خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش وابستگی در واردات پروبیوتیک‌های صنایع لبنی

ایسنا | دانش و فناوری، اقتصادی، استان‌ها | شنبه، 06 بهمن 1397 - 09:18
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: تمامی پروبیوتیک‌هایی که از آنها در صنایع لبنی استفاده می‌شود از خارج از کشور وارد شده اما دانشجویان ما موفق به جدا کردن سویه‌های بومی شده‌اند که اگر این سویه‌های بومی به صنعتی تبدیل شود، می‌تواند در لبنیات بدون وابستگی به کشورهای خارجی مورد استفاده قرار گیرد.
صنعت،ارائه،دانشگاه،غذايي،صنايع،كمك،كشور،فاخر

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور گفت: تمامی پروبیوتیک‌هایی که از آنها در صنایع لبنی استفاده می‌شود از خارج از کشور وارد شده اما دانشجویان ما موفق به جدا کردن سویه‌های بومی شده‌اند که اگر این سویه‌های بومی به صنعتی تبدیل شود، می‌تواند در لبنیات بدون وابستگی به کشورهای خارجی مورد استفاده قرار گیرد.
محمد احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از گذشته تاکنون ارتباط بین صنعت و دانشگاه دارای حلقه مفقوده بوده است، اظهارکرد: متاسفانه نا امیدی در دو طرف یعنی دانشگاه و صنعت وجود دارد و ارائه دادن پایان‌نامه‌های فاخر و قابل توجه که به کارایی و بهتر شدن صنعت کمک کند می‌تواند نوید بخش اتصال این حلقه در بین صنعت در دانشگاه باشد، مطمئنا پایان‌نامه‌هایی که در قفسه‌ها خاک می‌خورند و هیچ بهره وری ندارند نجات بخش این اتصال نخواهد بود.
وی با اشاره به اولین رساله دکتری رشته صنایع غذایی که ارائه شده، افزود: علم اکنون به سمت پروبیوتیک‌ها پیش می‌رود و پروبیوتیک‌ها میکروب‌هایی هستند که می‌توانند برای بدن انسان مفید باشند که به وسیله خوردن محصولات لبنی مانند ماست وارد بدن انسان می‌شوند، ارائه این پایان‌نامه بسیار فاخر کمک بزرگی به صنایع غذایی می‌تواند داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور با اشاره به این پایان‌نامه خاطرنشان کرد: جهت تهیه سویه‌های پروبیوتیک ارزهای بسیاری از کشور خرج می‌شد، چنانچه این سویه‌ها با حمایت‌های لازم تبدیل به محصول شود به راحتی می‌توان در کشور به خودکفایی رسید و از وابستگی به کشورهای دیگر خارج شد.
وی امنیت غذایی را در ارائه غذای سالم که به طور کافی در دسترس مردم قرار گرفته باشد، دانست و گفت: محصول ارائه شده می‌تواند در ایمنی غذایی که بخشی از امنیت غذایی است تاثیر گذار باشد.
احمدی ضمن ابراز تاسف از اینکه تاکنون پژوهش‌ها به سمت تجاری سازی پیش نرفته است، خاطرنشان کرد: برای به درآمد زایی رسیدن پایان نامه‌ها کارها باید به صورت سیستماتیک انجام شود تا با کمک اساتید حرفه‌ای هم بتوان صنعت دانش فنی را ارائه داد و هم درآمدزایی برای دانشگاه و صنعت ایجاد کرد.
انتهای پیام