مساجد سرزمین نخل و آفتاب برای مهمانی خدا مهیا میشوند+ تصاویر
غبارروبی مساجد سیستان و بلوچستان در آستانه ماه مهمانی خداوند سنت نیکویی است که به دست مردم انجام میشود تا دلها مهیای مهمانی خدا شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، سنت نیکوی غبارروبی مساجد در پیشواز فرا رسیدن ماه پر نور رمضان پرشورتر از همیشه با حضور گرم مردمی جریان دارد، چون فضایی که در آن نماز اقامه میشود و محل عبادت است باید پاکیزه باشد و بر اساس تجربههای سالهای گذشته در استان برای استقبال از ماه مبارک رمضان حضور گروههای مردمی و تشکلهای دینی به ویژه نوجوانان و جوانان در این عرصه پررنگ است.
مردم سرزمین نخل و آفتاب همه ساله با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و معمولا از یک هفته پیش از حلول ماه در شهرهای مختلف به نظافت و شستشوی مساجد میپردازند در این مراسم علاوه بر مسئولان مردم بسیاری شرکت میکنند و به راستی که علاقه و ارادت خود را به اهل بیت(ع) و کمک به دیگران نشان میدهند.
غبارروبی در مساجد موضوعی دینی و از سنتهای الهی است و نشانه ورود به ماهی است که قرارست برای ما تقوا ایجاد کند به همین دلیل دهه آخر ماه شعبان، دهه نکوداشت و غبارروبی مساجد نامگذاری شده که علاوه بر غباروبی از مساجد مردم باید قلبهای خود را نیز از گناهان پاک و با طهارتی کامل وارد ماه مبارک رمضان شوند.
یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به این که ماه مبارک رمضان ماه اوج حضور فعال مردم در خانه خدا است باید این فضای مقدس از هر آلودگی پاک شود به این ترتیب مردم با عطرافشانی و غبارروبی مساجد به استقبال ضیافت الهی میروند.
سالاری دهه آخر شعبان تنها به نظافت فرشها، پاک کردن شیشه پنجرهها، غبارزدایی از طاقچه ها و عطرافشانی فضای مساجد خلاصه نمی شود، بلکه آن چه در این سنت نیکو جریان دارد عطوفت و مهربانی است.
وی ادامه داد: این حرکت خداپسندانه و نیکو میتواند مردم را برای حضور پرشور و تقویت همدلی در این مکان مقدس به ویژه در ماه مبارک رمضان آماده تر کند.
وی تصریح کرد: از نگاه ائمه معصوم (ع) مسجد، نورانی ترین پایگاه بندگان صالح خداست از این رو، توجه به پاکیزگی، نظافت و غبارروبی مساجد از هر مکانی شایسته تر است.
آمادگی بیش از 5 هزار مسجد در سیستان و بلوچستان برای استقبال از ماه رمضان
مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با توجه به این که دهه غبارروبی مساجد در پایان ماه مبارک شعبان واقع شده، مومنان تشیع و تسنن مساجد را برای مهمانی خداوند و عبادت در ماه مبارک رمضان آماده میکنند.
حجتالاسلام عیسی بزمانی ادامه داد: مشارکت شهروندان در غبارروبی و آماده سازی مساجد برای ماه مبارک رمضان بسیار چمشگیر است طوری که در این اقدام خداپسندانه تمامی اقشار به ویژه جوانان با جارو کردن، گردگیری، عطر افشانی، غبارروبی و پاکیزگی مساجد به استقبال ماه پرفیض و برکت رمضان میروند.
وی عنوان کرد: مسجد محل تزکیه روح و دانشگاه انسان سازی است، ماه رمضان نه تنها بهار قرآن بلکه بهار مساجد به شمار می رود به همین دلیل همراه با برنامه تکریم مساجد، بخشی از فضا سازی به اجرای برنامه های معنوی در مساجد بر میگردد تا مردم برای ورود به ماه رمضان آماده باشند.
حجتالاسلام بزمانی گفت: بیش از پنج هزار مسجد در اقصی نقاط استان توسط گروههای مختلف مردم غبار روبی میشوند مسجد حضرت ابوالفضل (ع) و یک مسجد از برادران اهل سنت به صورت نمادین در مرکز استان غبارروبی و فضای مساجد با گلاب عطرافشانی شد.
وی خاطرنشان میکند: در زمینه فعالیتهای فرهنگی و مذهبی در ماه مبارک رمضان بساط معنوی در مساجد فعال و نمازهای جماعت صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا در مساجد اقامه میشود، جلسات احکام ماه مبارک رمضان، کلاسهای قرآن، روخوانی و روان خوانی و زنده نگه داشتن شبهای قدر از دیگر برنامهها در ماه مبارک رمضان است همچنین برنامههای تفسیر قرآن به صورت مجزا و کامل در برخی از مساجد در ماه مبارک رمضان انجام میشود.
حجتالاسلام بزمانی ضمن اشاره به برگزاری نشست طلایه داران تبلیغ و اعلام سیاستهای تبلیغی و فرهنگی قبل از حلول ماه مبارک رمضان و توصیه به مبلغان در حفظ وحدت و مصالح نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: لزوم برنامه ریزی شایسته برای اعزام مبلغین و ساماندهی مبلغین بومی مانند روحانیون مستقر، طرح هجرت، ائمه جماعات مساجد توسط ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها همراه با تبیین بیانیه مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب، ضرورت تدارک و ساماندهی جلسات قرائت دسته جمعی قرآن کریم هر روز یک جزء در ایام ماه مبارک رمضان در مساجد و هیئات مذهبی توسط ائمه جماعات در شهرستانها، روستاها و بخشهای بزرگ و همکاری ارگانهاو نهادهای تبلیغی از جمله اقدامات قابل اجرا است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با تاکید بر لزوم تشکیل جلسات تفسیر قرآن کریم توسط خطباء و ائمه جماعات مساجد و مبلغین اعزامی به مدت 15 دقیقه در بین نمازهای ظهر و عصر افزود: باید به اقامه نماز جماعت در سه وعده در مساجد و انجام توصیههای لازم در عمل به واجبات مانند پرداختن زکات خمس و بهره مندی از لیالی قدر ماه مبارک رمضان و تدارک سفره های کریمانه افطاری در مساجد و برنامه ریزی بمنظور جشن نیمه رمضان ولادت با سعادت امام حسن مجتبی (ع) عنایت شود.
بزمانی اظهار داشت: برنامه ریزی دقیق جهت بزرگداشت سالروز فتح خرمشهر با توجه به تقارن آن با ماه مبارک رمضان خصوصا سالروز روز جمعه 3 خرداد ماه که مصادف با 19 رمضان و ضربت خوردن امام علی (ع) است توجه داشت.
وی با اشاره به اینکه روز پنجشنبه 2 خرداد ماه تجلیل از شهداء و ایثارگران فتح خرمشهر در گلزار شهداء انجام میشود عنوان کرد: ضرورت هماهنگی و دعوت از رزمندگان اسلام در جریان آزاد سازی خرمشهر و عملیات بیت المقدس سال 1361 به منظور بیان خاطرات و روایت گری فتح خرمشهر توسط ادارات تبلیغات اسلامی و شورای هیئات مذهبی،کانون مداحان، شهرداریها و هیئات مذهبی انجام خواهد گرفت.
انتهای پیام/ ت