الگوی فرونشست اصفهان تحت کنترل روندهای گسلی است
عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان توضیحاتی در خصوص تأثیر روندهای گسلی بر الگوی اشکال فرونشست دشت اصفهان ارائه کرد و گفت: الگوی سطحی اشکال فرونشست ناشی از برداشت آب زیرزمینی در کلانشهر اصفهان تحت کنترل روندهای گسلی است.

ایسنا/اصفهان عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان توضیحاتی در خصوص تأثیر روندهای گسلی بر الگوی اشکال فرونشست دشت اصفهان ارائه کرد و گفت: الگوی سطحی اشکال فرونشست ناشی از برداشت آب زیرزمینی در کلانشهر اصفهان تحت کنترل روندهای گسلی است.
میثم تدین، امروز (دوشنبه،۴ بهمنماه) در نشست تخصصی «فرونشست زمین در اصفهان؛ چالشها و راهکارها» که از سوی کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، در توضیح تأثیر روندهای گسلی بر الگوی اشکال فرونشست در سطح دشت اصفهان، اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده، میزان فرونشست در شمال اصفهان بیشترو به طرف کوه صفه کمتر میشود.
وی افزود: در میدان امام، فرونشست در دو امتداد شمال شرقی و جنوب غربی بیشترین میزان است و در بخش میانی نیز وجود دارد، اما بیشتر شمال و جنوب میدان را در برگرفته است.
این استاد دانشگاه در توضیح گسلهای شهر اصفهان و ارتباط بین فرونشست گفت: فرونشست در اثر برداشت بیرویه آب و شارژ نشدن آبخوان و ساختارهای منطقه صورت میگیرد.
براساس مطالعات انجام شده گسل مارنان و انحراف مادیها مشخص شده است.
تدین توضیح داد: از گسل مارنان به سمت شمال شرق بهصورت پلهای افزایش فرونشست دیده و در بخش شمال شرقی نیز فرونشست تکرار میشود که نشان میدهد گسلهای پی سنگی در منطقه وجود دارد که کنترل کننده الگوی فرونشست هستند.
به گفته این استاد زمین شناسی، این گسلها عمیق و کنترل کننده، امتداد و میزان فرونشست هستند و جاییاند که ورودی تغذیه کننده مجدد آبخوان هستند.
با خشک شدن زایندهرود تشدید روند شده و این نشست دائم میشود.
تدین راهکارهای مفید را انجام مطالعات دقیق تکتونیکی میدانی به منظور تهیه تقشه گسلهای شهر اصفهان و مطالعه میدانی دقیق و «اینسار» به منظور تهیه الگوی دقیق و پهنهبندی فرونشست حاصل از برداشت آب در شهر اصفهان اعلام کرد و گفت: به کمک راهکارها میتوان پیش بینی کرد فیشرهای بعدی کجاست تا بتوان فعالیتهای صنعتی را کم کرد.
انتهای پیام