خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 20 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مقام ارشد آمریکایی برای تقویت روابط راهی لیتوانی شد

ایسنا | بین‌الملل | یکشنبه، 10 بهمن 1400 - 16:53
یکی از مقام‌های ارشد دولت آمریکا امروز (یکشنبه) در سفری سه روزه راهی لیتوانی شد تا به بررسی افزایش همکاری اقتصادی با این کشور بپردازد که از جانب چین بابت تقویت روابطش با تایوان تحت فشار قرار دارد.
ليتواني،چين،آمريكا،اقتصادي،ويلنيوس،تايوان،اتحاديه،اروپا،بررسي

یکی از مقام‌های ارشد دولت آمریکا امروز (یکشنبه) در سفری سه روزه راهی لیتوانی شد تا به بررسی افزایش همکاری اقتصادی با این کشور بپردازد که از جانب چین بابت تقویت روابطش با تایوان تحت فشار قرار دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، "خوزه فرناندز"‌ معاون وزیر اقتصاد در امور رشد، توسعه، انرژی و محیط زیست آمریکا امروز به ویلنیوس رفت و تا روز سه شنبه در لیتوانی است و روزهای چهارشنبه تا جمعه نیز در بروکسل به سر می‌برد تا درباره اقداماتی به منظور مقابله با تنش‌های اقتصادی با مقام‌های اتحادیه اروپا صحبت کند.
وی در ویلنیوس به بررسی همکاری اقتصادی دو جانبه و حمایت جدی آمریکا از لیتوانی در مواجهه با فشار سیاسی و اقتصادی از جانب چین با مقام‌های این کشور اروپایی گفت‌وگو می‌کند.
در این سفر همچنین مقام‌های بانک صادارت-واردات آمریکا، فرناندز را همراهی می‌کنند و در این سفر به بررسی تحقق تفاهم‌نامه ۶۰۰ میلیون دلاری به منظور گسترش فرصت‌ها برای صادر کنندگان آمریکایی و خریداران لیتوانیایی در حوزه‌های فناوری‌های عالی، خدمات تجاری و انرژی پاک می‌پردازند.
در بروکسل نیز وی درباره تجارت و سرمایه گذاری بین اروپا و آمریکا از طریق شورای فناوری و تجارت اتحادیه اروپا-ایالات متحده گفت‌وگو می‌کند.
آمریکا که به دنبال متوقف کردن رشد و تاثیر چین در جهان است، از لیتوانی در مناقشه‌ای که با چین بر سر تایوان دارد، حمایت می‌کند.
چین روابط دیپلماتیکش را با لیتوانی کاهش داده و گفته که اگر شرکت‌های چند ملیتی با لیتوانی که دفتر نمایندگی تایوان را در ویلنیوس باز کرده، ارتباط داشته باشند، آنها را تحریم و به شدت مجازات می‌کند.
در این میان، وزارت خارجه لیتوانی گفته که امیدوار است مناقشات تجاری با چین از طریق رایزنی‌ها بین اتحادیه اروپا و پکن حل و فصل شود.
انتهای پیام