خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زبان و اقوام فرصت تحکیم هویت شیعی است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 28 دی 1400 - 21:46
اردبیل- عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان اردبیل گفت: زبان و اقوام فرصت و بستری مناسب در تبیین اندیشه‌های دینی و هویت مکتب تشیع و اسلام است.
زبان،حوزه،اسلامي،فرهمند،شيعي،قفقاز،آذربايجان،هويت،فرهنگ،عنوا ...

به گزارش خبرنگار مهر، صادق فرهمند عصر سه‌شنبه در همایش نقش هویت شیعی در همبستگی آذری‌های جهان در اردبیل اظهار کرد: حوزه دین و مسائل پیرامونی آن در ابعاد مختلف قابل بررسی است که ضرورت دارد با نگاهی واقع‌بینانه و منطقی ابعاد شناختی، اعتقادی و دینی مکتب اسلام و مسائل تحت تأثیر آن را مورد توجه قرار دهیم.
وی از زبان به عنوان عامل ارتباط و نماد تعامل و همسویی مطلوب در مسیر شناخت جامعه اعلام کرد و گفت: زبان از یک ساختار منظم و چند وجهی برخوردار است که از طریق آن می‌توانیم مفاهیم، کلمات و عبارت‌ها را به صورت زیبا و آراسته به آرایه‌های ادبی انتقال داده و به پویایی و تکامل بیشتر کمک کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان اردبیل زبان فاخر ترکی را دارای ویژگی‌های منحصر به فرد عنوان کرد و افزود: برخلاف اظهار نظرهای مطرح شده در برخی جوامع زبان و تعدد قومیت‌ها نه تنها تهدید نیست بلکه نقطه وحدت و مشترک در بیان اندیشه‌های اعتقادی و اسلامی است که می‌تواند زمینه یک حرکت تحول‌آفرین را فراهم کند.
فرهمند تصریح کرد: در قرآن کریم نیز اقوام، قبایل و زبان‌های مختلف به عنوان ودیعه‌ای ارزشمند برای جامعه بشریت ذکر شده و ما نیز باید این فرصت و ظرفیت عظیم را قدر بدانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در طول تاریخ آذری زبان‌ها نیز سعی کردند تا با الهام از ادبیات، فیلم، موسیقی و سایر حوزه‌ها پیام مکتب اسلام و تشیع را به دیگر ملل انتقال داده و به نوعی جلوه‌های شایسته از این زبان و فرهنگ غنی را به رغم پیچیدگی نمایان کنند.
فرهمند فراگیری زبان آذری را یادآور شد و اضافه کرد: در سال‌های اخیر و با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیدند که خود زبان، فرهنگ و تنوع قومیت‌ها می‌تواند به تولید آثار ارزشمند منجر شده و به بسط و گسترش فرهنگ شیعی و هویت مسلمانان نیز منجر شود.
در این همایش مدرس حوزه علمیه قم و روحانی فعال در حوزه قفقاز نیز به فعالیت‌های مختلف روحانیون در منطقه قفقاز و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و ادامه داد: به رغم فضای ایجاد شده در کشور آذربایجان علیه مسلمانان و شیعیان، ما سعی می‌کنیم از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در جهت تبلیغ و تبیین اندیشه‌های ناب اسلامی استفاده کنیم.
حجت‌الاسلام احمد قاسم‌زاده تولید کلیپ، فیلم، انتشار مطالب، پاسخگویی به شبهات و سوالات را از جمله فعالیت روحانیون در آذربایجان و حوزه قفقاز اعلام کرد و گفت: هر چند فعالیت گسترده رسانه‌ای رژیم صهیونیستی، کشور ترکیه و تبلیغات منفی آنها علیه امت اسلامی و ایرانیان را شاهد هستیم اما سعی کردیم تا به نوبه خود به بازشناسی هویت شیعی و اسلامی در بین امت مسلمان آذری‌نشین کمک کنیم.