بیماریهای تنفسی هدیه کارخانه سیمان تهران به مردم است + فیلم- اخبار استان تهران - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها- مردم امین آباد سالهاست غبار سیمان را تنفس کرده و با مشکلات حاد ریوی و انواع بیماریها دست و پنجه نرم میکنند اما کارخانه سیمان تهران با این عظمت و درآمد تاکنون نتوانسته با بهکارگیری فیلتر مناسب از انتشار این غبار جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، کارخانه سیمان تهران در جنوب پایتخت، کوه "بیبی شهربانو" را بیرحمانه تبدیل به سیمان میکند و با وجود سه اثر تاریخی مهم هویت ری را فدای بناهای جدید الحداث کرده است اما به غیر از منابع طبیعی مردم هم از این کارخانه عظیمالجثه در دامنه کوه در امان نیستند.
مردم روستای امین آباد که نزدیکترین روستا به کارخانه سیمان تهران است با مشکلات زیادی مواجه هستند و علاوه بر کمبودهای فراوان خدمات رفاهی در محل زندگی هر روز غبار سیمان را از زندگی خود میتکانند اما غبار نشسته بر ریه مردم هر روز تنفس را برای آنها سختتر میکند.
سالهای زیادی است که مردم این منطقه غبار سیمان را تنفس کرده و با مشکلات حاد ریوی و انواع بیماریها دستوپنجه نرم میکنند اما کارخانهای با این عظمت و درآمد در این سالها نتوانسته با بهکارگیری فیلتر مناسب از انتشار این غبار جلوگیری کند.
مسئولان و کارشناسان نیز تا کنون هشدارهای متعددی نسبت به آسیب ناشی از انفجارها و برداشتهای کارخانه سیمان از کوه بیبی شهربانو داشتهاند اما تا کنون هیچگونه اصلاح یا تغییری در برداشت از کوه توسط کارخانه اجرایی نشده و همچنان آسیبها ادامه دارد و این بار ساکنان مجاور این کارخانه گلایههایی دارند.
فضای سبز و خدمات فرهنگی و اجتماعی در امین آباد نیازمند توجه مسئولان
داوود خدا قلیزاده رئیس شورای اسلامی روستای امین آباد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به مشکلات محیطزیستی ناشی از فعالیت کارخانه سیمان اظهار داشت: کارخانه سیمان تهران پیش از توسعه شهری و شکلگیری روستای امین آباد در این منطقه فعالیت داشته لذا در حال حاضر نیز توقع غیرقابل اجرایی از این کارخانه نداریم.
وی با اشاره به سرانه ناچیز فضای سبز و خدمات فرهنگی و اجتماعی در امین آباد افزود: انتظار داریم با توجه به کمبودها و مشکلات موجود در روستا کارخانه سیمان نیز در رفع محدودیتها با مجموعه دهیاری و شورای روستا همکاری کند و ازآنجاکه مردم امین آباد بار سنگینی از آلودگیهای محیطزیستی را متحمل میشوند این کارخانه عظیم بخشی از خدمات موردنیاز روستا در زمینههای تفریحی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی تقبل کند.
رئیس شورای اسلامی روستای امین آباد در ادامه گفت: در این سالها تعداد قابل توجهی از مردم همین منطقه و شهرستان ری در این کارخانه مشغول به کار شدند لذا این صنعت بزرگ نقش بسزایی در اشتغال منطقه داشته اما سلامت مردم نیز نقش مهمی دارد که از مسئولین تقاضا داریم در استفاده از فیلتر و سوخت مناسب و سالم توجه داشته باشند.
آلودگی زیستمحیطی کارخانه سیمان مشهود است
علیرضا فاضلی رئیس اداره محیطزیست شهرستان ری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از کارخانه سیمان تهران اظهار داشت: سیمان تهران مجهز به سیستم پایش آنلاین لحظهای است و خروجی هوای آن به صورت چشمی و کارشناسی رصد میشود.
وی افزود: کارخانه سیمان بر اساس تجهیزاتی که در زمینه پایش آلودگی به کار گرفته خود اظهاریها را انجام میدهد.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان ری در ادامه گفت: آلودگی زیستمحیطی کارخانه سیمان نسبت به سایر صنایع شهرستان مشهودتر است و این صنایع ملزم به استفاده از سوخت استاندارد هستند.
فاضلی تصریح کرد: خروجی مخازن مازوت کارخانه سیمان پلمب شده و مجاز به استفاده از این سوخت نیستند لذا کارشناسان ما در این زمینه سختگیرانه تر عمل میکنند و تا به حال از این سوخت استفاده نکردند.
رئیس اداره محیطزیست در پایان خاطرنشان کرد: مخازن سوخت مازوت از سال 98 تا به حال پلمب شده و به صورت هفتگی بازرسی میشود.
روستای امینآباد با جمعیتی بالغ بر 15 هزار نفر در دامنه کوه بیبی شهربانو قرار گرفته و میتوان گفت که نقطه ثقل و مرکزی ری قدیم و باستانی بوده که متأسفانه با وجود جمعیت قابل توجه و 3 اثر تاریخی ارزشمند مورد بیمهری مسئولان کارخانه سیمان تهران قرار گرفته است.
کارخانه سیمان تهران هم با قدمتی بیش از 65 سال در مجاورت این روستا در حال فعالیت است و علاوه بر تخریب کوه و برداشت بیرویه سیمان از دل کوههای بیبی شهربانو، جان مردم این منطقه را نیز تهدید میکند.
مردم امین آباد سالهاست از غبار ناشی از فعالیت کارخانه سیمان گلهمند هستند و امروز این گلایهها و احساس خطرها که در این سالها که چندین بار هشدار داده شده بود به مدارک قطور پزشکی مردم نجیب این روستا ختم شده است.
عواقب کوه خواری بیخ گوش پایتخت را این بار از زبان مردم روستای امین آباد به تصویر میکشیم.
انتهای پیام/ح