نان بی کیفیت در سفره مردم ایلام/ مشکل از نانوایی ها است
ایلام - فروردین ماه امسال بود که سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام اعلام کرد که قیمت نان در استان بین ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافته، این در حالی است مردم از کیفیت نان در استان گله مند هستند.

خبرگزاری مهر -گروه استانها: استان ایلام دارای ۷۰۰ واحد نانوایی فعال در حوزه شهری و روستایی است و طبق اعلام کارشناسان این استان از جمله مناطقی است که بالاترین میزان سرانه مصرف نان را در کشور دارد.
مصرف بالای نان در استان، کیفیت و قیمت این محصول را در استان از اهمیت بالایی برخوردار کرده است.
۲۲ فروردین ماه سال جاری بود که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان رسماً از افزایش قیمت نان در ایلام خبر داد و اعلام کرد با توجه به ثابت بودن قیمت نان در چند سال اخیر و با افزایش هزینههایی مانند اجاره محل، انرژی، دستمزد کارگران، بیمه، مالیات و....
که منجر به بالا رفتن قیمت تمام شده انواع نانها شده لذا این امر موجب زیاندهی واحدهای خبازی شد.
با تقاضای صاحبان این صنف و پیگیری اتحادیه مربوطه و تصمیم کار گروه آرد و نان استان قیمت انواع نانهای موجود از ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش یافتند.
کیفیت نان در استان ایلام سالهاست به دلایل مختلف مورد غفلت واقع شده است، این در حالی است که طبق گفته کارشناسان کشاورزی گندم تولیدی در استان ایلام جزو با کیفیت ترین گندمهای تولیدی کشور برای آرد است.
با وجود افزایش قیمت بحث کیفیت نان نیز این روزها به مطالبه مردم در کنار افزایش قیمتها تبدیل شده است.
کیفیت نان متناسب با قیمتها نیست
یکی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نانواییهای مختلف و زیادی در سطح شهر ایلام وجود دارد و حتی عدهای از زنان با برپایی کارگاههای خانگی نانهای محلی میپزند.
اسد کریمی اظهار داشت: با وجود این همه نانوایی و افزایش قیمت، متأسفانه کیفیت پخت نان در شهر ایلام به عنوان مرکز استان مطلوب نیست و به نظر میرسد توجه به آموزش خبازان در استان ضروری باشد.
وی عنوان میکند: این مشکل عدم کیفیت نان در ایلام سالهای سال است گریبان گیر شهر شده است و هرچند وقت یک بار نظارتهایی میشود که بعدها رها خواهد شد.
آرد بی کیفیت در استان ایلام وجود ندارد
مدیر کل استاندارد استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کارشناسان این اداره کل به طور متناوب بخشهایی نظیر تناسب آرد با نوع نان، وجود جوش شیرین در نان، دستگاههای پخت نان، استفاده یا عدم استفاده از جوهر قند در نان و کنترل نمک مصرفی در شهرستانهای استان را بازرسی میکنند.
مهناز همتی تصریح کرد: به طور مکرر از کارخانجات آرد استان بازرسی به عمل میآید و خوشبختانه در حوزه تولید آرد هیچکدام از کارخانههای آرد مشکلی ندارند، ضمن اینکه کارشناسان در این اداره کل در کارخانجات آرد برای نظارت و کنترل کیفیت آرد مصرفی مستقر هستند.
بخشی از مشکلات کیفیت نان مربوط به ماشین آلات است
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام نیز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: وضعیت کارخانجات آرد در یک سطح بسیار مطلوبی است و انواع آرد بسیار کیفی تولید میشود.
کامران سلیمان پور عنوان کرد: نهایتاً برای اینکه آرد تبدیل به یک نان معقول شود زنجیرهای از فعالیتها را نیاز دارد که بخشی از آن مواد اولیه است که این اتفاق با همکاری شرکت غله و مرکز پژوهشهای غلات در سطح کشور در حال انجام است و به صورت هفتگی نمونه برداری و کنترل میشود.
وی بیان داشت: نکته مهم در رابطه با تجهیزات، ماشین آلات تولید نان و همچنین نیروی انسانی است که نان را تولید میکند، در این سه حوزه اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است.
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام تصریح کرد: متأسفانه بخشی از مشکلات در زمینه کیفیت نان به ماشین آلات تولید نان بر میگردد که هنوز یک سری دستگاههای بسیار قدیمی در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: این عزم در استان وجود دارد که بتوانیم این تکنولوژی پخت را عوض کنیم.
وی افزود: در زمینه نیروی انسانی نیز برنامههایی طی چند سال اخیر با همکاری سازمان فنی و حرفهای برگزار شده که این برنامههای آموزشی به طور مستمر برای واحدهای نانوایی برگزار میشود که کارکنان و متصدیان واحدهای نانوایی افراد آموزش دیده باشند که بتوانند نان باکیفیتی را تحویل مردم استان دهند.
سلیمان پور اظهار داشت: ایلام یکی از استانهای است که بالاترین میزان تنوع نان را دارد و از این جهت یکی از استانهای برتر کشور محسوب میشود.
طرح ضربتی و تشدید نظارت و بازرسی از نانواییهای شهرستان ایلام
فرماندار ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در پی گزارشهای مردمی در خصوص کیفیت نان کارشناسان و بازرسان فرمانداری ایلام، به اتفاق قاضی تعزیرات حکومتی و بازرسان صنعت، معدن و تجارت، اداره غله استان، مرکز بهداشت و نیروی انتظامی، از نانواییهای سطح شهر ایلام بازدید کردند.
معروف بسطامی تصریح کرد: در این بازدیدها ضمن رسیدگی و بررسی درخواستها و شکایات مردمی، به وضعیت وزن چانه و کیفیت پخت نان رسیدگی شد.
تعدادی از نانوانی ها به خاطر کسری وزن چانه (کم فروشی) به پرداخت جریمه نقدی محکوم و پرونده آنها جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارجاع شد.
وی اظهار داشت: از چند وقت پیش طرح ضربتی و تشدید نظارتها بر روند فعالیت نانواییها در دستور کار فرمانداری ایلام و دستگاههای نظارتی متولی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: رعایت مسائل بهداشتی در نانواییها ضروری و از مطالبات به حق مردم است که ما به جد پیگیر این موضوع هستیم.
بسطامی اظهار داشت: تحویل نان بی کیفیت به مردم به هیچ وجه قابل قبول نیست و نانوا در قبال این موضوع مسئول و پاسخگو است و لازم است بین نانواییهای سطح شهر برای ارتقا کمیت و کیفیت نان آنها رقابت ایجاد شود.