انتظاماتی که در سیل جمعیت بهشت زهرا محو شد/ نقش اصفهانیها در مراسم استقبال از امام
تقویم انقلاب اسلامی به ۱۲ بهمن و بازگشت امام امت به کشور رسید و آنطور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کردهاند، هیچیک از روزنامههایی که خبر ورود امام به ایران را درج کرده بودند روی دکههای اصفهان باقی نماند.

تقویم انقلاب اسلامی به ۱۲ بهمن و بازگشت امام امت به کشور رسید و آنطور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کردهاند، هیچیک از روزنامههایی که خبر ورود امام به ایران را درج کرده بودند روی دکههای اصفهان باقی نماند.
خبرگزاری فارس اصفهان، ما جوانان گام دوم انقلاب، روزهای پرالتهاب و سراسر شور و هیجان و شجاعت زمستان ۵۷ را به یاد نمیآوریم و به ناچار برای درک آن روزها متوسل به اسناد و مصاحبههایی میشویم که از پیشگامان انقلاب و یا از طرف مقابل، یعنی اسناد ساواک به جا مانده است.
دکههای خالی از روزنامه در اصفهان
تقویم انقلاب اسلامی به ۱۲ بهمن و بازگشت امام امت به میهن رسید و آنطور که پیشگامان این راه برایمان تعریف کردهاند، هیچیک از روزنامههایی که خبر ورود امام به ایران را درج کرده بودند روی دکههای روزنامهفروشی اصفهان باقی نماند.
مردم با در دست داشتن روزنامه، خبر ورود امام به ایران را به گوش هم میرساندند و طولی نکشید که سراسر میدان امام تا خیابان سپه، خیابان چهارباغ و میدان انقلاب مملو از جمعیتی شد که برای جشن ورود رهبر نهضت انقلابی ایران به کشور آماده میشد.
شهر آذین بسته شد و مردم نیز خود را برای استقبال با شکوه از رهبر کبیر انقلاب ایران آماده کردند؛ در این میان دانشگاه اصفهان، نیز به مرکز انقلابی اصفهان تبدیل شده بود؛ مرکزی که همه فعالیتهای آن زیرزمینی و با احتیاط فراوان، اما با شور و اشتیاق بسیاری به گوش مردم میرسید و آنها را برای ادامه راه انقلاب آماده میکرد.
سفر ۱۰۰ اتوبوس از اصفهان به تهران در روز بازگشت امام به کشور
آن روزها حدود ۱۰۰ اتوبوس از اصفهان به تهران رفته بودند و در این زمان بود که بختیار فرودگاه تهران را مسدود کرد، اما جمعیت زیادی از مردم به حمایت از امام خمینی برخاستند.
در این مراسم علاوه بر سخنران آن که یک دانشجوی اصفهانی به نام شاهنوش بود، تلاوت آیات قرآن را هم محمد اصفهانی که توسط حمید شاهنگیان برای تلاوت قرآن هنگام ورود خمینی به فرودگاه مهرآباد انتخاب شده بود، برعهده داشت.
درواقع به غیر از اجرای مراسم و نقشها و مسوولیتهای مهمی که اصفهانیها در مراسم استقبال داشتند، در قسمت حفاظت و پشتیبانی هم این مردمان اصفهان بودند که بار بزرگی را به دوش کشیدند.
مرتضی آرسته که آن زمان مسوولیت جامعه معلمان را برعهده داشت و از پیشگامان انقلاب اسلامی به شمار میرود در این باره تعریف میکند: در روزهای منتهی به بازگشت امام خمینی (ره) به کشور، ستاد استقبال از ورود حضرت امام خمینی(ره) در تهران و با مسوولیت شهیدان بهشتی، مفتح و باهنر تشکیل شد، اعضای این ستاد که با ما مدام در ارتباط بودند، از ما خواستند که برای استقبال از امام (ره) به تهران برویم.
وی یادآور میشود: ما هم ۲۰ اتوبوس از جامعه معلمان را راهی کرده و در مهدیه تهران مستقر شدیم، البته ۸ روزی آنجا بودیم ولی آقا موفق به حضور در کشور نمیشدند.
آرسته تعریف میکند: تا اینکه شب ۱۲ بهمن اعلام شد، حضرت امام (ره) فردا به طور قطعی و صد در صد وارد تهران میشوند، خدا میداند آن شب در تهران چه خبر شد و چقدر همه خیابانها و کوچهها دیدنی بود، تمام جوانان آن شب تا صبح، با اشک چشم خیابانها را برای ورود امام شستند و جایی نبود که گلی زده نشود.
انتظامات بهشت زهرا به اصفهانیها محول شد
پیشگام انقلاب اسلامی عنوان کرد: ستاد استقبال از ورود حضرت امام خمینی(ره)، وظیفه انتظامات و نظمبخشی منطقه حساس بهشت زهرا را به دست اصفهانیها داده بود و این گونه شد که جامعه معلمان اصفهان، انتظامات سرتاسر خیابان بهشت زهرا و خود بهشت زهرا را به دست گرفته بود.
وی اضافه میکند: از همان ابتدا، سیل جمعیت انتظامات را با خودش برد و موقع سخنرانی آقا هم آنچنان محافظتی در کار نبود، آن موقع بود که من به این حرف رسیدم؛ اگر خدا بخواهد میتواند، شیشه را بغل سنگ نگه می دارد.
آرسته میگوید: با این که تمام جمعیت پر از ساواکی و ضد انقلاب بود ولی حضرت امام خمینی (ره) را خدا حفظ کرد وگرنه احتمال وقوع هر اتفاقی برای ایشان وجود داشت.
این پیشگام انقلاب اسلامی با یادآوری اینکه در آن زمان مردم بر سر در دانشگاه تهران تجمع کردند و شعار سردادند که «وای به حالت بختیار اگر خمینی دیر بیاد»، تعریف میکند: علما هم در مسجد دانشگاه تهران تحصن کرده بودند و نسبت به سد راه امام خمینی (ره) برای ورود به ایران معترض بودند.
وی اظهار میکند: جوانان ۳۳ کیلومتر از خیابانهای تهران تا فرودگاه را رفت و روب کرده و عاشقانه منتظر دیدار امام(ره) بودند، زیرا امام ۱۵ سال از این مردم دور بود و نهایتا ۱۲ بهمن امام وارد ایران شدند.
سخنرانی یک دانشجوی اصفهانی مقابل امام در مراسم استقبال
آرسته میگوید: برای استقبال از امام خمینی(ره) ۴ نفر کاندید شده بودند و فردی که از امام استقبال کرد فردی به نام آقای شاهنوش دانشجوی اصفهانی بود.
استاد پرورش که از مبارزین بزرگ انقلاب بوده است، در ایام ورود امام(ره) به ایران زندان بود، آرسته که با مرحوم پرورش در هنرستانی درخیابان فروغی اصفهان همکار بوده تعریف میکند: ایشان مدرس ادبیات و من هم شیمی تدریس می کردم، من شاهد بودم که دانش آموزان برای آزادی وی شعار " ندای ما به ارتش آزادی پرورش" را سر می دادند.
پیشگام انقلاب اسلامی عنوان میکند: اکثر مراسمهایی که در اصفهان برگزار میشد را استاد پرورش سخنرانی میکرد و با بیان تاثیرگذار خود نقشی مهم ایفا میکرد، با حضور در مرکز اخبار، خبرهای تازه را به دوستان میرساندیم.
وی از نحوه مخابره اخبار در آن روز میگوید: پس از ورود امام(ره) به ایران با توجه به اینکه مرکز خبر جایی بود که ایشان حضور داشتند من هم تا ۲۲ بهمن ماه در تهران بودم و اخبار دست اول را به دوستان می رساندم.
آرسته با اشاره به تجدید بیعت های اقشارمختلف جامعه با امام(ره) بیان کرد: این روندی بود که هر روز قشری از مردم با ایشان بیعت میکردند؛ روزی بود که «همافرها» به صورت رسمی به دیدار امام(ره) آمدند و به شکل رسمی مقابل ایشان رژه رفتند و عکس این مراسم در روزنامه کیهان به چاپ رسید که بختیار میگفت این عکس مونتاژی است.
این پیشگام انقلاب اسلامی میگوید: در آن زمان جوانان به وسیله موتور اخبار را در سطح شهر پخش می کردند و خبری که از بیت رهبری اعلام می شد، جوانان به سرعت آن را در شهر پخش می کردند.
انتهای پیام/۶۳۱۱۹/آ/