هم اندیشی استاندار آذربایجان شرقی با نخبگان مرند
مرند – نشست هم اندیشی نخبگان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مرند با حضور استاندار آذربایجان شرقی در این شهرستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی نخبگان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مرند، بعداز ظهر امروز با حضور استاندار آذربایجان شرقی و فرماندار ویژه مرند در این شهرستان برگزار شد.
فرید عبدل زاده از فعالین اجتماعی این شهرستان در این جلسه خواستار ایجاد کرسی مستقل نمایندگی در مجلس شورای اسلامی ویژه شهرستان مرند شد.
دیگر فعال اقتصادی شهرستان مرند هم با بیان مشکلات واحدهای تولیدی ابراز داشت: مسیر گرفتن مجوز برای طرحهای صنعتی به خاطر استعلامها از ادارات مختلف مثل جهاد کشاورزی، بسیار طولانی است و باید فکری اندیشیده شود.
بذلی افزود: واحدهای اقتصادی بعداز تصویب طرح در اتاق صنعت، معدن و تجارت، اما در مرحله ورود به بانک برای اخذ تسهیلات با مشکلات عدیده ای روبه رو میشوند به گونهای که هزینههای پیش از اخذ تسهیلات، از نرخ سود آن بیشتر میشود.
مهرداد طهمورثی یکی از فعالین اقتصادی این شهرستان نیز گفت: یکی از ادارات آموزشی شهرستان مرند، لوازم کارگاهی خود را به دیگر شهرستان فروخته این در حالی است که خود شهرستان به آن نیاز مبرم دارد.
همچنین یکی از نخبگان جوان مرند اظهار داشت: مرکز رشد فناوریهای واحد مرند جایگاه خود را پیدا کند، تنها بخشی از این ایدهها عملیاتی شود، شاهد تحول گستردهای در این شهرستان خواهیم بود.
ضرورت تسریع در راه اندازی دانشگاه فرهنگیان مرند و زنوز
اما رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان مرند، در این جلسه تصریح کرد: ۸ هزار معلم در شهرستان مرند هستند که ۴ هزار نفر از آنها شاغلند، نزدیک به ۵۰ هزار دانش آموز نیز در این شهرستان تحصیل میکنند.
اباذر کاظمی افزود: طرح «سیل مهربانی» در شهرستان مرند اجرا شد که مدارس و فرهنگیان این شهرستان، بعد از ۵ نواحی تبریز، بیشترین کمکها را داشتند.
وی از استاندار آذربایجان شرقی خواست نسبت به راه اندازی دانشگاه فرهنگیان مرند و زنوز نگاه ویژه ای داشته باشند.
رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان مرند همچنین با اشاره به اینکه میانگین فضاهای فرهنگی ورزشی شهرستان مرند بسیار پایین است، گفت: مدرسه نیمه تمام لقمان مرند علیرغم اینکه یک میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده اما عملیاتی نشده است.
ضرورت احداث سالن آمفی تئاتر روباز در مرند
همچنین رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند با اشاره به تأمین زیرساختهای شهرستان ابراز داشت: زیرساختهای فرهنگی و بودجههای فرهنگی هنری شهرستان بسیار پایین و در شأن مرند نیست.
مهران فرجی افزود: با توجه به اینکه مرند در مسیر ترانزیتی قرار دارد احداث سالنهای آمفی تئاتر روباز، مجتمعهای چندمنظوره جهت جذب توریستها و تأسیس پردیسهای سینمایی، ضرورت دارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگیهای شاخص و بومی در زمینه فرهنگ، انتظار داریم نگاههای ویژه ای به انجمنهای ادبی و هنری صورت بگیرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند تاکید کرد: باید با تقویت فرهنگ بومی، اجازه ندهیم ضدفرهنگ ها در این شهر رسوخ کند.
فرجی ایجاد چرخه اقتصادی در عرصه فرهنگ و هنر را خواستار شد و ادامه داد: باید با هدف گذاری شاخصهای فرهنگی اقتصادی، به یک درآمد پایدار در این عرصه رسید.
دانشگاههای مرند با کمبود دانشجو مواجه هستند
رئیس دانشگاه پیام نور مرند نیز در این جلسه تاکید کرد: جای سوال است چرا با وجود ۵ میلیون دانشجو، تنها به منابع زیرزمینی و نفت فکر میکنیم و غولهای اقتصاد جهان با تحریم، اقتصاد ما را با مشکل روبه رو میکنند.
غیبی همچنین عنوان کرد: دانشگاههای شهرستان مرند با کمبود تعداد دانشجو مواجه شدند و عدم فکر به توسعه پایدار باعث شده پارهای از دانشگاهها گسترش فضا داده و اقدام به درآمدزایی میکنند تا خود را مدیریت کنند.
وی فدا شدن کیفیت بر کمیت، نامتوازن شدن رشتههای دانشگاهی، بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، عدم توجه ویژه به آسیبهای اجتماعی را از دیگر آسیبهایی دانست که دانشگاهها را تهدید میکند.
گفتنی است، در بخشی از این جلسه نیز برخی از نخبگان و فعالان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی شهرستان مرند به ایراد سخن پرداختند.