دچار مشکلات جدی بودند و راهی برای خروج از حیاط شبستان به سمت ایستگاه مترو و یا پایانه اتوبوسرانی پیدا نکرده و راهنمایی نیز برای این مساله وجود نداشت.
با وجود اینکه مدیریت شبستان در روز نهم از این رویداد در نهایت رضایت داد تا درهای بیشتری از شبستان به روی مخاطبان باز شود و هوای گرفته و دم دار شبستان به واسطه چرخش هوا کمی تلطیف شود اما مشکلات اینچنینی مصلی به ویژه ماجرای تهویه هوا کماکان خود را در روزهای شلوغی چون دیروز به رخ میکشد و مخاطبان کلافه از گرما را در میان این سیل انسان و کتاب و حرارت، سردرگم میکند.
مساله برخوردهای عجیب با برخی از رویدادهای نمایشگاه کتاب که ناشی از عدم هماهنگی میان مدیران نمایشگاه کتاب شده است نیز در زمره حاشیههای پررنگ روزهای گذشته بر نمایشگاه کتاب است.
رئیس نمایشگاه و قائم مقام وی کماکان از مواجهه مستقیم و خبری با اهالی رسانه در این ایام طفره رفتهاند و گویا ابایی ندارند موضوع حذف برخی برنامههای پیش بینیشده در نمایشگاه برخورد حذفی با حضور آنها در این رویداد که منجر به دلخوری برخی از اصحاب قلم و فرهنگ شد در کارنامه کاری آنها در نمایشگاه سی و دوم خود را به ثبت برساند.