بارندگی در استان فارس 43 درصد افزایش یافت/ کاهش شدید دما- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
گروه استانها - میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری 147.9 میلیمتر بوده که این میزان در سال گذشته 103.6 میلیمتر بوده که مقایسه این دو مقدار 43 درصد افزایش بارندگی را در استان نشان میدهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، استان فارس سالها است که درگیر پدیده خشکسالی است و این موضوع همواره مشکلات بسیاری را برای مردم این استان به ویژه کشاورزان ایجاد کرده است اما در هفتههای اخیر ورود سامانههای بارشی هر چند منجر به بروز سیل در برخی از نقاط استان شده اما وضعیت بارندگی را بهبود بخشیده است.
البته این به معنای بدون مشکل بودن استان یا حل مسائل آبی نیست چراکه ذخیره سدها نشان دهنده این است که حجم موجود در سدهای فارس هنوز با آنچه در سال گذشته بوده تفاوت چشمگیری دارد.
براساس آمار اعلام شده از سوی هواشناسی استان فارس تا صبح 27 دی ماه میانگین بارندگی استان در سال زراعی جاری 147.9 میلیمتر بوده که این میزان در سال گذشته 103.6 میلیمتر بوده که مقایسه این دو مقدار 43 درصد افزایش بارندگی را در استان نشان میدهد.
میانگین بلندمدت بارندگی سال سال زراعی جاری استان نیز 128.1 میلیمتر گزارش شده است.
بر اساس همین آمار درصد تغییرات بارندگی سال جاری نسبت به میانگین بارندگی سال زراعی گذشته 43 درصد افزایش و درصد تغییرات بارندگی سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت نیز 15 درصد افزایش را نشان میدهد.
بارندگیها در سال آبی جاری بر ذخیره سدها به عنوان اصلیترین منابع آب استان نیز تاثیر گذاشته اما در این زمینه هنوز به میزان سال گذشته نرسیده است.
براساس آمار دریافت شده از آب منطقهای استان فارس تا صبح امروز ذخیره سدهای استان به قرار زیر است.
وضعیت ذخایر سدهای استان فارس
حجم آب قابل استفاده در سد درودزن در سال آبی جاری 112.78 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال گذشته 288.4 بوده است که کاهش نزدیک به 160 میلیون مترمکعبی را نشان میدهد.
حجم آب قابل استفاده سد ملاصدرا در سال آبی جاری 116.7 میلیون مترمکعب بوده که این میزان در سال گذشته 168.6 میلیون مترمکعب بوده همچنین حجم آب قابل استفاده در سد ایزدخواست در سال آبی جاری 0.4 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال گذشته 2.15 میلیون مترمکعب بوده است.
حجم آب قابل استفاده در سد سلمان فارسی در سال آبی جاری 595.2 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال گذشته 695.9 میلیون مترمکعب بوده است که کاهش حدود 100 میلیون مترمکعبی را نشان میدهد.
حجم آب قابل استفاده در سد سیوند در سال آبی جاری و گذشته حدود منفی 10 بوده و از این لحاظ تغییری نداشته است.
این وضعیت برای سد تنگاب فیروزآباد چنین بوده که امسال حجم آب قابل استفاده آن 6.05 میلیون مترمکعب ثبت شده در صورتی که در سال گذشته این رقم 12.1 میلیون بوده است.
حجم آب قابل استفاده در سد رودبال 24.4 میلیون مترمکعب ثبت شده که این میزان در سال گذشته 62.96 میلیون مترمکعب بوده است.
حجم آب قابل استفاده در سد چشمه عاشق 12.6 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال گذشته 19.7 میلیون ثبت شده است.
در نهایت سد خسویه را در استان فارس داریم که حجم آب قابل استفاده آن منفی 1.3 میلیون مترمکعب بوده اما این میزان در سال گذشته نیز منفی 3.3 میلیون ثبت شده است.
در نهایت حجم کل آب قابل استفاده در سدهای استان فارس 868.36 میلیون مترمکعب است که این میزان در سال گذشته 1250.2 میلیون مترمکعب بوده است و کاهش چشمگیری را نشان میدهد به عبارتی هر چند که بارندگیها در هفتههای اخیر زیاد بوده اما نتوانسته ذخیره سدها را افزایش چشمگیری بدهد.
همچنین حجم آب مفید در سدها نسبت به حجم مفید مخازن 36 درصد است، بارندگیهای امسال و وضعیت ذخایر سدهای استان فارس نشان میدهد که همه سدهای استان فارس با کاهش حجم قابل استفاده نسبت به سال گذشته روبهرو هستند بنابراین اگر مدیریت مصرف آب در استان اعمال نشود، در تابستان با سختی روبهرو هستیم کما اینکه هم اکنون نیز افت فشار آب در برخی از ساعات روز در کلانشهر شیراز وجود دارد.
پیشبینی کاهش شدید دما و یخبندان در فارس
حال براساس اطلاعیه جدید هواشناسی در روزهای آینده نیز باران و برف در برخی از نقاط استان پیشبینی شده که امید است این سامانه جدید منابع آبی استان را قدری بیشتر از اکنون افزایش دهد.
بر این اساس سعید رنجبر، سرپرست اداره هواشناسی استان فارس اعلام کرده که سامانه بارشی شامل باران و برف در نواحی سردسیر در روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه در استان وجود دارد.
به گفته رنجبر این سامانه منجر به بارش باران در کل استان به ویژه نواحی مرکزی، غربی و جنوبی میشود و در روز چهارشنبه نیز مه گرفتگی همراه با کاهش دید و یخبندان سطح زمین به ویژه در شمال فارس وجود دارد.
جاری شدن روان آبها، آبگرفتگی معابر، بالا آمدن سطح رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، مسدود شدن جادههای کوهستانی و احتمال لغو و تاخیر پروازها بخشی از پیشبینیهایی است که سرپرست هواشناسی استان فارس مطرح کرده است.
همچنین به گفته وی احتمال کاهش شدید دما همراه با یخبندان و ماندگاری سرما در روزهای ابتدایی هفته آینده نیز وجود دارد.
انتهای پیام/424 /ی