بازنویسی نمایشنامه «فعل» برای جشنواره تئاتر دانشگاهی
نمایشنامه «فعل» با داستانی شبیه به فیلم سینمایی «ورود آقایان ممنوع»، در بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی روی صحنه رفت.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس، یک پسر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی با سوابقی درخشان از قبیل رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد، چاپ مقالات تخصصی فراوان، برگزیده جشنوارههای علمی معتبر از قبیل خوارزمی و ...
که هم اکنون مشغول کار کردن بر پایان نامۀ تحصیلی خود با موضوع نظریه فعل در دستور زبان است، برای تدریس ادبیات و تقویت دانش آموزان برای شرکت در المپیاد علمی به یک دبیرستان با سابقه و قدیمی دخترانه قدم میگذارد.
حضور این مرد جوان در محیطی کاملاً زنانه و بی سابقگی چنین اتفاقی در مکان مذکور، شرایطی خاصی را در این دبیرستان دخترانه به وجود میآورد.
دختران جوانی که در احساسات تند جوانی و ناهنجاریهای محیطهای خانواده و جامعهشان دست و پا میزنند، در مواجهه با این مرد جوان که نگاه ویژه خود را به مبحث دستور زبان به طور خاص و تفکر و زندگی به طور عام دارد، واکنشهایی متفاوت را از خود بروز میدهند.
نمایش فعل به نویسندگی و کارگردانی محمد رضایی راد دو سال گذشته در تئاتر شهر به صحنه رفت و اکنون رعنا شبانکاره با کارگردانی و دراماتورژی خودش این نمایش را به صحنه جشنواره تئاتر دانشگاهی آورده و شب گذشته در دو سانس در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه رفت.
رعنا شبانکاره در گفتوگو با خبرنگار تئاتر فارس عنوان کرد: این دومین تجربه کارگردانی من بود نخستین کار «والس تصادفی» را چون دانشجوی شیراز هستم در یکی از جشنوارهها در شیراز اجرا کردم، در دوره بیستم هم به عنوان دستیار کارگردان برای نمایش «پا» در جشنواره حضور داشتم.
وی با اشاره به اینکه این نمایش سه ماه پیش توسط یکی از اساتیدم به من معرفی شد، افزود: قرار شد حذفیاتی داشته باشیم، سه ماه آن را کار و تمرین کردیم تا به جشنواره برسیم.
البته کار ما با خود محمد رضایی راد تفاوت زیاد دارد، مثلا من دو شخصیت مستخدم و معلم تئاتر را در این کار حذف کردم.
شبانکاره اظهار داشت: بنابراین فضای کاری من قدری با متن اصلی تفاوت دارد نه اینکه محتوا تغییر کرده باشد یا داستان را متفاوت کرده باشیم ولی شخصیتهایی حذف شدند چرا که هر کدام حرفی جداگانه داشتند.
در نظامی که همه خانم در سنهای مختلف هستند و موقعیتهای مختلفی دارند و عاشق یک معلم ادبیات میشوند، به نظرم آن دو شخصیت در سن و سال خودشان و شیوهای که داشتند، نگاهشان به این مرد جور دیگری بود که من بیشتر تمایل داشتم نشان دهم یک دختری در این سن و سال چطور میتواند ابراز علاقه کند و به زبان معلم خود صحبت و او را جذب کند.
وی فضای نمایش را غیررئالیستی به شمار آورد و گفت: گذر زمان را در میزانسنها میبینیم، هر تئاتری یک پیامی دارد اما چیزی که در این نمایش برای من جالب بود اینکه فعلهایی میخواهد در جامعه انجام شود که شدنی نیست.
شبانکاره درباره جشنواره نیز گفت: فرصت نکردم کاری ببینم اما استقبال از نمایش خیلی خوب بود هر دو سانس پر رفتیم و تماشاگران راضی بودند، امیدوارم کارمان به اجرای عموم هم برسد.
بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی از پنجم تا سیزدهم اردیبهشت ماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/