پیشنهاد قطر به ایران برای میهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب تهران
کشور قطر برای حضور در ایران برای قرار گرفتن در زمره میهمانان ویژه نمایشگاه کتاب تهران ابراز علاقهمندی کرد.

احمد شاکری مدیر کمیته بینالملل نمایشگاه کتاب در گفتگو با مهر عنوان کرد: مسئولان کشور چین از حضور در نمایشگاه کتاب تهران در این دوره ابراز رضایت کردند و عنوان کردند که چهار هزار عنوان کتاب که برای این رویداد به تهران آورده بودند را به کتابخانههای ملی ایران، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و… اهدا کردهاند.
همچنین مقامات چینی از مذاکره و فروش حق رایت بیش از یکصد کتاب خبر دادهاند که از آنها خواسته شده در این زمینه گزارشی دقیق و رسمی به ما ارائه کنند.
وی افزود: بخش بینالملل نمایشگاه امسال درآمدزایی قابل توجهی داشت و این بخش بعلاوه بر اینکه هزینههای خود را تأمین کرده است موفق شده برای نمایشگاه کتاب درآمدزا نیز باشد و این نویدی است برای این مساله که حضور بینالمللی در نمایشگاه کتاب تهران نه تنها هزینهبر نسبت که میتواند درآمدزا نیز باشد.
پروسه حضور میهمان ویژه دعوت کردن در همه نمایشگاههای بینالمللی کتاب حرکتی برای کمک به اقتصاد نشر در کنار دیپلماسی فرهنگی است.
و امسال در نمایشگاه کتاب تهران این اتفاق رخ داد.
شاکری ادامه داد: در نمایشگاه امسال تفاهمنامه تبادل غرفه مشترک با عراق و یونان بسته شد و با کشور آذربایجان نیز توافقی حاصل شد اما امضای تفاهمنامه به بعد موکول شد.
با کشور قطر نیز برای حضور در ایران با عنوان میهمان ویژه مذاکره شد.
این کشور پیشنهاد داد که یکی از میهمانان ویژه دورههای آتی نمایشگاه کتاب تهران باشد که این مساله با استقبال مدیران نمایشگاه کتاب روبرو شده است.
جالب اینکه مدیر نمایشگاه بینالمللی کتاب دوحه پس از حضور در ایران از بزرگی و حجم برگزاری نمایشگاه تهران ابراز شگفتی کرده بود و ابراز امیدواری کرده بود در نمایشگاه کتاب دوحه در سال آتی میلادی که با محوریت آثار علمی برگزار خواهد شد، ناشران دانشگاهی ایران حضور جدی داشته باشند.
وی تاکید کرد: بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران در حال حاضر از نظر شکلی به استانداردهای برگزاری نمایشگاه کتاب نزدیک تر شدهایم و مخاطب با فضایی همگرا و هویت بصری مطلوبی در این رویداد مواجه میشود و حاضران در این رویداد نیز از این مساله راضی بودند اما اگر ما نتوانیم محتوایی که در بخش بینالمللی خود ارائه میکنیم محتوای همدلانه باشد این بخش و برگزاری آن با دشواری همراه میشود.
در همین زمینه شاید برگزاری بخش بینالمللی در روزهای کمتر از ۱۰ روز بتواند ما را به هدف خود نزدیکتر کند.
ما در حال حاضر